...

MirecekDonio
22.7.25 06:15

,.,

,..

Příspěvek upraven 22.07.25 v 20:07

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
590
22.7.25 06:35

Ahoj, chtěla bych vyjádřit podporu, jsme na tom doma úplně stejně. Starší má tři roky a má úplně stejnou diagnózu jako váš. Chování úplně totožné. Školka nám snad vyjde také od září, ale stále se nám neozvali z SPC, čekáme na schůzku. Druhý syn je ještě miminko, takže je to náročné. Chtěla jsem se zeptat, jestli Váš druhý chlapeček je zatím v pořádku?
Držím moc palce, my se naštěstí kvůli školce stěhovat nemusíme, ale také jsme to zvažovali, máme to 45 minut autem jen tam, nakonec jsme to vyřešili tak, že manžel bude pracovat z toho města, pronajme si tam kancelář a bude malého vozit.

• načítám...
1261
22.7.25 08:16

" jsem denně mimo domov v průměru 15 hodin", to jako vážně?

• načítám...
krecik.dzungarsky
22.7.25 08:44

@MirecekDonio Nezlob se na mě, ale máme doma mnohonásobně horší situaci. O dceři s PAS jsem tady vypsala mnoho. V životě bych si nedovolila založit sbírku. Nepobíráme ani příspěvek na péči, ačkoliv nás všichni mnoho let přesvědčují, abychom si o něj zažádali. Naše dítě, naše zodpovědnost. Platili jsme dceři psychofarmaka, která vycházela cca na 6 tisíc měsíčně, nesmluvní odborníky. Až doposud jsem suplovala roli státu, co se týče vzdělávání.
Vybíráte finance také na pračku :?, neměli jste mít pračku ještě předtím, než jste si pořídili děti :nevim:. Toto skutečně nechápu. Mít finanční rezervy pro případ, kdyby se cokoliv stalo, je snad také základ běžné zodpovědnosti, finanční gramotnosti. Četla jsem manželovi letmo popis z tvého odkazu a oběma nám nad tím zůstává rozum stát.
Kdyby byla vaše situace skutečně vážná, měli byste nárok i na finanční podporu z různých grantů. Také jsem dvakrát odmítla.

• Upravit
krecik.dzungarsky
22.7.25 08:49
@navy blue píše: Více

My jsme oba s manželem 24/7 doma. I v krizových situacích musí být schopen péči zajistit každý z nás dvou individuálně. Dcera potřebuje nepřetržitý dohled. Jde také o ochranu zdraví, života, majetku, našeho, dceřina i cizího.

• Upravit
80197
22.7.25 08:51

@krecik.dzungarsky Ale že tys to neudělala je tvoje rozhodnutí. Oni se rozhodli jinak, no.

• načítám...
1261
22.7.25 08:54
@krecik.dzungarsky píše: Více

nijak nezpochybňuju vaši péči, ale 15 hodin denně průměrně mimo domov mi vychází na cca 390 hodin měsíčně v práci, i kdyby jel hodinu do práce a hodinu z práce, to mi připadá dost nereálné, tak jsem se zeptala

• načítám...
krecik.dzungarsky
22.7.25 08:54
@inkakřivák píše: Více

Sbírka na pračku, matraci, nábytek… Toto řešit až po narození dětí nepovažuji za normální ani u rodin se zcela zdravými dětmi. Možnosti mám stále, jejich situace nebude natolik vážná, čtyřicet tisíc by měl mít jako rezervu každý, to se na mě nezlob. Rezervu minimálně v řádech několik platů, kdyby vypadl příjem na několik měsíců. Tomu se říká zodpovědný, dospělý život.

• Upravit
krecik.dzungarsky
22.7.25 08:58
@navy blue píše: Více

Tak manžel má také dva příjmy a naštěstí se ve svém oboru neustále zlepšuje a práce ho baví. Je to zároveň i jeho koníček od dětství. Jenže jde o IT.

• Upravit
Snopy123
22.7.25 09:01

@navy blue Otec pracuje na směny, tudíž nebude denně 15 hodin pryč, ale asi v režimu krátký dlouhý týden a ty dny kdy má směnu bude pryč 15 hodin.
Jen je to špatně napsané. :kytka:

• Upravit
80197
22.7.25 09:02

Mně ten odkaz nefunguje.

• načítám...
krecik.dzungarsky
22.7.25 09:03

A nemít peníze ani na základní vybavení pro dítě do školy/školky. Do takové situace bych nechtěla přivést na svět žádné dítě.
To už je vyloženě hraní na city a zneužívání diagnózy dítěte. Jak by vypadala podobná diskuse bez existence jakékoliv diagnózy.

• Upravit
Snopy123

@krecik.dzungarsky Zřejmě finančně nezabezpečená rodina, které se narodilo postižené dítě. Ono takových rodin bude mraky bohužel, jen nemají těžkého PAS, kde to pak je o to víc vidět.
Oni zřejmě bez sbírky to stěhování nedají… :kytka:
Ač souhlasím, že by měli…

• Upravit
krecik.dzungarsky
@inkakřivák píše: Více

Vykopíruj si ho.

• Upravit
80197
22.7.25 09:10

Ta částka je tak na kauci a stěhování.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!