Autosedačka 15-36

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
19.5.14 09:18

@Wikky pokud nemáte v autě isofix tak nemá smysl kupovat isofixovou sedačku, ale pokud třeba v horizontu 2 l, et plánujete koupi nového auta, kde již isofix bude, tak má smysl koupit již nyní isofixovou sedačku.
Kid je základní model, vysoké bočnice, 11 poloh opěrky hlavy, područky
Kid plus má navíc rozšiřování područek, a má je pogumované místo polstrovaných
Kid XP- novinka, nemá područky, ale má čelní pás XP PAD- vylepšená čelní ochrana
to jsou rozdíly mezi těmi modely, jinak jsou ty sedačky uživatelsky stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
19.5.14 09:33

@steeve děkuji za vysvětlení, ani na stránkách Römer jsem to nenašla takto popsané. Jen nevím, co je čelní pás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.5.14 11:21

@Wikky koukněte na fotku té sedačky: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… a je tam vidět návlek na pás, který zmírňuje tlak při čelním nárazu, jiné sedačky to nemají( pouze varianty XP u Römeru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
19.5.14 11:33

@steeve Už to vidím, děkuji. Můžu se optat, zda jsou područky praktické či je lepší spíš lepší model bez područek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.5.14 14:01

@Wikky v současné době většina výrobců od područek ustupuje, je to z bezpečnostního hlediska, protože se zjistilo, že mnoho rodičů špatně vkládá pás nad područky místo pod područky, proto nové modely, ať od Römeru, nebo Maxi.cosi, Besafe atd již nemají područky, kde područky nejsou nemůže se splést poutání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
19.5.14 14:37

@steeve jste zlatý, moc děkujeme za pomoc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
19.5.14 22:28

@steeve prosím poslední otázka (snad), na vašich stránkách jsem viděla model Römer Kid II XP a zajímalo by mne, zda má také polohování vpředu jako model KIDFIX XP? Dříve jste mi psal, že nový model XP u isofix. sedačky je polohovatelné zepředu oproti staršímu typu…dle fotky to na isofix. a neisofix. sedačce vypadá stejně, ale v reálu jsme neviděli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.5.14 08:11

@Wikky sedačky na isofix tedy Kidfix, Kidfix XP a pdo se polohují tím, že se musí posunout isofixová ramena, a u nové Kidfix XP to tlačítko na posunutí isofixových ramen je bvepředu
sedačka Kid XP nemá isofix, takže nemá žádné tlačítko, jen se posune sedačka, takže kde ji chytíte a posunete, jestli zepředu nebo z boku je jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
20.5.14 08:27

@steeve aha, už tomu rozumím, R Kid se nedá polohovat, ale napolohuje se pouze posunutím na sedačce v autě a uvolněním zad více do prostoru? Takže pouze bez dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.5.14 09:17

@Wikky dá se polohovat, přesně tak jak píšete, posune se sedák dopředu a tím se naklopí zádová opěrka, takto se polohují všechny 15-36 i ty s isofixem, u nich se ale musí uvolnit isoifoxvá ramena, proto třeba u totho Kidfix je madlo vepředu a dá se zepředu, u starého Kidfixe bylo madlo v sedáku, a nešlo to uvolnit s dítětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
20.5.14 13:12

@steeve bezva, děkuji. Tak už je asi rozhodnuto, moc jste nám pomohl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.6.14 18:51

Romer

Chtěla bych se zeptat, zda by jste někdo neporadil. Máme Romer Kidfix XP Sict s isofixy. Auto VW Caddy. Dcera má 95 cm a 14,5 kg. Při upnutí ji jde pás už přes rameno. Myslím, že vše OK. Museli jsme jí dát už větší sedačku protože synek už má 10 kg, 11 měsíců a do vajíčka už se nevleze, takže šel také do romru safefix plus (isofix a noha). Naše dcera je strašně spavá, v autě usíná téměř okamžitě, jenže přepadá dopředu když usne. Je to nebezpečná poloha pro přepravu. nevíte někdo, jak to vyřšit? Bohužel Caddy má hodně rovná sedadla ne jako v normálním osobáku :( Moc díky za rady, přemýšlela jsem o nějakém podhlavníku, který by ji držel hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.6.14 19:04

@granule Kidfix XP SICT se dá polohovat, posuňte ji na isofixvých ramenech více dopředu, pokud jsou opěradla v autě moc rovná, a i při vysunutí isofixových ramen co nejvíce je poloha sedačky moc na rovno, tak je možnost Kidfixce odpojit od isofixu, a poutat jen pomocí pásu jako standartní sedačku, a posunout dopředu tím se ještě více naklopí
a nebo dokoupit stabilizační pás a tím dítě v sedačce více zafixovat: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a nejlépe dítě ještě vrátit do Safefixu, protože je na Kidfix ještě moc malá, ani potřebnou váhu nesplňuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
4.6.14 19:11

Já jsem nechala děti v autosedačce tý nižší kategorie nejdéle, co to bylo možné. Přece jenom jsou tam pétibodové pásy, dá se líp polohovat a hlava tam fakt tolik nepadá. Asi bych koupila ještě jednu sedačku nižší kategorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.6.14 19:59

Je mi jasné, že menší sedačka by byla asi lepší, ale do předepsané váhy jí chybí půl kila. Kupovat další sedačku za 5000 kvůli třem - čtyřem měsíců, na to fakt nemám. Zkusím si ještě tuhle samou půjčit od švagrové, už jezdí také ve větší. Doufala jsem, že nám dcera dostatečně vyroste a ono to bylo naopak synek vyrostl více než by měl a dcera moc neroste :( Ale ten pás asi zkusím pořídit. To by mohlo problém vyřešit :)Dcera je macatější, sice je malá, ale má dlouhé nohy, které v té sedačce safefix neohne pod sedadlo a naráží do předního sedadla a už se tam při své váze přes ty područky i blbě dává, mám problém jí tam dát, už jsme mnohokrát zavadily a skoro zlomily ten vnitřní polystyrén u podhlavníku a i mi přijde, že v zadečku už je tam docela na těsno :( Přesto děkuji za odpovědi.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario