Autosedačka 15-36

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
24.2.10 15:41

Wiollo, ano většinoun jsou isofixové sedačky lepší v bezpečnosti než sedaščky na pásy, i když se jim již některé snaží vyrovnat.
např. v kat. 9-18 má isofixová Duo plus stejně 4 hvězdičky jajko King plus, nebo v kat. 15-36 má isofixový Kidfix také stejné 4 hvězdičky jako neiosfixový Kid - to je co do bezpečnosti při nárazu
ale co je u isofixových další důvod, proč jsou lepší je rychlejší a jednosdušší poutání, a hlavně zajištění správného poutánáí, u isofixových je vždy vidět, že je isofix správně nacvaknutý, u sedačky na pásy na první pohled nezjistíte, jestli se Vám omylem neoodepla- viz zjištění německých pojišťoven, u sedaček na pásy bylo pouhých 36% správně připoutáno, u isofixových to bylo 97% správně připoutaných.
Jinak k Vašemu dotazu, pokud tu sedačku nepřendaváte denně, tak vydržte s tou jednou 9-18 , a později až doroste tak poté pořiďte 2 sedačky 15-36, do každého auta jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.2.10 16:29

Steeve, moc děkuji za Vaše postřehy.

Sedačku přendáváme přibližně ob den. :evil: Jedno auto je v garáži, druhé zaparkované někde okolo domu (kde je zrovna místo), nikdy nejsou auta vedle sebe, se sedačkou se tak musí člověk přenášet. Nasazování jsem se ještě nenaučila, přestože kolejničky na Isofix máme v obou autech. A ani sedačka není zrovna nejlehčí (Roemer DUO Plus).

Momentálně se tak kloním k variantě, že koupím 9-36kg jako „2.sedačku“ (do manželova auta), kde bude syn jen na popojíždění po městě (předpokládám, že ve městě jsou spíše „ťukance“, nikoliv fatální nehody) a sedačka 9-18, později 15-36 bude jako „hlavní sedačka“ (v rodinné autě, kterým jezdím já), využívaná i na delší cesty (dovolená, výlety mimo město a tak). Tím, že se nebudou přendávat, odpadá i riziko špatného přidělání (snad).

Přemýšlím, jestli má cenu se Vás ptát, zda v kategorii 9-36 raději Britax-Roemer Evolva 1-2-3 nebo STM Starlight SP (jak doporučovala Joula výše), případně úplně jinou… Tuším, co mi odpovíte. :-)

Možná je to ale i o pocitu dítěte v sedačce. Třeba my jsme v kategorii 9-18 nekoupili vítěze testu Roemer Safefix plus TT (přestože je snad nejdražší na trhu :roll: a byli jsme to ochotní dát), protože syn si vůbe nechtěl dát hlavu mezi ty baňatý chrániče hlavy. V DUO plus má více místa na pohyb, byť je mi jasné, že u Safefixu to musí být při nehodě bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.2.10 16:37

ano tušíte správně, mezi 9-36 doporučím britax Evolvu 123, je mezi 9-36 jedna z nejlepších, a i vzhledem, k dnešnímu testu co vyšel na idnes, kde všechny STM propadly: http://auto.idnes.cz/…-priloha.asp?…

určitě jako druhá sedačka 9-36 vyhoví, i když jsou o něco horší v bezpečnosti, konkrétně u té Evolva 123 tak ta má 3 hvězdičky, Duo plus má 4 hěvzdičky, takže to není zas tak dramatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
25.2.10 09:10

Díky za super diskuzi (vyjasnila mi pár věcí) a přihodím si taky dotaz - pořídit autosedačku 15-36kg s isofixem, když nyní v autě není, ale plánujeme cca za rok pořídit auto nové, kde isofix už bude..
A druhý dotaz, dcera má 2roky, asi 93cm a 15kg… hlavička už ji začíná ze sedačky koukat (MaxiCosi Cabrio), mám počkat do těch 2,5let nebo měnit už teď?
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.10 09:38

Ann, pokud plánujete do roka nové auto, tak klidně isofixovou sedačku, v novém autě již bude isofix.
Jinak předpokládám, že jste se spletla v názvu, urščitě nyní nejezdí dcera v Cabriu( to je vajíččko) tam by se v 15 kg asi těžko vešla. Takže nejspíše máte nějakou Priori nebo něco podobného z kat. 9-18, tam se ještě chvíli vejde, nejméně do 100cm, hlava v ní může koukat nad okraj sedačky do úrovně očí. Do 15-36 by byla ještě malá, tam musí mít min. 15kg, 2,5 roku a výšku dle výrobce 94-100cm, takže vydržte zatím ve stávající sedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
25.2.10 09:58

Díky za radu, jasně jsem pako máme Priori, nevím, na co jsem myslela :mrgreen:
Každopádně jste mě to ujasnila, tak nějak jsem si říkala, že to vyjde na léto :wink:
No a teď už jen ten detail, vybrat tu nej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.10 10:04

no nej z kat.15-36 s isofixem je Romer Kidfix, ale do léta času dost.
( jen pro informaci ujasnil- ne ujasnila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
25.2.10 10:09

jua, to se omlouvám, :oops:
každopádně zasloužilá kecalka mi taky moc nepomohla, že :lol: každopádně smekám, v tom houfu ženských tady :potlesk:

a ten römer je zatím na prvním místě i u mě :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.10 10:47

v poho, bohužel to označení zasloužilá kecalka - kelišová atd. zde mají všechno v ženském rodě, a generuje se automaticky dle výše příspěvků, holt další diskriminace chlapů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
25.2.10 11:22

no já bych to jako diskriminaci neviděla, ale možná by stálo zamyslet se nad systémem… myslím, že by nebylo těžké nastavit jiné paramatry na generaci těchto údajů, vzhledem k informacím, které jsou žádany při registraci… ale to už je do jiné diskuze, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.3.10 10:47

tak včera jsem při cestě domů obhlídla Cybexy a romery v reálu. a musím říci, že zatím vede jednoznačně cybex solution X fix, v té lepší potahovině. uvidíme ještě s figurantem, jestli se nevyskytnou nějaké překážky, proč ne. romer mě teda vůbec neuchvátil… :(

jnak tam měli všechny cybexy (od solution až po free fix) hezky vedle sebe, což mě uchvátilo.. ( krásně se daly porovnat mezi sebou..

sice tady trochu OT, ale obhlídla jsem i jejich kombinovanou pallas a vajíčko aton, a hlavně to vajíčko se mi moc líbilo!!! škoda, že nedělají isofix, na další dítko by bylo moje.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.3.10 11:23

Natašo, isofixová základna pod Aton by měly být ještě letos v prodeji, ale přesný termín není znám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.3.10 19:19

jejda, tak to je super!!! že je to napadlo. ta sedačka se mi fakt líbí, ta vložka vypadá nádherně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka1204
7.9.11 23:42

určitě nedávat malé děti do sedaček vyšších kategorií. Jak už tu někdo psal- je stanovena věková hranice(ta je ale relativní),pak výšková - může se lišit trošku podle konstrukce jednotlivých sedaček, ale hlavně váhová - myslím, že je tam 15 kilo . Jde o to, že při nárazu letí 15 ti kilové tělo určitou rychlostí, při kterém se pásy včas zaseknou a zadrží tělo, zatímco lehčí dítě zachytí později…

kdo váháte, tak si na you tube najděte vybrané sedačky a mrkněte na ně v reálu..
došlo mi tam, že většinou dávají do sedačky na obrázky menší děti a tak vypadá , že jsou z boku chráněné po celém těle, ale jak rostou , už je tam velká mezera…tak boční ochranu splnˇuje snad jen romer kid(plus) - tím končím výběr a jdu objednávat (mimochodem, naše předchozí sedačka byla romer king plus)

přeji cesty bez nehod.. Lenka

• Citovat
  • Upravit
8647
30.9.11 08:22

potřebovala bych poradit mezi těmito dvěma typy sedaček od Romeru:
Romer Kidfix
a
Romer KIdfix Sict

Jaká je praktičtější,bezpečnější??
Steeve,kdyby ses tu objevil,byla bych ráda :wink:

A ještě poprosím o radu jaký vybrat potah - pro holčičku,aby byl praktický a taková ta dobrá látka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí