Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny a mám zase nový poznatek.
Jelikož se už poměrně dlouho snažíme o miminko, tak jsem začala na doporučení holek „snažilek“ brát kyselinu listovou. Nejprve jsem měla strach, že to nebude nic pro mě, protože jak se někde objeví kyselina tak už vidím naskakující boláčky. Lékárnice mě ale přesvědčila, že v tomto případě se nemusím ničeho obávat a tak jsem tak před 14ti dny začala s pojídáním oné kyseliny a zakoupila jsem i pupalkový olej v kapslých. Nic se zatím nezlepšilo spíš zhoršilo. Jsem celá bolavá tak listovka hned letěla do šuplíku a zkusím ji snad až v létě za pomoci sluníčka.
Olčo s tím mořem musím jen souhlasit. V 17ti letech jsem byla na 3 týdny na ozdravným pobytě v Tunisu a „byla jsem čistá“ 2 roky. Bohužel ale nemáme dost finančních prostředků na každoroční dovolenou u moře a dle mýho názoru na týden to nemá cenu. Chtělo by to aspoň 14 dní. Mám zkušenost takovou, že první tři dny při styku s mořskou vodou dost trpím a objeví se i slzičky. Užiju si to až koncem týdne. Např. levná Itálie taky pro mě není, protože všudypřítomný špinavý a prašný písek mi spíš ublíží. Jsem to ale rozmazlená co?
Objevila jsem v Jablonci n.J. šikovnou paní, která mi namíchala směsici koření a po týdnu střídám jak k pití tak ke koupeli různý směsi tak jsem zvědavá jak to dopadne. Učinek by měl být: pročištění těla, uklidnění pokožky a hlavně mám prý problém s ledvinami.
Říkám si hlavně, že se snažím, sháním různé info., zkouším vše možné a nesedím jen doma zahlcená sebelítosí. Mějte se krásně. Zuzka
No fuuuj!!!! Jsem to ale „čecha“. Olej v kapslých a tvrdým y. Opravuji a stydím se. Zuzka
Po shlédnutí pořadu v TV se snažím sehnat kontakt na „výrobce léčiv“ , který se jmenuje Nestor Houngbedji. Zabývá se léčením kožních nemocí - má velmi dobré výsledky s vyléčením atopického akzému. V pořadu vystoupila i velmi spokojená maminka dnes již čtyřletého dítěte,která si pochvalovala, že dítě se díky mastem a čajům předepsaným Nestorem Houngbedjim zbavilo potíží. Protože jsem pořad shlédla letem světem v poslední fázi, netuším ani ve kterém městě kontakt a lékárnu pana Houngbedjiho hledat. Jsem v 16. týdnu těhotenství, manžel má atopický ekzém od dětství,používá hormonální mastičky (kortikoidy), o kterých pan Houngbedji říká, že pouze problémy kůže maskují, ale neléčí. Je velká pravděpodobnost, že naše dítě atopický ekzém mít bude a jestli budeme mít to štěstíčko a mimi bude ok, tak bych ráda využila kontakt alespoň pro manžela. Takže pokud jste někdo v obraze a máte informace, děkuji předem za zprávu. Na internetu pod jménem Houngbedji jsem našla pouze data jeho přednášek… Mějte se hezky!!!
Marta
Ahoj Marto,
také jsem se ve svém minulém příspěvku zmínila o panu doktorovi (bohužel jsem nevěděla jméno) z Afriky, který tyto masti a léčiva vyrábí (podívej se na str. č. 2 této diskuse). V televizi říkali něco o Novém Boru (okr. Česká Lípa), nicméně jeho lékárnu i jeho samotného snad někdo napadl a on se stáhl do ústraní, tak kde teď působí tam bohužel nesdělili. Nicméně jsem si skoro jistá, že ten pořad vysílala ČT, tak snad tam by měli vědět víc.
Zdraví Šárka
Pro Martu!!!!!!! Ten farmaceut se jmenuje Nestor Houmbedži a je z Nového Boru. Má lékárnu ,kerrá se jmenuje NESTO PHARMA,Palackého nám.192,Nový Bor,47301. Tel. 487726747. Doufám,že ti to pomůže. Naše dcera měla podle kožní lékařky atop. ekzém. Nakonec se ukázalo , že mám polámanou pračku a že nemáchá. Hodně štěstí Andrea -Brno.
To jsem ani netušila kolik je lidí s ekzémem. U syna mě to strašně překvapilo, protože s manželem nic nemáme. Děkuji za rady a tipy. Asi pojedeme k moři.Pro toho mojeho drobečka udělám cokoli. Díky Michala
Andrei z Brna děkuji moc za kontakt. Právě jsem proděla 3denní nepříjemnou chřipku, takže momentálně jsem nervózní z toho, jestli to i mimčo zvládlo a řešení ekzému nechám chvíli stranou. Ve středu jdu na poradnu - nemůžu se dočkat - věřím že vše bude v pořádku. Těhotenství je prý nádherné období v životě ženy - osobně se těším až to bude za mnou-přestože jsem se na to odjakživa těšila! Kdybychom měly záruku, že se nemůže nic přihodit a že výsledkem bude krásné zdravé dítě - to bychom si to asi jinak užívaly!! Pokud je příroda tak mocná čarodějka, proč dovolí, aby se rodily postižené děti? Myslím, že „vyfasuje-li“ naše dítě „jen“ atopický ekzém, můžeme být šťastní. Tím,ale nechci problémy lidí s atopickým ekzémem podceňovat-vím že to není nic příjemného a pokud s ním někdo umí zatočit, proč se o to nepokusit! Takže díky a mějte se prima s přáním „už aby tady bylo jaro!!!!“.
Marta-Ostrava
Milá Marto,
mluvila jsem se svou sestřenicí z Nového Boru a pan doktor se tam už prý nezdržuje. Snad přesídlil někam do Brna, tam stopa končí. Přeju hodně štěstí při jeho hledání.
O miminko se neboj, nějaká chřipka ho určitě nerozhází a toho těhotenství si opravdu užívej a hlavně odpočívej - budeš ten nastřádaný odpočinek potřebovat. A hlavně žádné předporodní deprese.
Šárka, také Ostrava
Ahojky,
mám dceru s atopickým ekzémem (od 3 měs). Nemáte někdo zkušenosti s alergologickým vyšetřením u tak malého dítěte?
Nebo s hospitalizací v brněnské dětské fak. nemocnici - Černopolní?
Moc děkuju za info
Ajka+Lenička (13 měs) ![]()
Ahoj.
Naše malá 1 rok má atopický ekzém. Mažeme indulonou, je to lepší. Máme napsaný kortikoidy ale jako do těch se mi fakt nechce
Přidávám i fotky. Neznáte něco, co na to fakt pomáhá? Chystáme se na alergo.
Tak naše malá to má to stejné akorát teda asi takový ten penízkový atopický exém má taková červená různě velká kolečka někdy jako by mapy na zádech bříšku, na bocích břiška na krku na ručičkách jediné kde to zatím nemá jsou nožky, no my už byli i na alergo dělali testy na lepek aleergii na vajíčko a mléko a lepek a vše z potravin vyšlo co jsem psala negativnía ještě pyly ale to je bohužel neprůkazné protože je malá moc malá a ještě nemá vyvynutý imunitní systém takže jdeme v září na kontrolu a s tím že prostě správně na testy na alergo musí mít dítě aspon 2 roky aby ty výsledky už pořádně k něčemu byly dobré. Máme dávat v případě nouze locoid mastičku zyrtec no a mazat a mazat. Ted malou mažu konopným krémem http://cutishelp.com/mimi.htm ale nevím no ještě chci zkusit tu modrou indulonu nebo už totiž taky vůbec nevím co s tím
excipiál jsme ještě mělia nic a do vody dáváme balneum F a taky bez výsledku ![]()
Renitko moc děkuju za odpověd. No právě taky chci aby šla na krev na lepek atd, syn je alergický na mléko, takže o to víc tam chci. No obvodní řekla, že to nic neni, že na alergo nemusíme. No a pak jsem jí volala že mi kožní řekla atopák, tak mi teda řekla že mi to napíše
O té konopné masti jsem taky slyšela.
Ještě mi napdlo že mi jedna holčična radila Holtův krém. nebo exomega od a-derma ![]()
Vím že Hadka prodavaji prodejny se zdravou vyzivou a bylinama (aspon u nas) a pak s nim pracuje vcelku hodne kosmeticek, takze mozna zkusit tam. Ja s tama beru jeste ´jine veci, tak mne to postovne jednou za rok tak neboli. Jsou drazi, to je pravda.
Jeste Ti muzu poslat trochu kremu na zkousku, treba v obalce. Kdyz tak se ozvi na **************@seznam.cz