Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ja bych spis resila to jestli babicka respektuje to na cem se domluvili. To ze zakladatelka delala vafle aniz by vedela zda deti jedli je samozrejme hloipost, mela se babicky zeptat. Ale pokud jsou s babickou domluvene, ze u babicky jist nebudou a babickami pres domluvu detem jidlo da je to problem a pak bych to resila jak pise anonymnj slinecnice. Ona zase vdecnost za to ze nekdo nerespektuje domluvu taky neni na miste.
takže kdž si jako hlídací osoba dám oběd a děti na mě budou hladově koukat, tak je mám odehnat od stolu, že maminka mi zakázala dát dětem jídlo? Takový hvězdě bych dítka hlídat nechtěla.
Ty brdo, tak babička hlídá tři děti a pomalu nevděk že si nebere mimino? Se divím, že se na tebe nevyprdne. Když víš,že u babičky jedly, tak proč do nich cpeš další jídlo? Navíc pokud třeba u babičky měly hlad, tak jim jako měla říct,že nic nedostanou? Nechápu, že si ty starší děti neřeknou, že už hlad nemají a rvou to do sebe, to si teda neumím moc představit. Přijdeš mi velmi, velmi nevděčná. Tři, natož čtyři děti, by hlídala málokterá babička, takže bych se přizpůsobila ji a vafle upekla o den později, když jim to musíš narvat za každou cenu, tak se nediv, že jim je zle. ![]()
Myslím, zakladatelko, že to přeháníš. Ty i manžel. Babička funguje třeba z 90% (opravdu jí budeš vyčítat, že jí přizpůsobujete oslavy?!
), a když dětem dá najíst, tak Ty je ještě přecpeš, a pak si stěžuješ?
Řešila bych to jednoduše.
Popsala bych babičce, co se stalo, a SLUŠNĚ jí řekla, že toto je opravdu problém.
Když by děti byly u babičky, vždycky bych se po návratu zeptala babičky i dětí, co a kdy jedly - a holt bych nedělala večeři, kdyby byly najedené. (Popravdě, vafle klidně vydrží na snídani, a ani to není nijak důležité jídlo z hlediska skladby jídelníčku…)
A hlavně bych se neofrňovala nad babičkou stylem „hlídá jen proto, že chce ona, my to nepotřebujeme“… třeba to ještě potřebovat budete. A kvůli těhotenstké přecitlivělosti… jsme jen lidi, a když spolu mluvíme, tak nevadí, že nejsme stroje, které přesně poslouchají příkazy (např. ona Tvoje).
@Anonymní píše:
Ja bych spis resila to jestli babicka respektuje to na cem se domluvili. To ze zakladatelka delala vafle aniz by vedela zda deti jedli je samozrejme hloipost, mela se babicky zeptat. Ale pokud jsou s babickou domluvene, ze u babicky jist nebudou a babickami pres domluvu detem jidlo da je to problem a pak bych to resila jak pise anonymnj slinecnice. Ona zase vdecnost za to ze nekdo nerespektuje domluvu taky neni na miste.
Hele, já byla včera na sjezdovce. Děti měly v poledne dospěláckou porci jídla , pak jsme ještě dvě hodiny lyžovala, naložila je do auta. Do pěti minut vyluxovaly svačinu svojí i mojí. Za hodinu se sháněly po dalším jídle a do 16:00 měly v sobě i plánovanou večeři. Kdybych trvala na tom, že to bude podle domluvy v 18 hod., tak mi sežerou za živa. A je pravda, že v 19. hod si ještě vyžádali opravdovou večeři, ale z té už toho moc nedaly. Ale hlad zkrátka měly dříve , než obvykle.
zakladatelko jsi velmi nevděčná a je mi líto tvé maminky, jak o ní mluvíš - docela bych ti přála, aby se na hlídání vykvajzla a nehlídala nikdy, však to vůbec nepotřebujete, je mi z tebe smutno ![]()
@Netopýr1
@lucenka
zřejmě jste dospěly k názoru, že někomu nutím děti, nebo chci aby hlídal děti. Kdybych se pravidelně nevymlouvala, že jedno dítě chci doma, tak se mamkou pomalu hádám, aby si je nevzala všechny. Já vidim, že to nedává, ale ona není schopná si to přiznat.
K tématu vaflí - děti doma téměř nejí sladké, proto máme pevně nastaveno kdy máme vafle apod. Takže nevidim důvod jim to rušit, když se domlouvám s dospělým člověkem, který ví jak mi to doma funguje a souhlasí s tím, že se přizpůsobí režimu dětí. Takže já zruším dětem to, co sem jim slíbila a na co se těší den předem, protože babička se rozhodne naládovat druhým obědem s tím, že je přecpala a mě řekne, že jedly tak akorát?
Přece je rozdíl dát dětem rozumnou svačinu, když vím, že je vedu na večeři na kterou jsem předem domluvená a nacpat je tak jako by doma neměly týden jíst.
Děkuji za příspěvky k tématu, které se snažily odpovědět na můj dotaz. Zbytek - zřejmě jste všechny úplně dokonalé, všechny Vás respektují a přijde Vám zcela normální přizpůsobovat program dospělému bezdětnému člověku, který považuje za úplně v pořádku, že se mu v klidu se vším se čtyřmi dětmi přizpůsobíte bez ohledu na věk, režim a zdravotní stav dítěte. Pokud si místní „hvězdy“ myslíte, že to hlídání mám zadarmo, tak to opravdu ne. Až budu trochu v pohodě zase sklouzneme k tomu, jak jsem nevděčná, že nepřijdu v době, kdy jsou všechny děti nachcípané na nedělní oběd nebo je nepřivedu jako na rodinou oslavu jako atrakci, aby se tam všechny pár hodin krásně nudily.
Navíc hlídáme s tím, že je potřeba mi vždy připomenout, že děti jsem si pořídila já a mám se o ně starat a nevypadat unaveně apod.
Myslím, že ty kritické příspěvky na Tvou adresu jsou implicitně hlasem pro Tvůj návrh č. 2 - tedy aby ses smířila s tím, že dětem bude občas blbě
Ale za chvilku budou větší, a tudíž Ti realisticky nahlásí, co jedly atd.
@Lama Lama Takové pravidlo u nás - je protivný/protivná - to je z hladu: nakrmit. Aneb na naše ( a myslím, že nejen naše) děti dobře sedí ta reklama „když máš hlad, nejsi to ty“. ![]()
Asi tam bude víc třecích ploch, přeci jen by zakladatelka nevyváděla jen kvůli jídlu. I já se s mým tátou hodně nazlobila, když byl syn malý. Musela jsem přinést zprávu od dětské MUDr., že syn má ztluštělé (teď si nepamatuji ten správný výraz) ledviny a je zcela nevhodné pro jeho zdravotní stav podávat mu solené věci. Synovi byl rok a můj otec ho neustále ládoval solenými brambůrky. Ale děti tam jezdí dál. Jsem ráda za každý den, kdy si je vezmou, protože pro děti je to úžasné mít prarodiče, kteří s nimi něco podniknou. Jasně, také nerespektují to, na čem jsme se domluvili (ohledně jídla, ohledně toho, kde budou spát…), ale hlavně pro ten vztah dětí k nim, dost často zavřu oči a dělám, že nevím a nevidím.
@Anonymní píše:
@Netopýr1
@lucenka
zřejmě jste dospěly k názoru, že někomu nutím děti, nebo chci aby hlídal děti. Kdybych se pravidelně nevymlouvala, že jedno dítě chci doma, tak se mamkou pomalu hádám, aby si je nevzala všechny. Já vidim, že to nedává, ale ona není schopná si to přiznat.K tématu vaflí - děti doma téměř nejí sladké, proto máme pevně nastaveno kdy máme vafle apod. Takže nevidim důvod jim to rušit, když se domlouvám s dospělým člověkem, který ví jak mi to doma funguje a souhlasí s tím, že se přizpůsobí režimu dětí. Takže já zruším dětem to, co sem jim slíbila a na co se těší den předem, protože babička se rozhodne naládovat druhým obědem s tím, že je přecpala a mě řekne, že jedly tak akorát?
Děkuji za příspěvky k tématu, které se snažily odpovědět na můj dotaz. Zbytek - zřejmě jste všechny úplně dokonalé, všechny Vás respektují a přijde Vám zcela normální přizpůsobovat program dospělému bezdětnému člověku, který považuje za úplně v pořádku, že se mu v klidu se vším se čtyřmi dětmi přizpůsobíte bez ohledu na věk, režim a zdravotní stav dítěte. Pokud si místní „hvězdy“ myslíte, že to hlídání mám zadarmo, tak to opravdu ne. Až budu trochu v pohodě zase sklouzneme k tomu, jak jsem nevděčná, že nepřijdu v době, kdy jsou všechny děti nachcípané na nedělní oběd nebo je nepřivedu jako na rodinou oslavu jako atrakci, aby se tam všechny pár hodin krásně nudily.
Přece je rozdíl dát dětem rozumnou svačinu, když vím, že je vedu na večeři na kterou jsem předem domluvená a nacpat je tak jako by doma neměly týden jíst.
Ty evidentně máš s mámou daleko větší problém. Pokud nejsi schopná se s ní domluvit, tak nějak nechápu, proč ji ty děti dáváš a ještě ji teda za to platíš? Když to nemáš zadarmo? Trochu si protiřečis, silně pochybuju, že babička, která by měla tak extrémní zájem o hlídání, by si za to nechala ještě platit. Ale dobrá, nech si deti doma, a máš po problému. Navíc, takhle velké děti opravdu dokážou pochopit, že vafle budou druhej den. Pitvas se v tom zbytečně moc a sama si zadělávas na problémy.
@Anonymní píše:
@Netopýr1
@lucenka
zřejmě jste dospěly k názoru, že někomu nutím děti, nebo chci aby hlídal děti. Kdybych se pravidelně nevymlouvala, že jedno dítě chci doma, tak se mamkou pomalu hádám, aby si je nevzala všechny. Já vidim, že to nedává, ale ona není schopná si to přiznat.K tématu vaflí - děti doma téměř nejí sladké, proto máme pevně nastaveno kdy máme vafle apod. Takže nevidim důvod jim to rušit, když se domlouvám s dospělým člověkem, který ví jak mi to doma funguje a souhlasí s tím, že se přizpůsobí režimu dětí. Takže já zruším dětem to, co sem jim slíbila a na co se těší den předem, protože babička se rozhodne naládovat druhým obědem s tím, že je přecpala a mě řekne, že jedly tak akorát?
A proč nejsou vafle v úterý místo neděle?
@Netopýr1 platit je myšleno tím, že babička hlídá a já za to přijdu prezentovat děti když je chce někomu ukázat a nechce se o ně při tom starat apod.
@Lama Lama píše:
A proč nejsou vafle v úterý místo neděle?
Protpze zakladatelka rpzhodla, ze budou v nedeli a pres to nejede vlak…