Azoospermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4147
19.5.18 13:15

@Koudelka82 nemám s tímto bohužel žádné zkušenosti, u manžela neni žádná šance na zisk spermii, takže používáme dárcovské. I tak jsem otěhotněla az 4. Transfer. U mne šle je na vině asi zhoršené kvalita vajicek. Pokud ale vim, tak se u horších spermiogramu provádí ještě výběr spermii pomoci MACS ci ještě nějaké vysetreni DNA spermii, ale nic moc o tom nevim, snad někdo poradi vic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
21.5.18 10:43

@Anonym82 dekuju za info. Zkusím se na to poptat, jestli vůbec macs jde udělat. Vím, ze třeba nejde ani picsi, protože je málo spermijek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
21.5.18 12:16

Neb @Koudelka82 nebo zkusit konzultaci ještě v jinem Caru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
21.5.18 15:21

@Anonym82 to jsme teď prave zkusili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
31.7.18 23:19

@Anonym82 dívám se, že Vy jste si taky užili a nakonec Vám vždy vyšlo miminko z minimálky. My jsme teď navštívili nový car, tammi taky navrhli minimálku a mezitím se můj muž léčí s Azoo u jiného Mudr., aby se aspoň spermijky podpořily, tak bere nějaké hormony a rozhodli jsme se, že počkáme 3 měsíce, udělá se znova spg a pokud tam opět nic nebude, což určitě nebude, tak půjde znova do tese a já do dalšího 3.IVF. Je to peklo, kéž by se už letos zadařilo, je to náročné na psychiku. Teď si užívám léta a toho, že do sebe nemusím nic cpát a na podzim se do toho zase pustíme na plno. Jinak moc gratuluji ke květnovým //, doufám, že vše probíhá, jak má :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
1.8.18 08:42

@Koudelka82 Ahoj, mas recht, ta doba, kdy jsme se snazili o dceru, to byla jedna nocni mura. Chce to hlavne si dat občas pauzu, tak jako mate ted vy, užívat si leta a verit, ze podzim bude konecne vas. Dcera se taky podarila po delší pauze ;) JInak ted to je taky zas boj. Jsem tehotna z druhé minimalky, u unorove mi popraskaly folikuly před OPU, skoro 30 tis v cudu a odsalo se jedno bidne vajicko. Pak teda mnohem lepsi pokus v kvetnu, kdy jsem mela dokonce 5 vajíček, bohužel se zadne nedočkalo mrazeni, ale jedno mi stále bojuje v brisku. Bohuel mi ted ale vysel spatne screenink na Downuv syndrom, není to teda pozitivni, ale ani negativni, riziko je 1:240 a cekaji mne ještě nejaka vysetreni, nez se bude moct rict s konecnou platnosti, zda je miminko zdrave ci ne :( Vam budu na podzim drzet palce, dej vedet, jak pokracujete :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
3.8.18 13:33

@Anonym82 to je hrozne s tema folikama, peníze jenom lítají. S tím screeningem je to teda taky pěkný peklo, když jste teď v takové nejistotě. Budu moc drzet palecky, ať je mimisek v pořádku. Kdy jdete na další vyšetření ? Budu na Tebe myslet a taky drzet se co mám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
2.12.18 13:47

Ahojky zkusím obnovit diskuzi, třeba se tu ještě někdo najde ve fázi léčení Azoospermie.
Přítelovi zjistily na IVF clinice azoosperimi, dost ho to vzalo. Doporučili nám Dr. Turčana, tak jsem ihned ten den k němu jely a teď čekáme na výsledky krve. Zatím vyšetřil chlapa UZ, pohmatem a krev 5 ampulí (genetika, infekce, záněty, …) a mě jen krev 3 ampule. V pátek 7.12. budou výsledky, zatím jsme nic neplatily. Chlap dostal na 3 měsíce tbl na lepší prokrvení. Dr nenaznal zatím žádnou zjevnou příčinu. Chlap cca před 12 roky prodělal oboustranný zánět varla a jako novorozenci mu operovaly tříselnou kýlu. Chlap je smířen s tím, že v nejhorším případě půjde na TESA nebo MACS. Přemíšlí, že ikdyby to tak nešlo tak asi budeme nuceni vzít dárce, což by mu vadilo tak 50/50. Z jedné stránky by byl rát, že budeme mít mimi, ale z druhé strany neví jak by se k němu choval, když by věděl, že to není jeho. Hodně se to v něm byje, že zatím selhal jako chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
2.12.18 14:11

Ahoj..
Nam se s Azoo vysledkem zadarily dve deti.
Prvni dcera na ctvrty pokus IVF-ICSI.
Druha dcera na pouhy treti pokus IUI. Dr nam sanci nedaval, ale ja chtela pred dalsim IVF zkusit 5× IUI.
Dr nam tehdy rekl, ze jsme za jeho karieru druhy par co otehotnel s tim to vysledkem.
Holky nezoufejte sance tu jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
3.12.18 08:05

@Littlefool Ahojky, také ma muž azoo a také navstevujeme Mudr. Turcana. Již jsme podstoupili Tese a 2ivf. Bohužel zatím nic, pouze jednou z toho bylo biochemicke. Tehdy před zákrokem mého muže ani bývalý androlog poradene nevysetril a ani na klinice před zákrokem, když jsem chtěla, aby mu udělali hormonální profil, tak mi sestřičky řekly, ze to se děla prý jen u žen. Rovnou naplánovali Tese, bez jakékoliv léčby, spermie se našly (zamrazilo se 5 dávek). Po 2 nevydarenych IVF jsme chtěli zkusit změnu kliniky a na nove klinice nám MUDr. doporučil přímo Turcana, jsme mu za nej hrozne vděčni. Konečně někdo mého muže poradne vysetril. Zjistili mu nižší testosteron a nějaké bakterie ze stěru. Bakterie jsme prelecili atb , testosteron už ma také v normě a nyní ma léčbu 6 měsíců. Našlo se par spermii, bohužel všechny mrtvé. Pokud se do příštího roku nic nenajde, doporučil nám microtese, je to novější a lepší metoda než klasické Tese. Tese je odběr z varlat/nadvarlat a u microtese je odběr přímo z kanálků, kde je spermiogeneze. Máme ještě 3 davky spermii u ledu , ale bojíme se, ze budou opravdu špatne a akorát promarnime další 2 poslední pokusy IVF. Tak budeme vědět, ze tyto nove spermie budou podporeny léčbou, testosteron bude také v normě a budeme vědět, ze jsme pro to udělali maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
3.12.18 08:07

@Adenka84 Ahojky, to je pecka, ze se podařilo z IUI, u nás to vyloučili, ale už jsi druhá holcina, co mi psala, ze jim to takto vyšlo a také to lékař u nich bral jako zázrak. Tady jse vidět, ze i zázraky se opravdu dějí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
3.12.18 08:41

@Koudelka82 ano zazraky se deji.. My i pri snaze o prvni dceru nejdrive podstoupili 5× IUI a tak jsem to chtela i pri snaze o druhe miminko. A vyplatilo se. Lekari nam sice tvrdili, ze sance jsou temer nulove, nic mene vyhoveli nam a netlacili nas hned do IVF.
Drzim Vam vsem moc palecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.18 09:37

Ahoj, my začali s léčbou u MUDr. Turčana :srdce: před rokem a půl. Přijeli jsme za nim poprvé již s diagnozovanou azoospermií. Následovaly veškerá vyšetření (genetika, hormony, UZ, pohmat, bakterie). Hormonálně byla zjištěna nízká hladina testosteronu. Rok a půl užíván Anastrozol (tbl) + Ovitrelle (injekce). Průběžně kontrolovány spermiogramy. Ve čtvrtek jsem byli na microTESE v Praze v ISCare u MUDr. Bittnera na doporučení MUDr. Turčana. V jednom varleti se nenašlo nic, ve druhém jen malinká oblast s vlastními spermiemi, máme zamraženy 3 balíčky vlastních :-) Uvidíme, co dál, jedeme za týden na kontrolu do Olomouce. Nechám si poradit MUDr. Turčanem. V Praze mi MUDr. Bittner doporučoval z olomouckých jen IVF Clinic Horní Lán. Zkušenost nemám, ale na internetu je jejich MUDr. Macháč vychvalován. Uvidím, koho doporučí MUDr. Turčan. Balíčků je sice málo, ale pořád jsou vlastní a s azoospermií se dá bojovat a věřím, že i vyhrát! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
3.12.18 10:07

@Uličnice123
Ahojky my chodíme zrovna do IVF Centra na Horním lánu a zatím si je nemůžu vynachválit hlavně co se týče přístupu. Na Dr. Macháče jsme slyšely jen samou chválu, ale je strašně zadaný. Zatím jsme byly u Dr. Šinečkové a Dr. Michnove obě měli lidský přístup a vše vysvětlily. Od kolegyně dcera zde taky chodila, jen si moc neschválila Dr. Vrubovskeho, že při ivf nebyl tak šetrný jak Dr. Šinečkova. Držím palce aby vám řekly pokud možno dobré zprávy. :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
3.12.18 10:12

@Uličnice123 Ahojky. A u Vás se ani po roce a půl nenašla žádná spermie ? my máme zatím jen léčbu 6 měsíců, z toho 3 měsíce ma kombinovanou léčbu s navíc přidaným Ovitrellem. Jinak ma také Anastrozol, Pentomer a Folandrol. V březnu by jsme měli jet na microtese k MUDr. Bittnerovi do Prahy ( pokud se nic nenajde z klasického odběru spermii). Již jednou jsme podstoupili klasické Tese (mrazilo se 5 dávek), ale nejspíš budou horsi kvality (nižší testosteron a bakterie) a navíc nebyly před zákrokem ani podporeny jako nyní.
MUDr. Turčan spolupracuje z IVF clinic Olomouc, proto Vás poslal tam. My uvidíme, bud zůstaneme v Brně, tam kde jsme nebo přejdeme taky do Olomouce, ale také bych chtěla jít k MUDr. Machačovi, když už. Ale jakou tam mají laboratoř, to nevím, to je taky hodně důležité. Kolik Vás bude stát převoz spermii na kliniku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí