Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jestli to je pravda, tak je to vážně na pobliti!!! Ničit zdraví za cenu zisku, to fakt není morální!!! ![]()
Já jsem atopik už odmalinka, někdy to zmizí, jindy se to zas objeví. Záleží na alergenech, které člověku vadí. Léčila jsem se před dvěma lety fototerapií a paráda. Teď se mi objevuje na rukou(skrze přípravky co používám v práci). Synovi jsou 4 a teď řešíme stejný problém. Zkoušíme mastičky, koupili jsme antialergenní přikrývku a polštář přímo pro ekzematiky, nepoužívám běžný prášek ani mýdlo, vše speciální. Také oblečení se mu snažím dávat výhradně jen bavlněné a musím říct, že se ekzém sám od sebe tlumí. Stačí tomu přizpůsobit pár věcí. A taky určitě dobrého kožního lékaře, který nebude cpát dítěti s prominutím sračky.
hodně štěstí přeji ![]()
@Dominika81 jj souhlas. Ale nic se nemá přehánět. Sterilní prostředí taky není fajn
. Každopádně, jako malinka jsem trpěla na ekzém. Před pěti jsem si pořídila joksira, ekzém se objevil na prstě, pak ruka, pak obě ruce, pak sem tam obličej a různé části těla, za 5let jsem zkusila snad úplně vsechno
a těch peněz co to stálo
. Nedávno jsem si na alergologii nechala udělat krevní testy na alergeny. No, zjistili mi alergii na psa (malou) pejsek šel ke známým. Koupili jsme čističku vzduchu. Všechno jsem vydesinfikovala, po 3mesicich je ekzém pryč
. Sice se sem tam udělá ale není to tak hrozný.
@Lucius08 se sterilním prostředím také nesouhlasím, možná to z toho vyplynulo, ale rozhodně doma tohle nedržím
Co by pak dítě dělalo třeba ve školce že jo ![]()
To je škoda, že tohle způsobí třeba domácí mazlíček. Jen jsem tím chtěla říct, že to není zas tak těžké se toho zbavit (ne ve všech případech). Tak aby maminky neztrácely naději ![]()
Můžu se prosím zeptat jak se pozná atopický ekzém. Synovi se objevily asi před 14 dny dva červené velké asi 2 cm fleky na rukou. Mažeme Excipialem a Indulonou na střídačku, má odmalička suchou kůži. Fleky zmizely, tak že ztmavly - znědly, ale ted se objevily další. Nesvědí ho to, ale jsou to suchá místa. reaguje to samozřejmě na teplo, takže to okamžitě víc zčervena.
Já trpím atopickým ekzémem od dětství a malá to zdědila po mě, chce to udělat spoustu opatření, zrušili jsme koberce, záclony a všechny lapače prachu. Používáme na to protopan, který mi byl doporučen kamarádkou se stejným problémem a uznávám, že se to hodně zlepšilo.