Babička odmítá vnuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.5.26 16:36

Tak tu máme finále. :mrgreen:

Babička NEHLÍDALA, ač se SAMA nabídla…Musela jet do Tesca pro maso v akci. Takže oficiálně na to kašlu. To už nemá obdoby… :nevim: :poblion:

Manzel už na to nic ani neřekl. Prý není potřeba slov…

• Citovat
  • Upravit
653
18.5.26 18:32
@Anonymní píše: Více

Nejsem překvapena😡 Příště jí řekněte, ať si ty sliby strčí někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
18.5.26 18:38
@Venetia píše: Více

Nezapomela, mam jeste druhou dceru 12 letou, takze to neni tak dávno. Vnučce jsou 2 měsíce, to se da jen chovat, vozit v kočárku, případně přebalit, nic víc zatím neni od babiček potreba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.26 18:45

Hele ono je to u vás i dost o manželovi. Naopak ta správná slova byla zapotřebí až až.

• Citovat
  • Upravit
7708
18.5.26 19:15

Není to tak, že si nechceš vzpomenout? Ono je to tak pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.5.26 19:15

Aspon ze manzel to vidi. Vetsinou to popiraji.

Tchyni bych priste rekla - Dekuji za nabidku, ale poslednich pet pokusu nevyslo, tak to nebudeme lamat pres koleno. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107602
18.5.26 20:14
@AjaF píše: Více

Nikoliv, opravdu jsem to zapomněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
18.5.26 20:33

Zkus to oživit.
Taky jsem se bála, ale fakt se to vybaví.
I když říkat, že jsi něco zapomněla, je pohodlnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107602
18.5.26 23:13
@AjaF píše: Více

Nastesti už úplná miminka nejsou, tak dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
24.5.26 08:47

No dali bychom si s manželem minimálně měsíční pauzu od navstev. V rámci nastavení zrcadla bych v te době na domluvený oběd 2× nepřijel, nemohla bych, protože nam do toho vlezl vylet s dcerou.
Ona hlídat nechce, to je ok, tak at to ale neslibuje a neničí plány. Hlídat vám tedy muze manželovi sestra, treba u nich a treba to tchyně nekouká. S mojí povahou bych na nejaky obědy uz neměla náladu, spíš kafe a buchtu při návratu zpět z naseho výletu. Není důvod nekde drepet na obědě uprostred dne a zabít tím možnost někam vyrazit.

My neměli hlídání zadne, taky me to dost mrzelo, ale nakonec jsme si zvykli a jezdíme se synem kde se dá. Kino proste holt nebylo, na večeři s námi chodil a byl ve vajíčku, pak v zidlicce a chodí s nami dosud. Maluje si a je to vzdy nejvhodnější dítě v celé restauraci.
Pořád jsem čekala ze se to zlomí a hlídání bude, az bude syn starší. Nikdy to nepřišlo. Ale ani nam to nikdo nesliboval.

Zpětně vidím, že jsem ho měla čas od času svěřit kamarádce a jit s mužem na koncert, udelat si to rande. Není jednoduché držet partnerský vztah a být u toho rodič 24/7. Nám bylo krásně na těch výletech, ideálně pres noc. Dál od rutiny. Když to jde, jedem na víc dní, jezdivali jsme s mužem i na služebky, to uz ted kvuli škole moc nejde. Ale bylo to skvělý. Zaridte se tak, aby to vyhovovalo vám, jezděte za tvoji mamkou. Tchyně potřebuje jasný signál ze takto uz to dal nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
27.5.26 10:41

Hrozně moc chci napsat - já to tak staršně moc cháááápuuu… Ufff…

Tohle je peklo. Jsme v podobné situaci. Manželčiny rodiče zemřeli, já mám rodiče oba. Jen dědeček je k ničemu - kdysi pradávno mu něco přeletělo přes nos, kvůli čemusi (dodnes nevím kvůli čemu) se nas*al na moji manželku a od té doby se vyhýbá komunikaci s manželkou jak čert, když se straní kříže. Dělá to ale tak nenápadně, že jsem si roky říkal, že to přece ak není a nemůže to tak být. Jeho nenávist se z nejasných důvodů prohlubuje a nikdy neprojevil ani nejmenší zájem o naše tři děti. Já si to bláhově omlouval tím, že je má rád, ale že je prostě svůj. Jenže pak přijdou situace, že když už prarodiče hlídali, dědeček s ničím nikdy babičce nepomohl. Prosil jsem ho, aby pomohl s uspáváním, protože vím, že tři děti jsou na moji mamku už víc než dost, dvakrát mi slíbil, že to udělá a bludišťáka vyhrává ten, komu je už jasné, že to neudělal. Opakovaně jezdil s dětmi v autě bez dětské sedačky a ani je nepřipoutal. Když jednou z nějakého osvícení, nebo spíš jsem měl pocit, že to bral jako donucení, přijel s mamkou k nám - tak vzali děti na procházku kolem baráku a už je vraceli. Když jsem je požádal, ať je vezmou na hřiště, vypadal dědeček dost nasraně a babička z toho nebyla ve své kůži, protože jí nejspíš bylo jasné, jak protivnej dědeček bude. Děti přišly z hřiště a na úplně očejnou otázku - tak co, hrál si s vámi děda? Odpověděly - ne nehrál, sednul si tam a koukal do mobilu.

Od té doby už k dědovi a babičce nejezdí. Nikomu svoje děti nutit nebudu. Babička děti miluje a jezdí za nimi, hrozně by je chtěla mít u sebe doma a přes srdce tězko nese, že k ní nejezdí. Nastavil jsem jasnou hranici - pokud děda má zájem o vnoučata, nikdo mu nebrání, ať přijede a ať jim věnuje svůj čas a buduje si s nimi vztah. Dveře má otevřené. Ale vozit je tam nebudu.

Celé to má pachuť i v tom, že dceru mé sestry miluje, hlídá ji, vozil ji do školky, ze školky a když otci řeknu, že mým jediným přáním je, aby mým dětem věnoval 10% času, který věnuje svému čtvrtému vnoučeti, tak jediná je odpověď na to je, že to není jeho povinnost.

Není to jeho povinnost. Nikdy nebyla a nikdy nebude. Jsou to moje děti a já je budu chránit holt i před jejich vlastním dědečkem. Smutné, strašně smutné. Obzvlášť, když já a moje sestra jsme žádného dědečka neměli. Ale co už, prosit se nikoho nebudu. Jaké to dělá zlo v rodině jistě ani popisovat nemusim, protože špatní jsme my, protože přece zakazujeme dětem styk s dědečkem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41592
27.5.26 11:36
@Keron píše: Více

takže trestáš babičku, protože k dědečkovi dědi neodvezeš? :think: ona by moc chtěla je mít u sebe, ale ty jsi nastavil jasnou hranici :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
27.5.26 11:39

@Keron Vy netrávíte čas společně jako rodina? Musi to byt jen o hlídání? Proc si babička sama dědovi neřekla o pomoc kdyz hlídala tri vaše děti. Prijde mi, ze moc tlačíš na pilu, musí deti hlídat podle tvých představ, jinak nic. To je pak těžká domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
27.5.26 11:49
@Keyllah píše: Více

Chápu ho. Trestání babičky to opravdu není. Však za dětmi může kdykoliv dojet. Ale přece nebudu vozit děti k člověku, který se o ně nezajímá a nemá je rád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41592
27.5.26 11:59
@Bytsamsebou píše: Více

uvádí, že babičce je moc líto, že nemůže mít vnoučata u sebe. To není stejné, jako za nimi na chvíli dojet. A pokud dotyčný nic proti babičce nemá, tak zákaz k nim, je i trestáním babičky…on by je přece nevozil JEMU ale JÍ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová