Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky zkusit večer malou nafotit:( Já zkušela malé vynechat i potraviny jako třeba rajče atd ale prostě bez výsledku. Ono jako malinká taky měla problémy jako miminko měla průjmy a vyšla ji intolerance laktózy a ted po roce už toto vyšlo dobře tak nevím no
já zase přemýšlím jestli neskočit na kožní. Jde o to že když mažu tak ty ložiska nejsou tak suchý ale pořád tam jsou ![]()
@Renitko píše:
Taky zkusim večer malou nafotit:( Já zkušela malé vynechat i potraviny jako třeba rajče atd ale prostě bez výsledku. Ono jako malinká taky měla problémy jako miminko měla průjmy a vyšla ji intolerance laktózy a ted po roce už toto vyšlo dobře tak nevím nojá zase přemýšlím jestli neskočit na kožní. Jde o to že když mažu tak ty ložiska nejsou tak suchý ale pořád tam jsou
nam na podzim skvele zabrala kosmetika od a-dermy exomega. Celou zimu jsme o zadnem exemu nevedely, mazaly jsme jen excipialem. Ale pred dvemi dny se opet na rucicce objevilo suche misto. Takze v pondeli klusu do lekarny pro krem od a-dermy. A doufam,ze pomuze jako minule. Za me rozhodne tahle znacka ![]()
veveriku děkujeme moc
přesně tohle mi radila kamarádka,ale uplně mi to vypadlo z hlavy, at ted mi to došlo. tak to zkusím, prý jim nezabere nic jen tohle.
Ahoj, myslím, že to jsou malé flíčky na to aby se mazaly kortikoidy. Ty bych fakt vynechala. Malý má sem tam taky flíček, ale rozhodně hned kvůli tomu nelítám na kožní a to z toho důvodu, že tam napíšou kortikoidy a hotovo. Já sama jsem teď po přestání kojení měla ekzém. Zkoušela jsem tu A-dermu jak sprch. gel tak krém a bylo to dobré. Pak jsem vyzkoušela Biodermu a ta mi přišla ještě lepší. Malému se udělal flíček, tak jsem mu to tím přemázla a do 2 dnů to měl pryč. Takže já doporučuji Biodermu. Teď jsem mu koupila i speciální řadu ABC pro děti a má kůžičku jak z alabastru
Držím pěsti ať to taky brzo zmizí! ![]()
ahoj, jen kratce, ekzem mam odmalicka, dnes je me 33 a trapi me to stale. Ja jsem vyzkousela strasne moc pripravku a kortikoidum se chci take vyvarovat.
Co me posledni dobou moc pomaha jsou pripravky od A-dermy, rada Exomega , delaji i specialni pripravky pro mimca, tak si zkuste sehnat nejake vzorky. maji mazani, mydla, koupele.
Take se me v tom hodne odrazi jidlo, ale to muite vypozorovat sami. Testy se u atopiku moc neosvedcuji, protoze kazdy reagujeme jinak,
Verim ze u miminka je tezke vypozorovat priznaky, ale zkuste to.
Ja napr. nemuzu: rajcata, mrkev, celer, petrzel - v syrome stavu, skrabani brambor, sahani na syrove maso, pak samozrejme saponaty, styk se psi srsti ( ale ne zas vsechny pejsci ). snad to trochu pomohlo a tu Exomegu URCITE VYZKOUSEJTE - jo a nelekni se ceny, je to trochu drazsi ale umosne
@veverik píše:
nam na podzim skvele zabrala kosmetika od a-dermy exomega. Celou zimu jsme o zadnem exemu nevedely, mazaly jsme jen excipialem. Ale pred dvemi dny se opet na rucicce objevilo suche misto. Takze v pondeli klusu do lekarny pro krem od a-dermy. A doufam,ze pomuze jako minule. Za me rozhodne tahle znacka
koukam ze jsme se shodli, je to super kosmetika, me to moc pomohlo
@TeaTereza píše:
Ahoj, myslím, že to jsou malé flíčky na to aby se mazaly kortikoidy. Ty bych fakt vynechala. Malý má sem tam taky flíček, ale rozhodně hned kvůli tomu nelítám na kožní a to z toho důvodu, že tam napíšou kortikoidy a hotovo. Já sama jsem teď po přestání kojení měla ekzém. Zkoušela jsem tu A-dermu jak sprch. gel tak krém a bylo to dobré. Pak jsem vyzkoušela Biodermu a ta mi přišla ještě lepší. Malému se udělal flíček, tak jsem mu to tím přemázla a do 2 dnů to měl pryč. Takže já doporučuji Biodermu. Teď jsem mu koupila i speciální řadu ABC pro děti a má kůžičku jak z alabastruDržím pěsti ať to taky brzo zmizí!
No já na to kožní letěla, protože jsem nevěděla co to je.
A i jsem to tý kožní řekla, že at mi třeba ty kortikoidy napíše ale že jí to mazat nebudu.
Jako zkusim všechno možný a když tak potom. právě vím, že některé děti to maji daleko horší než máme my.
Takže proto se ptám co je ještě mimo kortikoidu.
Oni snad ani nic jinýho nepředepisujou. Jsem byla ještě iinde na kožním a tam zrovna malá měla kopřivku, ale tu znám a ona mi říká je máte kopřivku tak hned prd a kortikoidy i na ní???????
no ani mi nehlo!!!!!!!!
@Šema : ahoj, moje malá má AE na nohou. Když byla menší byl skoro po celém těle
. Teď v roce se lokalizovaly 3 ložiska na stehnech. Vypozorovala jsem , že ač mažu nebo nemažu, je to stejné
.
Mudra nás taky chce poslat na alergologii, ale nemyslím si, že by na to měly vliv potraviny - zkoušela jsem a taky bez efektu - pořád stejné
Kortikoidy jsem malou mazala jen , když to měla moc rozdrážděné a svědilo ji to - celkem as tak 3×
My jsme dostali kortikoidovou mastičku ted před měsícem na obličej, protože sluníčko nám dělá neskutečnou neplechu. Ale ještě jsem ji nepoužila a doufám, že ani nepoužiju. Opravdu vyzkoušejte tu adermu, je to sice trochu drahé, proto jsme přes zimu v klidovém stádiu používali excipial, ale za to učinné.
Biodermu jsem měla taky, ale nám nevyhovovala. Je potřeba to vyzkoušet ![]()
Hlavně at něco zabere !!!
@eviliska píše:
@Šema : ahoj, moje malá má AE na nohou. Když byla menší byl skoro po celém těle. Teď v roce se lokalizovaly 3 ložiska na stehnech. Vypozorovala jsem , že ač mažu nebo nemažu, je to stejné
![]()
.
Mudra nás taky chce poslat na alergologii, ale nemyslím si, že by na to měly vliv potraviny - zkoušela jsem a taky bez efektu - pořád stejnéKortikoidy jsem malou mazala jen , když to měla moc rozdrážděné a svědilo ji to - celkem as tak 3×
No já chci aby tam šla kvůli tomu mlíko. Právě mi příjde, že to má po tom horší
Jenže jsem jí i koupila ten Nutrilon pro děti co maji alergii na kravské mléko a … nechce.
Jen tak jsem to chtěla zkusit, dětská mi to poradila.. a cucne si a konec. ![]()
Díky za rady! Než jí patlakt kortik.tak radši zaplatím tisíce hlavně at to pomůže ![]()
@Šema : malu jsem na mlíko testovat nechala v 6m a negativní. Kvůli toho nemusíš na alergologii, mudra to může udělat sama - odběrem krve, výsledky jsou tak dod 14 dní