Autosedačka 15-36

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
6.11.12 08:16

@mmisel pokud chcete sedačku 15-36 s dobrou boční ochranou, takl tam ty standartní mají na šířku cca 46-48 cm, ty se u většího auta typu MPV vejdou 3 vedle sebe
a pak jsou i ty s vylepšenou boční ochranou- s těmi bočními vaky a ty dosahují až 61 cm a pak se 3 sedačky nevejdou.
všechny isofixové 15-36 jdou připoutat i bez isofixu, poutání isofixu je snadné, jen se nacvakne do ok v autě, otázka 1 vteřiny, isofix sedadla neničí, u sedaček jsou přidány zaváděcí plasty, které chrání sedadlo a pomáhají správně zavést isofix
většina sedaček 15-36 nejde polohovat se sedícím dítětem, protože se musí posunout sedák dopředu a tím se naklopí opěradlo, a když tam dítě sedí, tah ho se sedačkou neposunete, navíc byste musela odepnout pás nebo alespoň povolit a to se za jízdy nesmí, takže sedačky 15-36 polohovat před jízdou.
jsou ale sedačky, které se dají polohovat za jízdy, protože používají např. hydraulický systém a polohují se celé jako třeba Concord Transformer XT:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a nebo Besafe, který se polohuje pákami z boku a tu si dokáže napolohovat i dítě samo:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
6.11.12 23:01

Dekuji za reakce!
@steeve diky za vycerpavajici odpoved. Obe autosedacky, na ktere jsi daval odkaz, jsou zajimave, ale nenasla jsem tam, kolik vazi. Casto prendavame autosedacky do auta prarodicu, tak je to take pomerne dulezity faktor… A sirka je tedy u obou do tech 48 cm?
U toho polohovani maxi-cosi mi slo o to, jestli kdyz zastavim a povolim pas, je to polohovani proveditelne se spicim ditetem… Nema s tim nejaka maminka praktickou zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.11.12 08:17

@mmisel v nejširším místě mají obě 48cm, váha u Besafe 8 kg, u Concordu 9 kg, ono je to u většiny isofixových 15-36 podobné.
u té Maxi-cosi Rodi aby se dala napolohovat tak se musí nadzvednout a pak posunout dopředu a s již sedícím dítětem natož připoutaným to neuděláte, u Rodifixu se zmáčknou pojistky na bocíh a sedačkam popojede, ale to když je samotná, s již sedícím dítětem to také nejde, váha dítěte tlačí na ten mechanizmus, muselo by se nadzvednout, takže za jízdy to neuděláte, a i při zastavení již se spícím dítětem to nebude snadné, je lepší tyto sedačky 15-36 napolohovat před jízdou, upravit pás a pak teprve vyjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
13.11.12 23:25

Mám k tomu dodatečný dotaz.
Romerkid či Romerkid plus(romerkid plus sict)
Dají se polohovat se sedícím dítětem?
Předpokládám, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.11.12 08:21

@Sunnny napolohování u většiny sedaček 15-36 se musí udělat před jízdou, před připoutáním dítěte, protože musíte posunout sedačku dopředu a to se sedícím a připoutaným dítětem nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
16.1.13 13:46

Mam dotaz, asi na steeve :-) dcera váží 14,3kg ale ze sedačky 9-18 ji přečuhuje hlava. mužu ji už přendat do sedačky 15-36?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.1.13 14:34

@spiky01 do sedačky 15-36 může jít, když má nejméně 15 kg,
u sedaček 9-18 může hlava koukat nad okraj až do výše očí,. takže jestli hlava kouká jen kousek, tak ji nechte zatím v té 9-18, může tam zůstat než bude přesahovat k očím, mezitím něco přibere a od 15 kg ji pak můžete posadit do 15-36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
16.1.13 14:40

@steeve dobře,díky moc :-) kouká ji jen kousek hlavy tak ještě máme čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
17.1.13 13:27

Můžu se sem přifařit s dotazem?

Jaká značka sedaček umožňuje vozit dítě od 94 cm?

Starší syn má 15 kilo, 2,5 roku a 94 cm. Ale jeho sedačku budeme brzy potřebovat pro mladšího… Upřímně se přiznám, že se mi nechce na pár měsíců kupovat druhou z kategorie 9-18…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.1.13 13:31

@pomeranca ono ty centimetry jsou orientační, nejlepší je to vyzkoušet, ale u Römeru většinou těch 94 cm stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
17.1.13 13:33

@steeve Děkuji moc za odpověď, to bylo extra rychlé :potlesk: někdy si uděláme výlet na sedačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
2.10.13 18:27

Oživuji diskuzi. Zajímají mne nyní vaše tipy a postřehy na nej.. (bezpečnost, pohodlnost…) neisofixovou autosedačku v kategorii 15-36kg. Nyní máme MC Tobi a max. spokojenost. Synovi budou 2 roky, ale váha již 16kg, tak se rozhlížíme, co pořídit na Ježíška (máme rádi praktické dárky :) děkuji

Příspěvek upraven 02.10.13 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
2.10.13 18:30

Taky jsme měli Tobi a jako další pořídili Romer Kid a super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
2.10.13 18:36

@PetiteFillette bojím se, že mi bude Tobina chybět, ale zase u další řady je jiný systém poutání…tak to snad bude pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
2.10.13 18:39

Jak chybět? Je to úplně něco jiného, ale já jsem fakt spokojená. Myslím, že je řešená dobře, i ta hlavová opěrka je super, že když usne, nemá hlavu nikam zalomenou, ani jí nepadá.. Tobinu má teď mladší a obě jsou dobré :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí