Autosedačka 9-36 kg - poraďte jakou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2238
19.4.14 19:19

@zvědavá borůvka Nikdy jsem neslyšela že by maxi cosi vyrábělo protisměrnou sedačku, takže asi ne. Ty protisměrný dělá jen hodně málo výrobců jako besafe, romer a možná cybex, ale ta nevím jestli je protisměrná až do 18 kg.Taky tomu náležitě odpovídá cena :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
20.4.14 09:53

Já se hodně zajímala o ty protisměrné, dost jsem se o tom radila a nakonec jsem to vzdala. Před těmi 2 lety a něco to dělala akorát Besafe a byly tam s tím nějaké problémy, už nevím přesně co mě od té konkrétní sedačky odradilo. Kamarádka doktorka to chtěla snad ještě víc než já a nakonec to také vzdala. Byl tam problém s místem, byla snad právě pro 2 kategorie a tím zas nebyla tak bezpečná. Protisměr je lepší na čelní náraz, ale tu celkovou bezpečnost neměla takovou. Ale je to už víc jak 2,5 roku, možná to šlo dopředu. Zeptej se tu Steeva. (Má tu na emiminu poradnu nebo ho cituj.) Nakonec jsem prostě nechala děti do roka a půl i víc ve vajíčku a dál mám tobiny a pak Romer Kidfix XP Sict. Ale to je pro tebe dost předčasné.

Jinak sedačku od někoho z místa bydliště z druhé ruky jsem kupovala. Ta 9-18 kg ti jednak nevydrží tak dlouho, ale hlavně jsem si ji kupovala vždy od někoho z místa bydliště a při osobním předání ji můžeš prohlédnout, sundat potah a prozkoumat všechny části. Na netu jsem zkoumala, jaké třeba kolekce potahů kdy byly pro kontrolu, jak je stará, popřípadě někteří nabízejí i účtenku a záručák. Takže zánovní po 1 dítěti jsem se nebála. V neposlední řadě uvidíš i jak je opotřebovaný potah. Tu další váhovou kategorii jsem kupovala novou, ale budeme kupovat ještě jednu do druhého auta, kterým děti jezdí méně a to už dalších 6 tis. fakt nedám. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
20.4.14 19:21

Ty jo, tak to je blbý. Taky bych raději tu protisměrnou.
Ty neprotisměrné jsou v podstatě k ničemu pro děti, které jsou ještě moc malé ale už se nevejdou do vajíčka.
Nezbývá než doufat, že pokud dojde k autonehodě, aby nešlo o čelní náraz :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
20.4.14 21:06

@zvědavá borůvka Já mám tu besafeku a je úplně bezvadná. Je pro děti od 0-18kg.Do auta se vejde úplně parádně. U starších aut může být problém s délkou pásů, ale to by byl u každé sedačky. Jediný co je horší je její instalace. Není to na každodenní přehazování a nebo jo, ale koupit ještě jedny náhradní pásy k přední sedačce. Jinak nainstalovanou jí mám asi během 2 minut a i bez isofixu drží jako blázen (nikdy jsem nedokázala posměrnou sedačku tak pevně přikurtovat).Má tam takovou ráčnu na vypínání pásů a tím i tvoříš dítěti místo na nožky. Malý se v ní líbí, je docela vysoká a vidí nádherně ven i zadními dveřmi. Kupovali jsme jí loni a potah pořád jako nový a to jí celkem používám. Tenkrát jsem se dívala kolik stojí bazarová a to bylo kolem 6tisíc, nakonec jsem koupila novou za 8tisíc :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1407
1.7.18 21:37

Hezký večer, doufám, že se mi podaří obnovit diskuze ;)
Máte prosím někdo zkušenost s autosedačkama RECARO? :think: V posledních ADAC bezpečnostních testech se umístily na hodně dobrých místech a my zrovna plánujeme malého „přesedlat“ do větší. Díky předem za info. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí