Autoimunitní onemocneni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35330
3.1.21 16:05
@Anonymní píše:
@mroe ano mě tam poslali z pohotovosti pro akutní zánět štítné žlázy. Tak mě vzala udělala ultrazvuk řekla že je to zánět. Napsala selen a doporučila ryby. A 3× děne ibalgin na zánět a bolest toho krku. Pak jsem tam šla ještě na kontrolu to neříkala nic. Až tet na potřetí odebrala krev a řekla mi o tom jestli náhodou netrpím autoimunitním onemocněním že jsem tolik přibrala atd a pak mi jen volala že kvůli výsledkům mi nasadí Euthyrox. A tet tam půjdu po čtvrté.

Hm, takze mas autoimunitni zanet stitne zlazy. Co jsi na tom nepochopila, kdyz se celou dobu resi jen a jen tvoje stitnice? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.21 16:07

@mroe děkuji :,( chtěla jsem se jen prostě zeptat a poradit ne tady rozpoutat válku atd. Jen jsem prostě nepochopila jestli to je jen žláza a nebo to můžu mít i jinde v těle atd :,( :,( je to pro mě nový nerozumím tomu tak se omlouvám. :( prostě nevím jestli se to dá zjistit že je to fakt jen zlaza.

• Citovat
  • Upravit
35330
3.1.21 16:21
@Anonymní píše:
@mroe děkuji :,( chtěla jsem se jen prostě zeptat a poradit ne tady rozpoutat válku atd. Jen jsem prostě nepochopila jestli to je jen žláza a nebo to můžu mít i jinde v těle atd :,( :,( je to pro mě nový nerozumím tomu tak se omlouvám. :( prostě nevím jestli se to dá zjistit že je to fakt jen zlaza.

Tak si to najdi na googlu, uz vis, co mas hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.21 16:23

Ano. A omlouvám se že jsem můj dotaz položila :,(

• Citovat
  • Upravit
35330
3.1.21 16:24
@Anonymní píše:
Ano. A omlouvám se že jsem můj dotaz položila :,(

To nemusis, ale priste radsi trvej na vysvetleni od lekare, on nejlip vi, co ti je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
3.1.21 16:26

Ja jim taky Euthyrox 50 kazde rano na lacno (nebo nekdy i poudeji, nema to vliv jak jsem zjistila). Jednou za cas jsou kontrolni odbery, ze davka staci.

Jedna se o hormon (ten Euthyrox), ktery Tva zvlaza neprodukuje dostatecne.

Kazdopadne 50ka nic neni. To je nejmensi davka aTve ztloustnuti o 25kilo s tim nejspis nesouvisi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Zeptám se až tam půjdu v lednu na kontrolni odběry. Jen jsem se prostě moc bála a chtěla vědět co to je dříve :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Zeptám se až tam půjdu v lednu na kontrolni odběry. Jen jsem se prostě moc bála a chtěla vědět co to je dříve :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.21 16:27

Takže to není nic vážného?

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
3.1.21 16:29

Taky mám autoimunitní štítnou žlázu. TSH úplně v pohodě. Nepřibírám, jsem hlídaná, prášky zatím neberu. Na sonu jsem s tím byla, že bych mohla na to umřít mi tedy doktorka neřekla. 8o

• Citovat
  • Upravit
2777
3.1.21 16:45
@Anonymní píše:
@mroe děkuji :,( chtěla jsem se jen prostě zeptat a poradit ne tady rozpoutat válku atd. Jen jsem prostě nepochopila jestli to je jen žláza a nebo to můžu mít i jinde v těle atd :,( :,( je to pro mě nový nerozumím tomu tak se omlouvám. :( prostě nevím jestli se to dá zjistit že je to fakt jen zlaza.

Autoimunitní zánět štítné žlázy je celkem běžné onemocnění a většinou dobře léčitelné právě tím Euthyroxem. Záleží také na přesné diagnóze, je víc možností. Nicméně přibrat 25 kg za 2 měsíce už tak běžné není ani při zánětu šž, Proto se tě asi paní doktorka ptala na ta autoimunitní onemocnění - ta mohou být nejrůznější a mívají tendenci se sdružovat. Rozhodně bych to nenechávala jen na endokrinologovi - měla jsi i jiné potíže? Co máš ve zprávě z té pohotovosti - proč jsi tam vlastně byla? Zajdi k praktickému lékaři, měl by tě poslat ještě na další vyšetření. Nebude přece čekat až přibereš do další kontroly zase třeba 10 kilo.
Léky na štítnou žlázu ti patrně paní doktorka bude postupně navyšovat, 50 ug není vyloženě léčebná dávka, spíš taková ochranná.
Jinak opravdu záleží na tom, co ti přesně je, některá autoimunitní onemocnění jsou vážnější, většinu lze dlouhodobě dobře léčit a není třeba se nijak extra omezovat. Pokud by se to nakonec týkalo jen štítné žlázy, tak v nejhorším případě ti ji vyoperují (což je málokdy tak špatné) a budeš mít klid - jen budeš muset muset denně brát léky - nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.21 17:02

No a o to mi prave jde jestli to je opravdu tou zlazou :( :,(.. No šla sem na pohotovost protože sem myslela že mám angínu, nemohla sem polykat bolel mě krk atd. Tak odebrali krev a že je tam zánět. Odeslali mě na endokrinologii pro zánět. Tam mi udělala ultrazvuk a zánět tam byl ale chronický. Pak sem šla na krev tam nic. Na třetí schůzce vyrkla otázku jestli jsem si vědoma toho kolik jsem přibrala a zda netrpím autoimunitním onemocněním. Nevedela jsem ani co to je. Vzala krev a po tel pak za dva dny poslala euthyrox tet mám jít zase na testy krve tak se už zeptám. Často mě bolí klouby, jsem unavená padají mi vlasy. Deprese. A ta váha no. :,( častý průjmy nevím jestli to stím souvisí.

• Citovat
  • Upravit
1314
3.1.21 18:23

Z krve ti asi zjistili protilátky proti štítné žlázy, proto ten euthyrox. Špatná funkce štítné žlázy je zjistitelná z odběrů krve a Plus ten ultrazvuk co dělali. :palec: Na další kontrole asi budou zase odebírat krev, aby zjistilo jestli se hodnoty trochu hnuly. Při nejhorším ti dávky léku navýší. Neboj se, bude to dobré :) Až tam příště půjdeš buď v klidu a poptej se na to, co tě zajímá a v čem si nejsi jistá, jestli dobře rozumíš. Ve zprávě od lékaře bys měla mít nějakou diagnózu, jsou to písmenka a čísla popř. i přímo doslovně uvedena diagnóza. To si pak můžeš zadat do google a vyhledat podrobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.21 18:41

@Hotaru já jsem ji odevzdala obvodní

• Citovat
  • Upravit
2033
3.1.21 21:47

Ja bych šla raději ještě k obvodní. Ta endokrinolozka se podle mě ptala, jestli netrpíš ještě jiným, dalším autoimunitním onemocněním. Těch 25 kg za 2 měsíce, to je moc, kdybys měla tak špatnou tu štítku, tak by na to doktorka nasadila nějaký silnější kalibr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí