Atopický ekzém - zmizí někdy?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2121
15.4.12 09:49

Taky zkusit večer malou nafotit:( Já zkušela malé vynechat i potraviny jako třeba rajče atd ale prostě bez výsledku. Ono jako malinká taky měla problémy jako miminko měla průjmy a vyšla ji intolerance laktózy a ted po roce už toto vyšlo dobře tak nevím no :( já zase přemýšlím jestli neskočit na kožní. Jde o to že když mažu tak ty ložiska nejsou tak suchý ale pořád tam jsou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2121
15.4.12 09:49
@Renitko píše:
Taky zkusim večer malou nafotit:( Já zkušela malé vynechat i potraviny jako třeba rajče atd ale prostě bez výsledku. Ono jako malinká taky měla problémy jako miminko měla průjmy a vyšla ji intolerance laktózy a ted po roce už toto vyšlo dobře tak nevím no :( já zase přemýšlím jestli neskočit na kožní. Jde o to že když mažu tak ty ložiska nejsou tak suchý ale pořád tam jsou :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
15.4.12 09:52

nam na podzim skvele zabrala kosmetika od a-dermy exomega. Celou zimu jsme o zadnem exemu nevedely, mazaly jsme jen excipialem. Ale pred dvemi dny se opet na rucicce objevilo suche misto. Takze v pondeli klusu do lekarny pro krem od a-dermy. A doufam,ze pomuze jako minule. Za me rozhodne tahle znacka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.4.12 09:56

veveriku děkujeme moc :kytka: přesně tohle mi radila kamarádka,ale uplně mi to vypadlo z hlavy, at ted mi to došlo. tak to zkusím, prý jim nezabere nic jen tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2121
15.4.12 10:36

Tak to asi taky zkusíme tuto značku a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.4.12 10:45

Ahoj, myslím, že to jsou malé flíčky na to aby se mazaly kortikoidy. Ty bych fakt vynechala. Malý má sem tam taky flíček, ale rozhodně hned kvůli tomu nelítám na kožní a to z toho důvodu, že tam napíšou kortikoidy a hotovo. Já sama jsem teď po přestání kojení měla ekzém. Zkoušela jsem tu A-dermu jak sprch. gel tak krém a bylo to dobré. Pak jsem vyzkoušela Biodermu a ta mi přišla ještě lepší. Malému se udělal flíček, tak jsem mu to tím přemázla a do 2 dnů to měl pryč. Takže já doporučuji Biodermu. Teď jsem mu koupila i speciální řadu ABC pro děti a má kůžičku jak z alabastru :) Držím pěsti ať to taky brzo zmizí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
15.4.12 10:49

ahoj, jen kratce, ekzem mam odmalicka, dnes je me 33 a trapi me to stale. Ja jsem vyzkousela strasne moc pripravku a kortikoidum se chci take vyvarovat.
Co me posledni dobou moc pomaha jsou pripravky od A-dermy, rada Exomega , delaji i specialni pripravky pro mimca, tak si zkuste sehnat nejake vzorky. maji mazani, mydla, koupele.
Take se me v tom hodne odrazi jidlo, ale to muite vypozorovat sami. Testy se u atopiku moc neosvedcuji, protoze kazdy reagujeme jinak,
Verim ze u miminka je tezke vypozorovat priznaky, ale zkuste to.
Ja napr. nemuzu: rajcata, mrkev, celer, petrzel - v syrome stavu, skrabani brambor, sahani na syrove maso, pak samozrejme saponaty, styk se psi srsti ( ale ne zas vsechny pejsci ). snad to trochu pomohlo a tu Exomegu URCITE VYZKOUSEJTE - jo a nelekni se ceny, je to trochu drazsi ale umosne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
15.4.12 10:51
@veverik píše:
nam na podzim skvele zabrala kosmetika od a-dermy exomega. Celou zimu jsme o zadnem exemu nevedely, mazaly jsme jen excipialem. Ale pred dvemi dny se opet na rucicce objevilo suche misto. Takze v pondeli klusu do lekarny pro krem od a-dermy. A doufam,ze pomuze jako minule. Za me rozhodne tahle znacka :-)

koukam ze jsme se shodli, je to super kosmetika, me to moc pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.4.12 11:03
@TeaTereza píše:
Ahoj, myslím, že to jsou malé flíčky na to aby se mazaly kortikoidy. Ty bych fakt vynechala. Malý má sem tam taky flíček, ale rozhodně hned kvůli tomu nelítám na kožní a to z toho důvodu, že tam napíšou kortikoidy a hotovo. Já sama jsem teď po přestání kojení měla ekzém. Zkoušela jsem tu A-dermu jak sprch. gel tak krém a bylo to dobré. Pak jsem vyzkoušela Biodermu a ta mi přišla ještě lepší. Malému se udělal flíček, tak jsem mu to tím přemázla a do 2 dnů to měl pryč. Takže já doporučuji Biodermu. Teď jsem mu koupila i speciální řadu ABC pro děti a má kůžičku jak z alabastru :) Držím pěsti ať to taky brzo zmizí! :kytka:

No já na to kožní letěla, protože jsem nevěděla co to je. :think: A i jsem to tý kožní řekla, že at mi třeba ty kortikoidy napíše ale že jí to mazat nebudu. :zed: Jako zkusim všechno možný a když tak potom. právě vím, že některé děti to maji daleko horší než máme my. :( Takže proto se ptám co je ještě mimo kortikoidu. :poblion: Oni snad ani nic jinýho nepředepisujou. Jsem byla ještě iinde na kožním a tam zrovna malá měla kopřivku, ale tu znám a ona mi říká je máte kopřivku tak hned prd a kortikoidy i na ní??????? 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o no ani mi nehlo!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
15.4.12 11:07

@Šema : ahoj, moje malá má AE na nohou. Když byla menší byl skoro po celém těle :zed: . Teď v roce se lokalizovaly 3 ložiska na stehnech. Vypozorovala jsem , že ač mažu nebo nemažu, je to stejné :pocitac: 8o .
Mudra nás taky chce poslat na alergologii, ale nemyslím si, že by na to měly vliv potraviny - zkoušela jsem a taky bez efektu - pořád stejné

Kortikoidy jsem malou mazala jen , když to měla moc rozdrážděné a svědilo ji to - celkem as tak 3×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.4.12 11:07

Holky moc děkuju všem za odpovědi!! :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
15.4.12 11:08

My jsme dostali kortikoidovou mastičku ted před měsícem na obličej, protože sluníčko nám dělá neskutečnou neplechu. Ale ještě jsem ji nepoužila a doufám, že ani nepoužiju. Opravdu vyzkoušejte tu adermu, je to sice trochu drahé, proto jsme přes zimu v klidovém stádiu používali excipial, ale za to učinné.
Biodermu jsem měla taky, ale nám nevyhovovala. Je potřeba to vyzkoušet :)
Hlavně at něco zabere !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.4.12 11:09
@eviliska píše:
@Šema : ahoj, moje malá má AE na nohou. Když byla menší byl skoro po celém těle :zed: . Teď v roce se lokalizovaly 3 ložiska na stehnech. Vypozorovala jsem , že ač mažu nebo nemažu, je to stejné :pocitac: 8o .
Mudra nás taky chce poslat na alergologii, ale nemyslím si, že by na to měly vliv potraviny - zkoušela jsem a taky bez efektu - pořád stejnéKortikoidy jsem malou mazala jen , když to měla moc rozdrážděné a svědilo ji to - celkem as tak 3×

:mavam: No já chci aby tam šla kvůli tomu mlíko. Právě mi příjde, že to má po tom horší :nevim: Jenže jsem jí i koupila ten Nutrilon pro děti co maji alergii na kravské mléko a … nechce. :roll: Jen tak jsem to chtěla zkusit, dětská mi to poradila.. a cucne si a konec. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.4.12 11:10

Díky za rady! Než jí patlakt kortik.tak radši zaplatím tisíce hlavně at to pomůže :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
15.4.12 11:10

@Šema : malu jsem na mlíko testovat nechala v 6m a negativní. Kvůli toho nemusíš na alergologii, mudra to může udělat sama - odběrem krve, výsledky jsou tak dod 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek