Babička a hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8068
28.1.19 09:21

Já mám děti 2 a další určitě nebudou a nikdy by mě nenapadlo se na tchýňku (mamku už nemám) zlobit,že jim dala najíst. Já jsem jí za to naopak vděčná a jsem jí vděčná i za hlídání. Dcerku už tam dávám vyjímečně,protože babička už hodně špatně chodí,takž jen v nejnutnějším případě. Pokud bych dětem slíbila něco konkrétního k večeři a přišly by od babičky najedené,přesunulo by se to na další den a já bych měla čas na něco jiného. Nikdy by mě nenapadlo jim dát znovu najíst a pak si stěžovat,že je jim zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.1.19 09:22
@Anonymní píše:
@lucenka to že někdo odsouhlasí hlídání, které sám v ten čas nabídne, neznamená, že hlídá jak se mi to hodí, kdyby to bylo podle mě, tak teď sedím u doktora.

myslela jsem tím, že babička smí s dětma dělat jen to, co ty povolíš. Nesmí nic udělat podle sebe.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
28.1.19 09:26

Promiň, ale zasloužila bys, aby se na tebe hlídací babička úplně vykašlala. Proč do děti mermomocí cpeš vafle, když víš, že budou najedene? 8o přijde mi to jako dost nezdravé soupeření s vlastní mámou, no bože, tak dětem chutná i jinde :roll:

• Citovat
  • Upravit
81532
28.1.19 09:28
@Lalelale píše:
Promiň, ale zasloužila bys, aby se na tebe hlídací babička úplně vykašlala. Proč do děti mermomocí cpeš vafle, když víš, že budou najedene? 8o přijde mi to jako dost nezdravé soupeření s vlastní mámou, no bože, tak dětem chutná i jinde :roll:

Přece protože REŽIM :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40812
28.1.19 09:39
@Anonymní píše:
@Lama Lama pořiďte si čtyři děti do 6 let a pak mi říkejte, jak fungovat

Tady vidím ten hlavní problém, že sama vidíš, že na ty děcka nestačíš a navíc jsi těhotná a jak jsi psala, moc toho nemůžeš.

A malinké děti si chtějí běhat po venku, když vidí sníh, tak chtějí sánkovat a je jim celkem jedno, jaká je rodinná situace.
Ted tuhle sobotu by se nebýt babičky jen smutně koukaly na sníh doma za oknem, nudily se a vrchol soboty by byly smažené vafle.

To babička jim připravila stokrát lepší program, už jen za to bych jí byla vděčná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.1.19 09:39

Zdá se mi, že máš se svoji mámou obecně nějaký problém (my nepotřebujeme hlídat, to ona chce…atd.). Pokud máš pocit, že s pěti dětmi za 6 let nebudeš potřebovat hlídat, tak k ní děti nedávej, choďte jen na návštěvy :nevim: Zdá se, že tohle je tvůj cíl.
Jinak jestli děti zvracely z přejedení, je to tvoje chyba, znáš ji, měla jsi si zjistit, jestli jedly.
Ale jak tu bylo několikrát napsáno, může to být blící viroza, u nás doma zrovna lítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.1.19 09:41
@Lama Lama píše:

Mě by zajímalo, co by řekl ten manžel. Že nesmí na služebku, protože zakladatelky máma je tak drzá, že dětem dá najíst, když doma budou VAFLE! A tedy mrcha nebude smět hlídat :lol:

• Citovat
  • Upravit
14723

Babičku (svou matku) akorát naštveš, když jí zakážeš děti krmit.

Změň to na své straně, do budoucna to bude přínosnější. To znamená, že se dětí při vyzvednutí zeptáš matky, kdy naposledy jedly a co jedly.
A pak jim buď doma dáš jídlo nebo jenom něco zobnout. To není tak těžké.

Navíc, nedělej ze 6-ti letého dítěte magora, který neví, zda má hlad nebo ne. Žádné dítě , pokud je normální, se nepřecpává tak, aby blinkalo. Pokud to dělá jedno dítě opakovaně, tak se zamysli nad jeho psychickým stavem. Normální to není. Ještě je možné, že má nižší intelekt, tak se mu budeš muset více věnovat - více zjišťovat přes matku a učit ho, jak přistupovat k jídlu. Není to o tom, že dítě je rozjívené tak neví, že se přejedlo. Ty vafle jsou určitě jako dobrota, tak si je nechtělo odpustit, proto jedlo až se přecpalo. Myslím, že v této situaci si 6-ti leté dítě neumí domyslet důsledky (i když ví, že je najedené).
Ze strany matky to není zločin, že jim dala jíst. Kdyby nedala nebo opakovaně nedávala a byly hladové až vzteklé po návštěvě u ní, tak by to taky nebylo dobrý.
Asi dělej ty vafle v jiný den, třeba když nejdou k babičce. Bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8068
@free333 píše:
Tady vidím ten hlavní problém, že sama vidíš, že na ty děcka nestačíš a navíc jsi těhotná a jak jsi psala, moc toho nemůžeš.

A malinké děti si chtějí běhat po venku, když vidí sníh, tak chtějí sánkovat a je jim celkem jedno, jaká je rodinná situace.
Ted tuhle sobotu by se nebýt babičky jen smutně koukaly na sníh doma za oknem, nudily se a vrchol soboty by byly smažené vafle.

To babička jim připravila stokrát lepší program, už jen za to bych jí byla vděčná…

Pěkně napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.1.19 10:00
@Alušáček píše:
Obdivuju babičku která je ochotná hlídat 4 děti najednou a ještě s nima jde bobovat :palec:

Přesně, moje mamka si 2 děti leda vyzvedne ze školy a školky a za dvě hodiny doveze, je s nimi doma. Na delší dobu a/nebo větší akce si vezme jen staršího. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4344
28.1.19 10:02

Mámu si radši nestav proti sobě, s tolika dětmi jí budeš sakra potřebovat. Já jsem babi a ještě docela mladá babička a tři děti bych asi nezvládla. Co mě překvapuje, že Tvůj muž něco zakazuje. To bych ho zastavila, může se domlouvat, může o tom se mnou diskutovat, ale zakazovat mi nebude nikdo nic. Zvlášť, pokud si udělal tolik dětí a pak mi nemůže pomoct tak, jak bych potřebovala. A to určitě nemůže, když živí takovou velkou rodinu. Líp se domlouvejte, hezky si to s mamkou vyříkejte, ale hýčkej si jí. Ona taková babička, co ráda pomůže, ačkoliv už může hodit nohy na stůl, se tak často nevyskytuje. Alespoň, co já vidím kolem sebe. Já hlídám jednou v týdnu od jedné dcery a druhý den v týdnu od druhé dcery, ta nejmladší je zatím bezdětná a jsem v mém okolí výjimka. Moje kolegyně žasnou, protože chodím do práce a ještě dlouho budu, mám partnera, taky koníčky a už přeci jen potřebuju delší čas na regeneraci. Takže radím, vážit si hodné babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.1.19 10:08
@Lama Lama píše:

Neee, zbylo mlíko o dva dny dřív! Fakt žasnu, jak si někdo dokáže komplikovat život :roll: .
Když na to kouknu z pohledu babičky, tak dcera si upíchla 5 dětí a babi je hlídá ze strachu, aby se z toho holka nesesypala a jí neskončilo všech pět na krku :mrgreen: . Taková sebeobrana :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8068
28.1.19 10:09
@babanci píše:
Mámu si radši nestav proti sobě, s tolika dětmi jí budeš sakra potřebovat. Já jsem babi a ještě docela mladá babička a tři děti bych asi nezvládla. Co mě překvapuje, že Tvůj muž něco zakazuje. To bych ho zastavila, může se domlouvat, může o tom se mnou diskutovat, ale zakazovat mi nebude nikdo nic. Zvlášť, pokud si udělal tolik dětí a pak mi nemůže pomoct tak, jak bych potřebovala. A to určitě nemůže, když živí takovou velkou rodinu. Líp se domlouvejte, hezky si to s mamkou vyříkejte, ale hýčkej si jí. Ona taková babička, co ráda pomůže, ačkoliv už může hodit nohy na stůl, se tak často nevyskytuje. Alespoň, co já vidím kolem sebe. Já hlídám jednou v týdnu od jedné dcery a druhý den v týdnu od druhé dcery, ta nejmladší je zatím bezdětná a jsem v mém okolí výjimka. Moje kolegyně žasnou, protože chodím do práce a ještě dlouho budu, mám partnera, taky koníčky a už přeci jen potřebuju delší čas na regeneraci. Takže radím, vážit si hodné babičky.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8068
28.1.19 10:10
@Janli píše:
Neee, zbylo mlíko o dva dny dřív! Fakt žasnu, jak si někdo dokáže komplikovat život :roll: .
Když na to kouknu z pohledu babičky, tak dcera si upíchla 5 dětí a babi je hlídá ze strachu, aby se z toho holka nesesypala a jí neskončilo všech pět na krku :mrgreen: . Taková sebeobrana :mrgreen:

Zbylo mlíko mě taky pobavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.1.19 10:10

A co jsem teda nepobrala (pardon, teprve piju kafe), proč bys s dětmi na boby nemohla jít ty? Nejmladší bych dala do kočáru a zbytek už si může jezdit sám, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová