Autosedačka Cybex Pallas 9 - 36kg

Máte zkušenost s Cybex Pallas 2?

Přidejte zkušenost s Cybex Pallas 2
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1086
4.11.10 08:58

Steeve, můžu se zeptat? Vy jste chlap, že jo? A počítám, že budete asi prodejce autosedaček :-) ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
4.11.10 08:59

Každé dítě je jiné. Od moji kamarádky seděla jejich dcera už od 5m uplně sama a od 8měsíce už sama chodila…Pokud dítě samo sedí není problém a dneska existujou i nakrčníky pro lepší držení hlavičky nevidím problém proč by nemohla dítě sedět v takové sedačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.11.10 09:03
Marfinka píše:
Steeve, můžu se zeptat? Vy jste chlap, že jo? A počítám, že budete asi prodejce autosedaček :-) ???

ano, jsem chlap a jsem prodejce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.11.10 09:05

Já tomu sedu věřím, Vojta se posadil v 7m, i postavil, znám i děti co to zvládly v 6m. sed byl pevný, nikam se neklátil, ..

nicméně to nic nemění na faktu, že i když tohle všechno dítě zvládne, pořád ještě má moc velký poměr váhy hlavy ku tělu, krční svaly nepřipravené a prostě posměr není to pravé ořechové. je to jen na každém z nás zvážit rizika a zařídit se podle toho, výrobce garantuje bezpečnost sedačky při dodržení nějakých kritérií, stejně, jako výrobce hraček rozděluje hračky vhodné/nevhodné do určitého věku,.. atd.
prostě posměrné sedačky nejsou v určitých fázích ještě bezepčné..

vždycky je zde kategorie 0-18kg, od narození je to odle mého soudu dost kompromis, ale jsou dimenzované právě pro velké děti, které se do vejce nevejdou a musí do větší. je to sice investice, lae ne taková, jak se může zdát, vždyť 9-18kg by stejně každý koupil.. tak prostě jen koupí místo toho tuhle kategorii. ano, není takový výběr (což mě štve),ale vybrat se dá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.11.10 09:06
rea.sk píše:
Každé dítě je jiné. Od moji kamarádky seděla jejich dcera už od 5m uplně sama a od 8měsíce už sama chodila…Pokud dítě samo sedí není problém a dneska existujou i nakrčníky pro lepší držení hlavičky nevidím problém proč by nemohla dítě sedět v takové sedačce…

nemůže , protože je taková norma, do posměru může dítě až když má 9 měsíců, 9 kg a samo sedí, do té doby musí být v protisměru, nejlépe v protisměru co nejdéle, třeba ve skandinávii je protisměr doporučován do 2,5 roku, a většina lidí tam také ty protisměrné 0-18 používá a mají tam 5× menší úmrtnost malých dětí v autě než ve zbytku evropy, kde platí pouze těch 9 měsíců.
a bohužel většina lidí to nevydrží ani do té povinné lhůty 9kg, 9 měsíců a sed, a dává děti do posměrek dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
4.11.10 09:07

steeve - velice sleduji vaše připomínky a rady týkající se autosedaček, dost s váma souhlasím, ale kde jste vzal údaj o tom 9 měsíci? Poslední dobou se rodí dost dětí které jsou velké, maminky budou mít asi co se týká autosedaček problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
4.11.10 09:11

Dobře autosedačka 0-18kg je asi pro tyto děti nejlepší, ale jak pak jezdit s dítětem k doktoru a na nákupy, když ta autosedačka nejde vyndat. Asi by bylo dobré poslat pár příspěvků nějakému výrobci aby se trochu zamysleli a do budoucna přišli s nějakým řešením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.11.10 09:13

taková je norma, sedačky jsou homologované dle kg,
tedy posměrné sedačky 9-18(9-36 a pod) musí dítě splňovat 9 kg - to je v zákoně, a dále je nutné aby dítě mělo i 9 měsíců a samo sedělo- to už sice v zákoně není, ale ten kdo sestavoval homologace pro sedačky to uvedl- je to jistě odborníky navržená hranice, nikdo by to nepožadoval jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.11.10 09:15
mom.kri píše:
Dobře autosedačka 0-18kg je asi pro tyto děti nejlepší, ale jak pak jezdit s dítětem k doktoru a na nákupy, když ta autosedačka nejde vyndat. Asi by bylo dobré poslat pár příspěvků nějakému výrobci aby se trochu zamysleli a do budoucna přišli s nějakým řešením.
0-18 není náhrada za vajíčko, je to kombinovaná sedačka protisměr i posměr, aby mohlo dítě jezdit v protisměru , když už vyroste z vajíčka. Pokud se do vajíčka vejde nosíte ho ve vajíčku- těch je na trhu snad dost, nebo máte možnost si do auta vzít kočárek, šátek na nošení, nebo vzít dítě do ruky- sedačka není na nošení dětí, sedačka je na vození dítěte v autě- to je její smysl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.11.10 18:08

já nevím, ale já stějně s vajíčkem na nákupy, k dr. a tak, jezdila minimálně… (resp. ano, do těch tak 6m, pak už moc ne..) a pak, vždykcy mám přeci možnost vzít si kočárek, manducu, šátek, něco podobného.. přeci vajíčko není primárně na přenášení dětí,ale kvůli bezpečnosti v autě, ..
stejně pak člověk přejde na další kategorii a už možnost nošení sedačky není..

ale ano, přimlouvala bych se za to, aby se výrobci (roemer a MC) zamysleli a vyrobili 0-18kg autosedačky s tak dobrými testy, jako mají jiné jejich sedačky.. to jediné by se mi opravdu líbilo!!!! :palec:
jinak ono i vajíčka jsou jinak velká, sjou menší a jsou větší.. naše dítě není prcek (momentálně má 16kg/1m, výsledek dnešní tříleté prohlíkdy) - a jedzilo do 11M v MCCabriofix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.11.10 08:25

Natašo, opravím tě, Römer má 0-18- prodávaná pod značkou Britax First class plus- je to stále stejný výrobce, jen mají rozdělené trhy a názvy podle kategorií

a stejně tak MC , oni nevyrábí 0-18, ale dělá je BBC- oni jsou taky nějak provázaní.

a bohužel nikdy nebudou tak dobré výsledky testů u vícekategorických sedaček ,jako u jednokategorických, je to proto, že díky velkému rozsahu musí v některých parametrech ustoupit.
Snad jen vyjímka je u Besdafe , kde jejich 0-18 má stejné výsledfky jako jiné 9-18, ale její kostrukce je taky hodně velká, a má to svá negativa- 2 násobnou váhu a i 2 násobnou cenu,. a ne mnoho zákazníků je ochotno to zaplatit, proto se 9-18 prodává mnohonásobně více než 0-18, a když není poptávka, není ani nabídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.11.10 09:41

no, steeve, právě já vím o těch dvou, od BBC (je to jedna firma, quinny maxi cosi a bebeconfort - dorel) a britax-roemer. jenže právě ty výsledky testů mě neuspokojují. já bych pak šla určitě do BeSafe , pokud bych musela, ale ani ta se mi nelíbí úplně.. přijde mi hrozivý zmatek v těch názvech, není snadné se zorientovat v tom, kterou z nich vlastně ADAC testoval, ..(ale uznávám, že to mám jednodušší v tom, že ty peníze na ní prostě mám, -a jsem ochotná je zaplatit..)
je mi jasné, že vícekategorické sedačky budou vždycky horší, jeto kompromis, ale třeba já bych rozhodně nechtěla dávat novorozeně do 0-18kg, super by bylo třeba zavést 9-18kg protisměru jízdy. pak by mohla mít výsledky dobré.. ne? kéž by se něco takového chystalo…

(protže třeba náš Vojta má na 3 letech 1m/16kg, jeho kamarádka 102cm/16kg, takže není vyjímka.. :) i pediatra říkala včera že se děti rodí větší a rostou rychleji..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.11.10 15:07

Natašo, právě že protisměrnou 9-18 by jsi koupila pouze ty a pár jiných nadšenců- a vývoj takové sedačky je neskutečně drahý, takže byste ji ani možná nezaplatili, proto jsou alespoň ty protisměrné, a třeba u té Besafe IZI Kid( Combi) Isofix X3 tak ta má 4 hvězdičky z bezpečnosti, takže ta je stejně bezpečná jako ty dobré 9-18, takže je co pořizovat. Ale více jich není, protože opravdu není kupní síla na takovouto sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VJV
4.1.11 12:29

pomoc s výběrem autosedačky

Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o dobrý typ na sedačku.
Je mi jasné, že kvůli bezpečnosti je třeba investovat.
Nejsem na tom sice finančně nejlépe, ale malý mi za to stojí.
Prosím, Vojtovi se blíží za pár dní rok. na kontrole měl v 10m 9,6kilo. Teď má 10,6kilo a měří o kousek více. Problém je, že máme jen skořápku, vajíčko je mu už krátké.Nohy i hlavička přesahují. Sedí sám i stojí, popochází. I když v autě většinou v autě usne a pak se jakoby zbortí. Myslíte, že je tedy lepší vybrat nějakou polohovatelnou sedačku? Chci mu ji koupit k narozeninám a nejlépe ji někde vyzkoušet.Jsem z Kladna. Ráda bych nějakou bezpečnou posměrnou sedačku. Z protisměrné se mi natahuje, otáčí a vzteká, což nevím jestli je pro něj bezpečné :-? Doktorka říkala, že už v 10měsících je jak roční a rychle roste.Navíc teď v zimě je nabalený a nevejde se ani na šířku ramínek do toho vajíčka. Bojím se aby mi hned z toho nevyrostl, ale zase více skupinová mi přijde méně bezpečná.Můžete mi tedy prosím poradit sedačku, bezpečnou, cenově dostupnou autosedačku? děkuji. :huban:

• Citovat
  • Upravit
VJV
4.1.11 12:31

Koukám, vypadlo mi kolik měřil v 10měsících, měl 75cm.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix