Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve Mam takovy dotaz, pasuje belt upp na kid xp sict- ta verze 2014? Presne nevim ten nazev, ale je to ta nejdrazsi sedacka z rady romer 15-36. Mam osobne strach, jestli se tam nebude „bit“ s tim polstrovanim pasu, ci jak to nazvat
diky moc za odpoved.
@cheekymonkey pás Belt Upp pasuje na všechny sedačky, které mají tříbodový pás, takže i na Kidfrix XP, akorát na tom druhém páse nebudete mít polstr XP-Pad, ale jen samotný pás.
@steeve Aha, no a co je bezpecnejsi? Dat pridavny pas nebo nechat ten xp pad? Kde je potom pridana hodnota belt upp?
Příspěvek upraven 16.06.14 v 15:34
@cheekymonkey ten XP Pad tam necháte na základním pásu, a pak přidáte přídavný pás, takže ten XP.-Pad budete mít jen jeden, a pásy 2×
@steeve Ahaaa, diky, takze pridam belt upp k tomu jak to je, pochopila jsem to spravne? V obchode o tom ani neslyseli ![]()
Mám dotaz, jakou sedačku v kategorii 15-36kg…patrně na Steeva
.
Chceme synovi pořídit novou autosedačku, máme dva favority Römer KIDFIX XP SICT a Cybex Q-fix. Cenově vychází asi na stejno, jak je to s bezpečností? A ještě ohledně šířky autosedačky - která je širší? Nám se zdá Q-fix prostorově mnohem mohutnější, ale nemáme možnost srovnání těchto dvou sedaček vedle sebe
.
A jak se Vám to zdá z hlediska pohodlnosti pro dítě?
Myslíte, že pokud budou na zadním sedadle 2 autosedačky, jedna Trifix a druhá z kategorie 15-36, že tam bude ještě místo pro 3. sedícího člověka?
Děkuji moc za odpověď.
@Klarinetka1 Ahoj, máme Römer Kid a Römer King a já se mezi ně narvu silou a to jsem tak „akorát“ a pohodlné to rozhodně není. Máme Golfa. Maželovi rodiče mají Renault Scenic a tam se sedí parádně. Takže je to taky o autě.
Take jsem puvodne vahala mezi stejnymi sedackami. Kdyz jsem je mohla porovnat na zivo, tak uz na prvni pohled byla jasna vokba Cybex q-fix. Vypada daleko bytelneji a libi se mi jeho prostorova variabilita pro ditko. Romer se mi v teto kategorii vubec nelibi. Cybex pouzivame asi mesic a jsem maximalne spokojena.
Jeste jsem zapomnela dodat, ze na zadnim sedadle vozime prave q-fix a vajickk od romeru a pro dospeleho cloveka tam misto neni, a to mame celkem velke audi a6 ![]()
S těma autama je to naprd. Taky bych řekla, že máme káru a přitom známý má Octavii a tam je vzadu víc místa a přitom by člověk na pohled řekl, že je tam spíš míň.
@Klarinetka1 Ty tvoje dvě vybrané neznám. Mladší jezdí v 9-18 kg v Römer King, starší v 15-36 kg v Römer Kid. Do auta se nám vlezou, třetí člověk se tam vejde úplně normálně a pohodlně taky. Ovšem máme SUV, kde se dozadu vejdou krásně autosedačky tři a je tam spoustu místa. Takže tohle spíš bude o samotném vozu.
@Klarinetka1 ohledně bezpečnosti Römer Kidfix XP SICT je momentálně to nejbezpenější co můžete koupit, Cybex Q-Fix zatím nebyl v testu, takže se neví jak je kvalitní,
co do pohodlí to musí každý posoudit sám, každému sedne něco jiného
obě to jsou mohutné sedačky( dle vysunutí na šířku Cybex 53-61 cm, a Römer 54-60 cm), takže nevím co máte za auto, jestli by se tam ještě 3 osoba vlezla mezi takovéto sedačky
Zapomněla jsem napsat jaké máme auto
. Máme Opel Astra combi tourer, velikostně asi jako Octavie Combi. No asi se tam stejně třetí člověk nevejde (jedná se nám jen o nahodilé jízdy, např. 1× za měsíc, takže o nic nejde).
Zatím se přikláním k Cybexu, ale když ještě nebyla testovaná
, tak mám z toho trochu obavy.