Atopický ekzém - zmizí někdy?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
markéta junkova
2.7.12 14:42

autopatie

Ahoj, jediné, co vyléčí AE je autopatie, žádná mazátka nepomáhají, já se trápila celý život, než jsem na ni narazila, za 2 měsíce jsem byla zdravá přeji hodně štěstí :)

• Citovat
  • Upravit
6
19.7.12 20:09

Prosím o zkušenosti ze života

Ahoj.Je mi 37 let a od puberty mám AE byla doba kdy to bylo strašné, taky mi slezly nehty, měla jsem to v obličeji, 14 dní ležela v nemocnici..no hrůza. Teď se to někdy vrátí, někdy je klid. Jenže se mi narodila dcera, která od 2 měsíců má těžký AE a teď je jí 6 let. Vůbec už si nevím rady, jsem doopravdy zoufalá, protože už jsme toho zkusili tolik a nic není úspěšné. Je na spoustu věcí alergická, jak potraviny, tak prach, roztoči, plísně, zvířata… To, že jsme se nevyspali 6 let, jsem myslela, že je normální. Máme jí v posteli 6 let, spi s rukavičkama, převázanýma tkaničkou v noci mažeme, hladíme, utěšujeme, ale poslední 3 měsíce je to už úplná tragedie. Přijde mi, že už se z toho i trošku zbláznila. Často v noci pláče, neustále se nás ptá jestli se jí něco nestane a co znamenají různé nemoce, všeho se bojí, celou noc je vzhůru a celou noc se škrabe. Už doopravdy nevím co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marketa Junková
20.7.12 08:59

Ahoj, vím o čem píšeš, já jsem jako dítě prodělala to samé, co tvoje dcerka, alergie je pouze projev toho, že tělo uvnitř nefunguje jak má, velmi ti radím autopatii, já vím, že když si člověk přečte o co jde, tak si ťuká na čelo, ale přísahám, že to funguje… Lahvička stojí 600,–, ale je na 3 měsíce a je to ve finále ta nejlevnější léčba, protože tě AE zbaví, dcerce se hlavně uleví psychicky, potom se uzdraví tělíčko, u dětí to jde rychle…léčba jde kombinovat i s jinými léčebnými postupy, ale nejlepší je, pokud není nějaká krize, vše ostatní vysadit. Já takhle léčím děti, i zápal plic jsem takhle vyléčila, chtěli nás dát do nemocnice, já to odmítla a za týden byl malej úplně zdravej, bez ATB, je to úplnej zázrak…Přeju hodně sil!!!

• Citovat
  • Upravit
6
20.7.12 11:14

Díky moc za radu, večer se na ty stránky podívám. Děkuji, hezký den Káča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mircausa
23.7.12 12:49

Ahoj holky,
můj dvoulety syn ma atopicky ekzem. Nikdo z pribuznych ho nema. Nejdriv to zacalo ekzemem po prasku na prani, pak prisli cerstve jahody a od te doby mu to zustalo. Koukala jsem na tu autopatii, ale to asi nebude pro deti. Nevite jak mu pomoct??? Jak jste to zvladaly vy v detstvi?
Predem dekuji.

• Citovat
  • Upravit
476
23.7.12 13:02

A v rodině nějaké alergie (jakékoli), astma nebo jiné poruchy spojené s imunitou nebo také se střevy nemáte? Kdy přesně mu to začalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mircausa
23.7.12 13:04

Moje sestra je astmatik a jeji kluci to maji taky. Muj manzel mel problemy se strevama, drzel dietu, ale uz je v pohode. Muze to mit po nem??? Zacalo mu to asi ve 20 nebo 22 mesicich tak nejak. Ted je mu 26mesicu

• Citovat
  • Upravit
156
23.7.12 13:11

MIRCAUSA, muze to mit po manzelovi a nemusi, ale kdyz v rodine mate predispozice, tak je to pravdepodobny. Jakou drzel manzel dietu? Co se zmenilo u syna ve 20-22 mesicich? Nezacal jist neco noveho? nepouzivas novy prasek na prani, kosmetiku? mae

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
23.7.12 13:19
@mircausa píše:
Moje sestra je astmatik a jeji kluci to maji taky. Muj manzel mel problemy se strevama, drzel dietu, ale uz je v pohode. Muze to mit po nem??? Zacalo mu to asi ve 20 nebo 22 mesicich tak nejak. Ted je mu 26mesicu

Čili dispozice k atopii zam je. Byli jste na alergologii? V tomto věku mohou začít hrát roli inhalační alergeny. Jaké projevy přesně má? Nebývá třeba i často nemocný, není chudokrevný, netrpí nějakými zažívacími problémy, přibíral vždy dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mircausa
23.7.12 16:13

Museli jsme zacit pouzivat jiný prášek na praní, osypal se po Lovele. Mame ted persil a situace je tak nejak porad stejna rekla bych. Manzel mel dietu na veskere tuky, nesmel kavu, alkohol, mohl jen sunku, obyc chleba, maso varene ve vode nebo pecene na sucho apod. Uz si vsechno nepamatuju, je tu vic nez rok co skoncil s dietou. Noveho jist nezacal prave nic, jen ochutnal ty cerstve jahody a z toho se hodne osypal na obliceji, pak se mu to rozlezlo po tele a tam to ma porad. Prave ze nic neobvykleho noveho od te doby myslim ani moc nemel. Takze to musi byt neco, co mu vadilo uz driv, jen se to proste neprojevovalo az to odstartovali ty dve alergicke reakce. No nemocny ze by stonal to neni, ale ma zvetsene uzliny v trislech a v jednom podpazi, byli jsme kvuli tomu v nemocnici na ruznych odberech rentgenu sono a nic nenasli. Pry je to v norme. Podle me by to mohlo souviset s tim, ze se v nem neco pere a proto ma ty uzliny vetsi. Zazivaci problemy nema zadne. Prospiva normalne, rekla bych průmer podle veku. Zadny tloustik ani vyzlicka :-). Na alergo jsme nebyli. Ptala jsem se nasi detske co s tim a ona rekla, at to nechame byt do konce cervna a pak se uvidi. Jenze ted ma cele prazdniny zase volno a za sebe zastup - duchodkyni. Nejak k ni nemam moc velkou duveru.
Na alergologii by zjistili na jake jidlo je alergicky???

• Citovat
  • Upravit
476
23.7.12 16:51

Co se týče potr. alergií, tak testy jsou dosti nesměrodatné, ale může do toho vstoupit nějaká ta inhalační a ta se dá zjisti už poměrně slušně spolehlivě. Ty uzliny - jsou to důležité orgány imunity, jejich zvětšení může něco značit, ale to nebudu spekulovat, nejsem lékař, jenom pomáhám stabilizovat ekzémy :-) Já bych být vámi šla nejprve cestou omezení histaminoliberačních potravin, čili těch, co mají hodně histaminu, kam patří právě to zralé bobulovité ovoce, jahody, citrusy, rajčata (varem se to neničí) a jakékoli další hodně zralé ovoce či zelenina, zrající sýry, nakládané, kvašené a konzervované potraviny, potraviny s umělými barvivy a aromaty, ryby kromě těch zcela čerstvých, čokoláda, kakao. Omezila bych sladké, cukr je nepřítelem zdravých střev. Klasickou nízkoalergenní dietu bez mléka, vajec, pšenice atd. bych si nechala prozatím v záloze. Prala bych ve variantě Persil sensitive a máchala dvakrát navíc s octem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marketa Junková
24.7.12 07:12

případy autopatie

Ahoj, autopatie je pro děti nejlepší, používáš jejich dech nebo slinu, žádná horm. léčba, mrkni se na těch stránkách do případů autopatie - písemné ohlasy a chronické ekzémy:
Desetiměsíční holčička má ekzém po obličeji a celém těle s výjimkou zad. Ve druhém měsíci to začalo na obočí, pak na obličeji, pak se vyrážka rozšířila na břicho a končetiny. Kůže je typicky zarudlá, na některých místech je suchá a praská, na jiných vyrážka mokvá. Ekzém silně svědí, holčička se hodně škrábe, i ve spánku, a tím ekzém zhoršuje. V noci nespí a křičí. Zlepšuje se venku v chladu, zhorší ji koupání. Je lekavá na zvuky, když někdo zakašle nebo venku štěká pes, pláče. Chce se pořád chovat. Nesnese samotu, nemůže spát sama v místnosti. V podpaží se dělají zapáchající bílé žmolky. Je poněkud zpožděná ve vývoji, říká matka, v deseti měsících ještě neleze. Doporučil jsem homeopatický lék.

Dva měsíce po podání matka referuje, že ekzém je nyní o dost zlepšený. V noci už dítě nepláče. Nedělají se zapáchající žmolky v podpaží. Už chodí, pohybově je mnohem lepší.

Za další měsíc matka říká: „Má to krásný.“ Vyrážka skoro není vidět, neškrabe se už na obličeji, jen na rukách a nohách. Přechází i bez podpory.

Za měsíc se ekzém opět zhoršil. Byl opakován homeopatický lék ve stejné potenci jako původně a za dva měsíce i v potenci vyšší. Ekzém opět ustupoval, ale pomaleji než dříve. Pět měsíců po podání léku zůstává v ohybu loktů a kolen. V noci se stále škrábe. Podán autopatický preparát v potenci C160. Za pět dní se všude vysypaly pupínky (zhoršení) a pak během týdne odešly, ekzém zůstal dál jen pod koleny. Občas se škrábala na místech, kde ekzém už nebyl.

Kontrola po dalším půl roce: Ekzém není žádný. Neškrábe se. Dobře mluví i prospívá, samota v místnosti už jí nevadí.

* * *

Jiný případ: Opět desetiměsíční holčička, ekzém od třetího měsíce. Strašně se škrabala, měla úplně rozedřené tváře, přestože byla ošetřována různými léky. Poslední dva měsíce se ekzém poněkud zlepšil, zato ale přesně v té době začaly záněty průdušek. Stále kašle a odkašlává, je zahleněná, v noci se tím budí. Matka je astmatička, má strach, protože měla kdysi stejný vývoj: ekzém, pak chronický zánět průdušek – pak astma. Občas u holčičky kašel přejde, za týden se zase vrátí. K tomu nemluvně velmi často zvrací a trpí tím delší dobu.

Maminka dítěti podala autopatický preparát (slinu) o potenci C200.

Kontrola po měsíci od podání: Kašel je výrazně zlepšen a přestala úplně blinkat. Ekzém (periferní problém) je zatím nezměněn.

Kontrola po dalších čtyřech měsících: Dítě je v pořádku, nemá ekzém, neblinká a nekašle.

Další případ: Atopický ekzém postihl děvčátko hned po příjezdu z porodnice. Do týdne jím bylo pokryté celé tělo. Intenzivní konvenční léčba byla bezvýsledná. Ve čtvrtém měsíci ji přivezli do mé poradny. Škrábe se do krve, přes noc musí mít zašité rukávy, aby se nerozškrábala. Silně to svědí a dítě pláče celý den. Doporučil jsem homeopatický lék, který se však u kojenců hledá obtížně, protože nemají dostatečně vyvinuté osobnostní rysy, které by vedly k přesnějšímu předepsání. Je nutné vyzkoušet různé léky.

Kontrola po měsíci: Nic se nezlepšilo, a navíc dítě přestalo v noci spát. Prokřičí celou noc – chraptí a sípe a škrabe se.

Kontrola po dvou měsících: Dítě stále velmi špatně spí, někdy v noci vůbec ne, ekzém kolísá od velmi špatných poloh k jakýmsi neuspokojivě lepším. V noci se škrábe. Doporučen autopatický preparát C40.

Kontrola po třech měsících: Druhý den po podání se ekzém opticky ještě zhoršil. Byla však o poznání veselejší. Další noc spala výrazně lépe. Za týden po podání již prospala celou noc, což se dosud nestalo. Maminka říká, že spala v posledních měsících jen půl hodiny ve dne a půl hodiny v noci, jinak křičela. Za tři týdny po podání preparátu se výrazně zlepšil i ekzém. Je veselá a čilá.

Kontrola po pěti měsících: Na obličeji žádnou vyrážku nemá, trochu za krkem. Další výskyt vyrážky je jen na koncích rukou a nohou. V noci spí, vzbudí se na pití a zase usne. Autopatický preparát C120.

Kontrola po šesti měsících: Po podání preparátu byla protivná, druhý den se ekzém vrátil zpět na obličej. Další den zase zmizel. Přetrvává jen na nohách. Prodělala silnou rýmu.

Kontrola po devíti měsících: Obličej i tělo čisté. Občas se na chvíli někde objevilo jen mírně zarudlé místo. Spí normálně.

* * *

Ještě jeden případ ekzému: Holčička sedm let, živá a komunikativní. Ekzém v podkolení a jamkách loktů, za krkem, svědí to. Když ji někdo pohladí, hned se začne škrabat. Má to od šestého týdne života. Rodiče používají jen léčbu bylinkami a akupresurou. Dost to pomáhalo, v poslední době již ne. Je hodná a velmi soucitná, přehnaně lítostivá. Často pláče. Zjistili jí mnoho alergií, dusila se po makovém koláči, po čokoládě se osypala. Žije na venkově. Má alergii na psa a na koně. Poté co pohladila psa, se objevila vyrážka a otok obličeje. Zvířata má velmi ráda. Autopatický preparát C150.

Kontrola po měsíci: Po podání mírně zarudl obličej, což vydrželo do večera. Za čtyři dny se na dva dny zhoršil ekzém na nohách. Pak se ještě objevily nějaké skvrny, ale po měsíci je ekzém výrazně zlepšen. Pláče mnohem méně než dříve, všiml si pozorný tatínek.

Kontrola za čtyři měsíce: Až donedávna, přes léto, byla úplně bez potíží. Léto bylo jinak vždy období, kdy se zhoršovala. Na psa nemá žádnou reakci. Nyní se objevil náznak ekzému v ohbí loktů. Doporučení: čekat. Mírný návrat ekzému v ohbí loktů při přetrvávajícím zlepšení psychiky i alergie jsem považoval za manifestaci šest let starého symptomu ve směru léčby podle Heringova zákona zevnitř ven. Čili – když se vnitřní věci zlepšily, povrch se ještě může trochu zhoršit, než je organismus zcela vyléčen.

Kontrola po šesti měsících: Nekonala se. Matka jen telefonuje, že na sjednanou kontrolu nepřijedou, protože dcera je bez potíží.
To je stažený ze stránek, nikomu nic nenutím, ale viděla jsem na vlastní oči děti, které se po autopatii z ekzému úplně uzdravily, a mě jako dospělou, která měla ekzém kromě lýtek úplně všude, dneska nemám žádný, moc držím palce!!!

• Citovat
  • Upravit
bbboza
14.10.12 21:00

upřímná rada na atopický exem

Ahojk všem, moje 11 letá dcera trpí od narození atopickým exemem, na celím těle! Vyzkoušela sem všechno co šlo od kortikoidů po konopí. Byla ve špitále na kožním 3 týdny a vrátili mi jí domů v šíleným stavu. Nakonec mi bylo řečeno od kolegině ze zeměstnání at vyskouším otruby!!! na 2,5 dcl vody 2 lžíce otrub, svařit a přecedit do vany, poté v koupeli vydržet 15 minut, ze začátku alespon 2 měsíce každý den… otruby jsou opravdu levné!!! musím říct žemoje dcera nepocituje téměř žádné svědění, už žádné- mami to se nedá vydržet :,(

• Citovat
  • Upravit
JanHora
7.11.12 14:00

Atopický ekzém a uzdravení

Před časem jsem s manželkou zažil velice vyčerpávající období, kdy byla postižena atopickým ekzémem. Svoje zkušenosti a rady jsem shrnul na www stránkách http://atopik.mypage.cz Věřím, že to může noha lidem pomoci.

• Citovat
  • Upravit
1
1.1.13 13:36

Dobrý den.
Máme problém s ekzémem a už nám docházejí nápady na to jak našemu malému pomoct. Jediné co zabíra jsou kortikoidy a těmi ho nechceme mazat a použijeme je jen když už není zbytí. Tobiáškovi je teď 9 měsícu a z ekzémem bojujeme od 3 měsíců ale marně. Jestli máte nějaké kladné zkušenosti z nějakým postupen na alespoň zmírnění těch vyrážek tak prosím napište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek