Babička a hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4344
29.1.19 09:01

@Lenka002 Jo, někdy jsou chytré, holky. Mě rozesmála moje dcera, když mi radila, jak mám vykoupat její dítě. Namířit speciální teploměr na vodu…zastavila jsem jí a říkám. Ne, udělám to jako vždycky, potopím tam loket. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6900
29.1.19 09:05
@babanci píše:
@Lenka002 Jo, někdy jsou chytré, holky. Mě rozesmála moje dcera, když mi radila, jak mám vykoupat její dítě. Namířit speciální teploměr na vodu…zastavila jsem jí a říkám. Ne, udělám to jako vždycky, potopím tam loket. :lol: :lol:

Já už myslela, že napíšeš potopim tam dítě :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4344
29.1.19 09:13

@vejilka To ne, ale žasla jsem, co zbytečných věcí jsme měli na to škvrně. Teď čekají druhé a už tak nějak ví, že 99% věcí nepotřebujeme. Divila jsem se, jak jsem mohla vypiplat tři děti bez speciálního sterilizátoru, teploměru do koupele a jiných blbin. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
29.1.19 09:13

Ja deti cpu kazdemu, kdo je ochoten hlidat, kdykoliv a jakkoliv. Podminka je, aby se deti vratily v celku a zive, v idealnim pripade zdrave, ale kdyz ne, svet se nezbori. Cim je kdo krmi, kdy je dava spat, jestli jsou cely den venku nebo u pohadek me fakt netankuje. To at si poresi babicka, je to jeji cas s detma. Je tedy pravda, ze moje deti nejsou na nic alergicke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4344
29.1.19 09:15

@vejilka Mladší dcera říkala…tohle všechno musím mít na dítě? Tak na to nebudu nikdy mít prostředky. Říkám jí…klid, ono to bez toho taky půjde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4344
29.1.19 09:22

@sakota Moje vnučka má dokonce svůj plánovací kalendář a každé pondělí má zapsáno - Odpoledne s babičkou. Nedávno se nechtěla oblíkat a zdržovala, vypadalo to, že se mnou ani nechce, což je u ní zvláštní. Právě se dozvěděla, že bude mít sestřičku a nějak se od té doby nechce od mamky hnout. Tak říkám dceři, jestli se mnou nechce, tak si jí nech doma. Néééééé, jen si jí vezmi. prosím. :lol: :lol: A to kdysi tvrdila, že je stará matka a dítě si chce užít, tudíž ho nebude půjčovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
29.1.19 09:39
@babanci píše:
@Lenka002 Jo, někdy jsou chytré, holky. Mě rozesmála moje dcera, když mi radila, jak mám vykoupat její dítě. Namířit speciální teploměr na vodu…zastavila jsem jí a říkám. Ne, udělám to jako vždycky, potopím tam loket. :lol: :lol:

Teplomer na vodu pouzivala uz naše maminka,to není nic moderního :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102669
29.1.19 09:58
@Jana206 píše:
Teplomer na vodu pouzivala uz naše maminka,to není nic moderního :nevim:

Ale lehce zbytečné to bylo driv i ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
29.1.19 11:32
@babanci píše:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.1.19 11:48
@Anonymní píše:
Zdravím všechny maminky, potřebuji si trochu ulevit nebo možná slyšet jiný názor… Mám čtyři děti ve věku 6, 4, 3 roky a 18 měsíců, momentálně jsem navíc ve 35tt rizikového těhotenství, takže kromě venčení psů a a občasného vyzvednutí ze školky jsem nucená sedět doma víc než bych chtěla. Kousek od nás bydlí babička (moje maminka), která děti hlídá jednou týdně u nich doma, většinou si bere tři. Čtyři měla několikrát a upřímně to moc nezvládá, i když to nepřizná, takže se vždy snažím nějak z toho vymluvit a nejmladší dceru si nechám doma.

O víkendu se nabídla, že si odpoledne vezme děti, aby mohly na boby (byl sníh). Zpočátku jsem to odmítla, ale manžel musel nečekaně jet pomoc s opravou ke svým rodičům a já boby s tím břichem teď už nedávám, tak jsem babičce zavolala a manžel k ní děti dovedl s tím, že na večeři budou doma a já jim udělám wafle - dělám je jednou týdně a vždy se celkem nacpou. Moje mamka to ví, přesto od ní děti přišly přecpané, což jsem bohužel zjistila až když nejstarší syn začal v noci zvracet a mladšímu se udělal špatně ráno. Ve výsledku jsem byla celou noc vzhůru se starším a snažila se do něj dostat aspoň trochu vody, mladší si to naštěstí odbyl přes den.

Bohužel se to nestalo poprvé (já doufala, že jsme si to předtím vyříkaly), můj manžel má 185 cm/ 72 kg, je hubený a jiný nebude, starší děti jsou po něm a moje mamka to nechápe a neustále žije v domnění, že je málo krmíme. Nepomáhá jí říct, že starší má teď trochu období, kdy nezná s jídlem míru (je schopen sníst porci dospělého a za čtvrt hodiny přijde, že má hlad, přitom je na něm vidět, že má dost) a mladší má od Vánoc problémy s nadýmáním. Poslouchat mě nebude a jídlo sebou si také děti vzít nesmí, protože ji to uráží.

Následně to stojí nejstaršího syna zbytečně den ve školce, mě lékaře ke kterému jsem objednaná půl roku - protože dopoledne samozřejmě hlídání není a se dvěma dětmi, které mohou kdykoliv zvracet jít prostě k doktoru nemůžu. Manžel by se musel uvolnit z práce, jenže to by mu přerušilo důležitý meeting, takže to také nejde. Manžela to tak vytočilo, že chce hlídání stopnout úplně, bohužel to zahrnuje i cvičení s mladšími dětmi, kam mamka chodila chvíli místo mě - než porodím + kousek šestinedělí. Takže na tom budou bité bohužel jenom děti, budou muset být se mnou doma. Co je lepší - ukecat manžela (o děti se stará prakticky celé víkendy a kdykoliv přijde z práce, navíc jezdí pomáhat rodičům, nemůžu po něm chtít aby chodil z práce dřív), aby hlídal nebo žít s tím, že dětem bude občas po návštěvě u babičky špatně?

Nejsem nevděčná za hlídání, ale nejsem teď v situaci, kdy zvládám v pohodě vše, co jindy. Navíc se ještě netuším jaké bude miminko a kolik času bude třeba než se trochu zaběhneme. Na druhou stranu mám plné zuby toho koukat se na syna jak pláče, že je mu špatně jenom kvůli třem hodinám pobytu u babičky.

Tady vázne dle mého názoru komunikace.Obdivuji tvoji mámu, že klidně hlídá i čtyři děti najednou. Co by jiné za takovou babičku daly. A ještě je nakrmí.Třeba je jim špatně, protože se nacpou do zásoby, protože vědí, že doma je REŽIM, a budou vafle zase za týden, a na příděl. Pokud víš, že děti jsou u mámy, tak nemusíš dělat ještě i vafle, jen proto, že ti zbylo mléko.Mohla jsi je udělat druhý den.Manžel je v práci, nebo jezdí pomáhat svým rodičům, a tvoje máma je dobrá jen když ji potřebujete. Pokud se do toho vloží tvůj manžel, může se taky stát, že se babička blokne, a přestane vám děti hlídat.Pak je může manžel vozit na hlídání ke svým rodičům. Až se přecpou u jeho mámy, tak bude jistě taky tak radikální. :) Ještě nevíš, jak to bude v budoucnu. Děti rostou, vám přibývá pomalu každý rok další/nic proti tomu/, ale ty nevíš, jestli nebudete babičku ještě potřebovat. Myslím, že by stačila normální domluva, a nejenom s mámou, ale i větší děti, aby věděly, že i doma dostanou vždy něco malého, nejenom vafle jednou za týden/myslím pamlsky/. Pak se třeba nebudou tolik přecpávat u babičky, až je jim z toho špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová