Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@krtek7489 píše:
No právěA na pár metrů malou do sedačky fakt nedávám.
pokud se nepletu, když jsme já a brácha byly děti, žádné sedačky ani nebyly a nepamatuji se, že by se mluvilo a stovkách, tisích dětech mrtvých při dopravních nehodách.
nevím, že se to dneska tak řeší a před 30,40 lety se to neřešilo vůbec a děti při nehodách neumíraly víc než dnes
A to auta byla bezpečná ještě méně, než ta dnešní a přes tu stovku se jezdilo také
no právě že se dnes bourá daleko více, proto se neustále dělají větší bezpečnostní opatření jak v autech, tak i v oblasti autosedaček.
ono totiž v roce 1980 u nás jezdilo 1,5 mil. aut, v roce 2010 ale už 6mil.( + mnoho zahraničních kamionů jako tranzit, které kdysi nejezdili)
v roce 1980 bylo u nás 100t. nehod a 100 mrtvých, v roce 2000 už to ale bylo 300t. nehod a 150 mrtvých, takže ty bezpečnostní prvky mají svůj význam, když nehodovost stoupla 3×, ale úmrtí jen o 50% ( a každoročně zemře při nehodách okolo 17 dětí, a přitom je škoda každého človíčka)
@krtek7489 píše:
No právěA na pár metrů malou do sedačky fakt nedávám.
pokud se nepletu, když jsme já a brácha byly děti, žádné sedačky ani nebyly a nepamatuji se, že by se mluvilo a stovkách, tisích dětech mrtvých při dopravních nehodách.
nevím, že se to dneska tak řeší a před 30,40 lety se to neřešilo vůbec a děti při nehodách neumíraly víc než dnes
A to auta byla bezpečná ještě méně, než ta dnešní a přes tu stovku se jezdilo také
jj tak vzhuru do jeskyne
![]()
Kolik bylo tehdy aut a kolik jich je dnes? Zpravy se spis tutlaly nez zverejnovaly atd atd, no to nic ![]()
A jinak ty nepripoutane deti vidam u jesli a skolky kazdy den a tem rodicum bych sekala ruce
ty deti za to chudsci nemuzou ![]()
Škoda slov,@krtek7489 svoje teorie propaguje ve všech diskuzích o autosedačkách, do kterých se připlete. Já jen přeju fakt dobrý strážný anděly nad jejími dětmi
@Verunka.T píše: Škoda slov,@krtek7489 svoje teorie propaguje ve všech diskuzích o autosedačkách, do kterých se připlete. Já jen přeju fakt dobrý strážný anděly nad jejími dětmi
tak kluk už je velký, ten už jezdí bez sedačky a vše přežil ve zdraví
O sedačce ve které jezdí malá jsem se již zmiňovala
A stále trvám na své teorii, že pokud dojde k nehodě při 130 kilometrové rychlosti je vám dovolím si tvrdit jakákoliv sedačka k ničemu, pokud nejezdíte v nějakém opancéřovaném tanku. /pro rejpalky, myšleno samozřejmě v nadsázce
/ když vidím v jakých autech na odpis někteří své děti vozí
A to vám nevadí? To neřešíte? Všechno jde přece ruku v ruce. Co je mi platná sedačka, která má 10 super testů bezpečnosti v autě na odpis?
![]()
@avm3 ano do odpočinkové polohy, sedačka se posune dopředu a tím se nakloní zádová opěrka, za sedačkou Kid je ještě takový klín, který se vysune aby sedačka držela v napolohované poloze, zde je pár fotek, sice je to foceno na Kidfixu, ale výsledek je stejný: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?… , a jinak v návodu na str. 8 to je popsané
@krtek7489 v aute na odpis bych deti nevozila. Ale rozhodne je jednodussi vymenit sedacku nez auto ![]()
Pri 130km rychlosti je jedno auto i sedacka ![]()
@steeve Děkuji, to jsem netušila, v obchodě nám to neřekli a návod jsem tím pádem nestudovala.
Zdravím, potřebovala bych poradit, potřebuji autosedačku 15-36kg pro dceru, bezpečnou, pohodlnou, na ceně nezáleží. Dívala jsem se na romer ale ta se nedá polohovat, je nějaké stejně kvalitní ale polohovací? chystáme se autem k moři a v klasické jí zřejmě bude „padat“ hlava, děkuji
@Aishenka píše:
Zdravím, potřebovala bych poradit, potřebuji autosedačku 15-36kg pro dceru, bezpečnou, pohodlnou, na ceně nezáleží. Dívala jsem se na romer ale ta se nedá polohovat, je nějaké stejně kvalitní ale polohovací? chystáme se autem k moři a v klasické jí zřejmě bude „padat“ hlava, děkuji
Jak už jsem tady psala máme Storchenmuhle, syn je v ní spokojený, zadek nebolí, hlava nepadá, je polohovatelná
http://autosedacky.heureka.cz/…osy/recenze/
Steeve tady dával dneska odkaz na polohování právě romeru, takže i ten polohovat jde a jinak aby jsi neměla strach, že dítě usne a bude se naklánět moc dopředu na pásu, tak lze koupit druhý pás, který se zahákne na druhou stranu a máš to jako pětibodový pás
http://www. mimibazar. cz/…tografie. php?