Autosedačka 15-36

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
12.5.14 09:07
@krtek7489 píše:
No právě :mrgreen: A na pár metrů malou do sedačky fakt nedávám. ;) pokud se nepletu, když jsme já a brácha byly děti, žádné sedačky ani nebyly a nepamatuji se, že by se mluvilo a stovkách, tisích dětech mrtvých při dopravních nehodách. :think: nevím, že se to dneska tak řeší a před 30,40 lety se to neřešilo vůbec a děti při nehodách neumíraly víc než dnes :nevim: A to auta byla bezpečná ještě méně, než ta dnešní a přes tu stovku se jezdilo také :nevim:

no právě že se dnes bourá daleko více, proto se neustále dělají větší bezpečnostní opatření jak v autech, tak i v oblasti autosedaček.
ono totiž v roce 1980 u nás jezdilo 1,5 mil. aut, v roce 2010 ale už 6mil.( + mnoho zahraničních kamionů jako tranzit, které kdysi nejezdili)
v roce 1980 bylo u nás 100t. nehod a 100 mrtvých, v roce 2000 už to ale bylo 300t. nehod a 150 mrtvých, takže ty bezpečnostní prvky mají svůj význam, když nehodovost stoupla 3×, ale úmrtí jen o 50% ( a každoročně zemře při nehodách okolo 17 dětí, a přitom je škoda každého človíčka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
12.5.14 09:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.5.14 09:30
@krtek7489 píše:
No právě :mrgreen: A na pár metrů malou do sedačky fakt nedávám. ;) pokud se nepletu, když jsme já a brácha byly děti, žádné sedačky ani nebyly a nepamatuji se, že by se mluvilo a stovkách, tisích dětech mrtvých při dopravních nehodách. :think: nevím, že se to dneska tak řeší a před 30,40 lety se to neřešilo vůbec a děti při nehodách neumíraly víc než dnes :nevim: A to auta byla bezpečná ještě méně, než ta dnešní a přes tu stovku se jezdilo také :nevim:

jj tak vzhuru do jeskyne :mrgreen: :mrgreen:

Kolik bylo tehdy aut a kolik jich je dnes? Zpravy se spis tutlaly nez zverejnovaly atd atd, no to nic :mavam:

A jinak ty nepripoutane deti vidam u jesli a skolky kazdy den a tem rodicum bych sekala ruce :pocitac: ty deti za to chudsci nemuzou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
12.5.14 10:04

Škoda slov,@krtek7489 svoje teorie propaguje ve všech diskuzích o autosedačkách, do kterých se připlete. Já jen přeju fakt dobrý strážný anděly nad jejími dětmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.5.14 10:47
@Verunka.T píše: Škoda slov,@krtek7489 svoje teorie propaguje ve všech diskuzích o autosedačkách, do kterých se připlete. Já jen přeju fakt dobrý strážný anděly nad jejími dětmi

tak kluk už je velký, ten už jezdí bez sedačky a vše přežil ve zdraví :mrgreen: O sedačce ve které jezdí malá jsem se již zmiňovala ;) A stále trvám na své teorii, že pokud dojde k nehodě při 130 kilometrové rychlosti je vám dovolím si tvrdit jakákoliv sedačka k ničemu, pokud nejezdíte v nějakém opancéřovaném tanku. /pro rejpalky, myšleno samozřejmě v nadsázce ;) / když vidím v jakých autech na odpis někteří své děti vozí :zed: A to vám nevadí? To neřešíte? Všechno jde přece ruku v ruce. Co je mi platná sedačka, která má 10 super testů bezpečnosti v autě na odpis? :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25242
12.5.14 10:51

@steeve Jako do nějakého pololehu? A jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.5.14 14:07

@avm3 ano do odpočinkové polohy, sedačka se posune dopředu a tím se nakloní zádová opěrka, za sedačkou Kid je ještě takový klín, který se vysune aby sedačka držela v napolohované poloze, zde je pár fotek, sice je to foceno na Kidfixu, ale výsledek je stejný: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?… , a jinak v návodu na str. 8 to je popsané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.5.14 15:16

@krtek7489 v aute na odpis bych deti nevozila. Ale rozhodne je jednodussi vymenit sedacku nez auto 8)
Pri 130km rychlosti je jedno auto i sedacka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25242
12.5.14 20:11

@steeve Děkuji, to jsem netušila, v obchodě nám to neřekli a návod jsem tím pádem nestudovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
12.5.14 20:57

Zdravím, potřebovala bych poradit, potřebuji autosedačku 15-36kg pro dceru, bezpečnou, pohodlnou, na ceně nezáleží. Dívala jsem se na romer ale ta se nedá polohovat, je nějaké stejně kvalitní ale polohovací? chystáme se autem k moři a v klasické jí zřejmě bude „padat“ hlava, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
12.5.14 21:21
@Aishenka píše:
Zdravím, potřebovala bych poradit, potřebuji autosedačku 15-36kg pro dceru, bezpečnou, pohodlnou, na ceně nezáleží. Dívala jsem se na romer ale ta se nedá polohovat, je nějaké stejně kvalitní ale polohovací? chystáme se autem k moři a v klasické jí zřejmě bude „padat“ hlava, děkuji

Jak už jsem tady psala máme Storchenmuhle, syn je v ní spokojený, zadek nebolí, hlava nepadá, je polohovatelná
 http://autosedacky.heureka.cz/…osy/recenze/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
12.5.14 21:25

Steeve tady dával dneska odkaz na polohování právě romeru, takže i ten polohovat jde a jinak aby jsi neměla strach, že dítě usne a bude se naklánět moc dopředu na pásu, tak lze koupit druhý pás, který se zahákne na druhou stranu a máš to jako pětibodový pás

http://www. mimibazar. cz/…tografie. php?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
12.5.14 21:27

Aha, diky moc, podivam se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
12.5.14 21:28

Akorát mi to nešlo celé zkopírovat