Babička odmítá vnuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9285
13.5.26 10:08

Nedělej nic. Babka hlídat nebude a s tím se musíš smířit. Nemá cenu se v tom vrtat.
Akorát se z toho nervuješ a zbytečně, protože to stejně neovlivníš. Najděte si jiné hlídání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
13.5.26 10:16

Odhadem tak za 2 roky se dozvis, ze ona chtela hlidat, ale vy jste ji to nedovolili a proto s vnukem nema zadny vztah a nemuze si ho brat. My mame hlidani na jarnaky, tak 2 vikendy v roce a 2 tydny o prazdninach. Bezny provoz si musime resit sami, takze si hlidame na stridacku s kamaradkou, ktera taky nikoho nema. Klidne si vezmu HO a zustanu s jejim ditkem doma kdyz musi k doktorovi nebo do prace. Mame pravidelne vecery kazdy mesic. Ja bych spis utnula ty kecy okolo - Ale Jano, to jsi rikala uz predtim, ze az neco.. Az budes opravdu chtit hlidat, dej vedet a do te doby o tom prosim zbytecne nemluv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.26 10:53

@Lil Kitkatt dítěti je rok a půl +, babičce je 55

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.26 11:05

Nejde o to, že bych ji to nějak vycítala. Jasně, mrzí mě to, protože prostě jsem zvyklá, že jsou lidi k sobě upřímný, kór v rodině. Kdyby mi narovinu řekla - necítím se na to, jsem stará. Nebo nevím, jak krmit nebo tak. Pochopím to. Ale ona slibuje, slibuje a pak nic. :nevim: však prostě řeknu narovinu, že nechci. Nemám právo po ní cokoli chtít, ale slíbit něco a pak prostě nepřijít je už vrchol.

Jinak komentáře typu - že ji zakazují pomalu vidět vnouče. Ona nemá prakticky ani snahu přijet. Najde si deset výmluv… Já chápu, že je starší. Nespočetné krát jsem ji nabídla odvoz, že přijedu. Nebo zaplatím taxika. Prostě nezájem…

My tam jezdíme často, zhruba jednou týdně, někdy jednou za dva týdny. Manželova sestra má holku a vyhrají si se synem spolu. Jezdí i za námi a to je jeho sestra nemá řidičák…

Prostě mě to mrzí. Kdyby moje máma mohla hlídat, tak to problém není. A přesto, že je na vozíku a z jiného města, tak dokáže přijet. To už prostě je jen o tom, že se téhle nechce. :nevim:

A ano, žere mě to. Protože když tam pak sedíme a ona mluví, jak koupila nočník, postýlku a že tu bude spát… A pak radši usne na gauči…

• Citovat
  • Upravit
21286
13.5.26 11:12
@hospodki píše: Více

:mrgreen: Vidím, že je to všude stejné. Také jsme se dozvěděli, že je naše chyba, že nemá vztah s vnuky.
Někteří lidé nejsou ochotní přijmout zodpovědnost za svůj život. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.26 11:15
@Anonymní píše: Více

Chápu, ale tohle je teď o Tvojí práci na sobě. Tebe to žere. Tobě to vadí. Druhou stranu to evidentně nežere a nevadí jí to buď vůbec a nebo ne tak, aby to chtěla změnit.
Smířit se a neřešit to s tím musíš ty. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.26 11:21

@PaníBovaryová U nás přišlo přijmutí a bylo to úplně jedno. Psala jsem to už nahoře. U nás za 19 let neměli přes noc, žádný výlet nikdy, nikdy nikam nepřišli, atd… Oni to tedy vždy dávali jako svoje rozhodnutí, které musíme respektovat (respektovali jsme). A při komunikaci jsme se dozvěděli, že to jinak nejde. Jednoduše těch xy bodů před mělo vždy přednost. Nám by tedy hlídání nikdy neslíbili. Rovnou by nám řekli že ani omylem. A bylo úplně jedno jestli šlo o pobyt v nemocni, výročí, prázdniny, nemoc dítěte, atd…

• Citovat
  • Upravit
323
13.5.26 12:06

@arinecka
Vzhledem k tomu, že to ze začátku vypadalo u nás s hlídáním podobně, tak ano, byla. Ale u nás tedy neproběhlo rušení na poslední chvíli, jen se hlídání stále plánovalo a bylo odkládáno. Víc hlídat začala jedna strana před tím druhým rokem, druhá až ve čtyřech letech. U mladších vnoučat začali dřív, prostě si zase potřebovali zvyknout, jaké to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
13.5.26 12:23

Tak to prostě akceptuj jak to je, jednou týdně babičku navštivte, s hlídáním nepočítejte.. Třeba až bude dítě větší, pohlídá. Moje tchyně také hodně mluvila o hlídání, dcera byla dlouho nehlidatelna a když už konečně u nich vikend zvládla, čekala jsem jak budou nadšeni, žádat si další hlídání a nebylo nic :D Berou si jí par dnu o letních prázdninách a pak jednou v průběhu roku na víkend.. neřeším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
13.5.26 12:31
@PaníBovaryová píše: Více
:mrgreen: všude stejný babičky napřed nadšený slibujou hory doly a pak nic nakonec vymyslí že za všechno můžeme my
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
13.5.26 12:31

A proč pořád slibuje a slibuje? :think: vy se jí na to nějak ptáte? žádáte o hlídání? :think: jinak si moc nedokážu představit, proč by někdo, kdo reálně nechce hlídat, sám od sebe hlásil, že bude hlídat až nebude plakat, až bude sedět, až bude chodit…nemá pocit určitého nátlaku a očekávání? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.26 12:50

Co bys chtěla dělat. Hlídat nechce a než aby to řekla narovinu, hledá výmluvy. My taky máme en jednu schopnou babičku a je to totéž, dítě už je větší, takže už přišla ta nadstavba výčitek, že by hlídala, kdybychom to umožnili a teď to nejde, protože k ní dítě nemá vztah. Dítěti jsou 4, nebyli jsme s manželem spolu za celou dobu nikde sami, můžeme jen každý zvlášť, a víme, že ani nebudeme, snad dokud nebude ve věku na nějaké tábory a školy v přírodě, ale je otázka, jestli o pobyty mimo domov bude stát. Možná taky do doby, než bude moct být doma samo. Dítě z jiných důvodů nebylo kojené, nikdy na mě nebylo přehnaně fixované v tom smyslu že by plakalo u jiné osoby kterou zná, takže jako fakt pech no, kdyby bylo kým hlídat, klidně to šlo. A nenaděláme nic. Ta osoba nás tím přístupem může štvát, ale to je tak všechno. Dědeček je u nás taky pecka, po svých přátelích vypráví jak je naše dítě jeho smysl života a pak mu akorát narve tašku čokolády ze které se následně pozvrací protože je to fakt moc, a nehraji si s ním ani pět minut. Taky nic nenaděláme. Dospělé, a tím spíš starší lidi nezměníš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.26 12:52
@Keyllah píše: Více

protože před ostatními a možná i před sebou má pocit že je to vlastně špatně, a potřebuje tvořit ten dojem, že to jeho vina není. Takže hlídat chce, ale pak se něco stane…za to přece nemůže :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.26 12:54

Mně je o rok míň a pohlídat 1,5 r vnuka bych určitě pár hodin zvládla. „Babička“ je divná. :?

• Citovat
  • Upravit
41140
13.5.26 12:54

to chápu, ale nerozumím tomu, proč by někdo, kdo hlídat nechce a nebude, sám dokola s tímto začínal a sám sebe dostával opakovaně do nepříjemné situace :think: jestli to spíš nejsou reakce na nějaký požadavek - budu hlídat až…, vezmu si ho až…Normálnější a klidnější by přeci bylo, tomuto tématu se zcela vyhnout a vubec je nezačínat - nemusela by se pak vymlouvat, což je za mě pro tento typ lidí nejdůležitější - nedostat se do nepříjemné situace, nepocitovat diskomfort atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová