Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Snopy123 píše: Více
přesně, s miminem se řidičák a auto hodí perfektně, také jsem si sama pro sebe libovala, že mám auto i řidičák a nemusím strkat kočár do MHD, kde se může stát, že už tam kočárek jede a řidič tě s dalším nevezme ![]()
@stinga Mně to tedy přijde takové výhodné i u větších dětí - sednu, jedu. Nemusím řešit že za… jede, ujede, nevejde, poblije, chce kakat, chce cestou na hřiště, jít po obrubníku, atd… Jako ráda pojedu na kole, ráda pojedu vyhlídkou MHD, ráda půjde pěšky, ale pak jsou situace kdy se to auto a volnost hodí a neměnila bych ji za nic.
@Snopy123 píše: Více
jo přesně, já bych bez auta vůbec nezvládla školku plus zaměstnání,
a o víkendu také rádi jezdíme na kole
Nevím, proč ji tady urážíte. Každý řidič začínal. Vyjezdí se a bude na tom daleko líp, než člověk bez řidičáku, který je odkázány na nějakého řidiče a MHD. Bude trvale nesamostatný člověk. Ať s tebou ze začátku někdo jezdí, než nabereš jistotu. Jezdit, jezdit, jezdit.
@stinga No mně tu skáčou moc pěkné fotky od skautů / šli na signál, tak se tu dojímám a těším se na ně (s autem plného jídla zítra) a říkám si, co bychom bez těch aut dělali. A to ty děti klidně pojedou s krosnou. Ale ta osobní auta jsou tam potřeba. Už jen dojet pro vodu každý den. ![]()
@Kelsey1 Tak asi ten popis - mám chuť omdlít, mohu z toho potratit? Asi je tedy mega ve stresu. Nepřipadá Ti to dost?
Jako být ve stresu je asi běžné.
Jestli tu autoškolu chceš mít udělanou, udělej jí teď. To neznamená, že musíš potom hned začít řídit s miminem v sedačce. Ale myslím, že když pak budeš chtít začít to opravdu používat třeba za 2, 3 roky, bude jednodušší si zaplatit nějaké kondičky a osvěžit si to, než absolvovat celou autoškolu, testy, hodiny, všechno, a k tomu řešit dítě. Mám to stejně. Já jsem si jí dělala, když jsem byla těhotná s druhým, to první byl ochotný tu hodinku vždycky pohlídat dědeček na hřišti (jinak by si kvůli tomu musel brát manžel půlden dovolené, což by se vskutku nevyplácelo) a jsem ráda, že tak. Bylo to mnohem jednodušší, než teď řešit k tomu dvě. Samozřejmě, že to nikde hlásit nemusíš.
Mně bylo celé těhotenství zle, dělává se mi špatně i v autě jako spolujezdci, ale kupodivu na těch hodinách to bylo vcelku ok. Raději jsem si s sebou vždycky brala lahvičku studené coly jako poslední záchranu při nevolnosti, ale nebylo to nikdy tak kritické.
Ty řeči, že takoví lidé by vůbec na silnicích neměli co dělat, si neber. Kdekdo začínal s nervama, vyjezdil se přes autoškolu nebo si zaplatil ještě jízdy navíc a je úplně v pohodě, alespoň má k tomu respekt. Lepší, než si od začátku namachrovaně myslet, jaký jsi v autě borec. No a nebo tě bude polívat pot i pořád potom, tak holt zjistíš, že řízení není pro tebe. Ale když to vzdáš teď, tak to nezjistíš.
@Kelsey1 ona nepopisu normální stres, co má nevyježděný řidič. Píše, že ji roky kvůli tomu odkládala a teď, když nasedá do auta, že je jí na omdlení.
Prostě nemá na řízení vlohy. Tohle fakt není stres nevyježděného řidiče.
To je mega stres, který ji ochromí kdykoliv nastane v provozu nenadálá situace. A v dnešním hustém je to tak 2× za den.
Fakt je tohle nejlepší cesta se někde v autě nabourat.
@Anonymní píše: Více
Nevzdávej to.
S dítětem se ti bude řidičák moc moc hodit.
Měla jsem v autoškole těhotnou spolužačku. Instruktor to věděl, choval se k ní ohleduplně a ona vše v pohodě zvládla. ![]()
To jsou zase kecy…taky jsem mela z autoskoly brutalni stres a myslim, ze je ze me solidni ridic…holt mi to trvalo trochu dele se „otukat.“ Paradoxne (nebo mozna ne, nevim) jsem podstatne klidnejsi, kdyz jsem v aute sama, nebo max s detmi, nerada jezdim s jinym ridicem, takze kdyz jsem nemela v aute instruktora, ulevilo se mi ![]()
A k tematu - autoskolu tehotenstvi nezajima, nic hlasit nemusis. Stres samozrejme neni dobry, ale ze bys kvuli tomu potratila, to by byl extrem. Ale jestli te trapi nevolnosti, tak to budes muset vychytat, zeblit jim auto, to by radost nemeli ![]()
Úplně nerozumím, proč bys měla autoškole nebo kdekoliv hlásit svůj zdravotní stav. Jak jako „musí“? Nikomu kromě lékaře po tom nic není. Jsi dospělá, rozhodla ses zlepšit své schopnosti řízením, přece se nebudeš ptát jak na základní škole.
Stres přece nemusíš mít, učíš se to, natrénuješ to, není potřeba z toho dělat něco nezvladatelného. Každému to že začátku nejde a učí se to. ![]()