Autosedačka 15-36

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11592
12.5.14 21:41

@steeve mám dotaz, co bys mi doporučil pro syna, má 20 měsíců, cca 17kg a odhadem 93cm. Momentálně máme romer trifix, ale to je jen do 18kg. Navíc už mám pocit, že i pásy začíná mít pod rameny. Když jsme ji kupovali, tak jsme zkoušeli maxway, ale už tehdy mu to bylo úzké v ramenou. Je v plánu znovu uvést na trh xtensafix? Ideálně potřebujeme něco s isofixem, polohovatelné a hlavně žádnou šunku. Vím, že třeba evolva je 9-36, ale v 18kg se 5bodový pás sundává, takže vlastně podle mě žádný rozdíl mezi kidfixem. Cybex pultíkový se mi nelíbí, není to žádné ořezávátko a myslím, že by mu to nebylo ani pohodlné. Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
12.5.14 21:46

My budeme synovi volit mezi romer kidfix XP, ten má polstrování pásu a cybex solution X-FIX, plus přikoupíme ten Belt upp pás. Taky jsem uvažovala o tom SICT, ale je dost široký a nesmí se dotýkat dveří, co vím. U toho cybexu solution X-FIX ale zatím nevím, jestli je polohovatelný. Ještě máme čas, malý ještě nějakou dobu bude jezdit v 9-18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
12.5.14 22:11

Tak my mame dite jen jednoma navic je silnejsi takze potrebuje prostornejsi sedacku, ted ma take romer.Nad tim pasem popremyslim, casto se schvalne vyvlekne z pasu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
12.5.14 22:20

@Aishenka Nám, když malá v té Romerce usne, tak ji hlava dopředu nepadá. Nevím proč, v sedačce předtím jí padala, když jsme ji nepoložily (taky Römer - King plus), ale teď ne. Zrovna dneska v ní fakt pěkně spala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
12.5.14 22:27

King plus ma ted a kdyz usne tak polihujeme jinak by padala. v druhem autr mame nepolohovaci primo od skodovky a v ni ji hlava pada dost. kamaradka ma sict a rikala, ze dceri pada, tak ja nevim uz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.5.14 08:08

@Aishenka téměř všechny sedačky 15-36 kg se dají polohovat, i u Römerů, akorát zrovna ta Römer Kidfix SL SICT pokud je na isofixu tak se polohovat nedá, dá se polohovat při použití bez isofixu.
Takže pokud chcete isofixovou a polohovací tak třeba novou Römer Kidfix XP SICT , nebo Kidfix XP i z těch starších modelů Kidfix , Kidfix SICT ..
a jinak to jestli dítěti padá hlava záleží mnohdy i na sklonu sedaček v autě, takže pak je nejlepší sedačky vyzkoušet, jak jdou které napolohovat v konkrétním autě, a mnohdy i na správném nastavení výšky hlavové opěrky, někdo ji má moc vysoko, a pak nepodrží hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.5.14 08:17

@cheekymonkey ono u všech sedaček 9-36 se nejpozději v 18kg sundávají vnitřní pásy, pak se už poutá pásem z auta, takže ideální by nejspíše bylo vydržet v tom Trifixu pokud to jde, než bue mít 18 kg a pak jít do 15-36, protože nákupem 9-36 nic nevyřešíte, když už má 17kg
ohledně Xtensafixu, co je mi známo, tak ze znovu dělat nebude, ta sedačka byla sice dobrá v tom, že tam měly děti déle pásy, ale bylo tam mnoho variant poutání a tím pádem i velká možnost nesprávného poutání a pak sedačka nepolní svoji funkci, proto taky dopadla tak špatně při testech, i odborníci z ADACu ji špatně připoutali a ona při nárazu nedržela dítě na správném místě, takže proto se tomu chce výrobce vyvarovat a takto složitou sedačku dále vyrábět nebude, nestojí to za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
13.5.14 08:31

@steeve Diky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
13.5.14 08:44

@steeve aha,ja ji zrovna chtela na isofix, tak se podivam na ten typ od tebe, ta sict Se mi libi zr vychazi nejlepe v testech, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
14.5.14 08:16

@steeve divam se na vase stranky a rozhoduji mezi kidfix xp a xp sict, u te sict uvadite, ze se da polohovat i behem spanku ditetr, u te xp to neni mozne? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.5.14 09:14

@Aishenka Kidfix XP a XP SICT jsou funkcemi stejné, liší se pouze tím, že SICT má ty vysunovatelné boční vaky, pro lepší boční ochranu, jinak polohování je stejné, jen to chybí v popisku, ty popisky jsou od dovozce, asi to někdo zapomněl dopsat, ale jdou polohovat obě stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
14.5.14 12:57

@steeve vložím se vám ještě jednou do diskuze, pochopila jsem tedy správně, že KIDFIX samotný je polohovací pouze bez dítěte v sedačce a KIDFIX XP včetně dítěte v sedačce, když usne připoutané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.5.14 14:03

@Wikky jde o to, že madlo na polohování je u starého modelu v místě sedu, takže se sedícím dítětem nejde na to madlo šáhnout, kdežto u nových modelů Kidfix XP a Kidfix XP SICT je to madlo na přední části sedačky, takže lze na něj šáhnout i když tam sedí dítě,
je ale otázka, zda má rodič tolik síly, aby tu sedačku posunul na polohování i se sedícím dítětem, takže u menších dětí to půjde, i větších a těžších spíše ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
16.5.14 21:19

@steeve stále s manželem řešíme, zda má smysl dražší isofixovou sedačku do neisofixového auta = sedačky v autě? Proto bych se ráda ještě dozvěděla, jaká neisofixová sedačka kat. 15-36kg je nej dle testů + případně polohování - líbí se mi Römer Kid a novinka Kid XP s polohováním v předu. Je ještě nějaká jiná značka, která v testu dopadla dobře? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
18.5.14 10:32

@steeve Ještě prosím druhý dotaz - případně někdo jiný třeba víte. Jaký je rozdíl mezi Kid - Kid Plus - Kid SP? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí