Babička odmítá vnuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22051
27.5.26 14:47
@Keron píše: Více

Píšu tady svůj názor, ne nějaká „poučení“ pro tebe… od toho tu nejsem, promiň.. ;)

Je mi úplně jedno, jaká osobnost je tvůj otec… není to vůbec předmětem diskuse. Stejně jako není předmětem diskuse, jestli dětem sám od sebe zavolá nebo je vezme na procházku… Předmětem diskuse je tvoje máma a tvoje chování k ní… to jest, znovu zopakuji, než bys sám odvezl děti k mámě, nechal jí je tam na odpoledne a byl tam s nimi jako dohled, nutíš ji cestovat tam a zpátky k vám, protože prostě vnitřně nepřekousneš, že u nich doma se jim bude věnovat pouze ona, zatímco tvůj táta si radši najde jiný program.

Přesně, jak tu bylo už několikrát řečeno - trestáš nevinného… a než by sis to sám sobě přiznal (ono se to pochopitelně přiznává těžko), hledáš všechny možné výmluvy, kterými to okecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.5.26 14:50

Bohunko, stejne jako je jedno tobe, co je predmetem diskuze, mne je nastesti jedno tvuj uplne ulitly nazor, ktery je totalne mimo misu, promin :nevim:

Tak se mej, paaa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10888
27.5.26 14:51
@Anonymní píše: Více

8) :roll:. Když přijedou k nim domů, tak tam bude i ten dědek :roll:. Ten buď bude ignorovat vnoučata (to chceš :roll: ), nebo jim bude jinak znepříjemňovat pobyt (to taky chceš 8) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.5.26 14:53
@Bytsamsebou píše: Více

Ac to rikam nerad, tak tohle je presna definice…

Jediny, kdo tady nekoho tresta, je muj otec - tresta moji manzelku (nevim proc), tresta moji maminku (protoze ji lze a nedokaze priznat, ze proste nema rad moje deti), tresta sva vnoucata (ktera nemuzou za to, ze on nesnasi jejich matku) a tresta me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
27.5.26 15:05

Už jen z toho, jak vztekle začneš kopat a dehonestovat něčí názor jen proto, že se ti nelíbí a tnul do něčeho, co odmítáš připustit, je dost zjevné, jak to s tím tvým nadhledem vypadá.

Zaujal jsi postoj, jehož výsledek je celkem tristní… potrestaná máma - otec, kterému jste tak jako tak jedno a jen jsi mu dal záminku k pomlouvání a další ignoraci - a ty, který bys rád něčeho dosáhl, ale protože ti to nefunguje, nezbývá ti než se vztekat. Inu… když ti to vyhovuje, tvoje věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.5.26 15:07

Bohunko, diskuze s tebou je jako mlatit hlavou :zed: do zdi. Nechme to plavat, ja to s tebou dal resit nechci. Rad si pokecam s kymkoli, a opravdu nemusi se mnou souhlasit, ale nekdy si po sobe precti co pises, s tebou to diskuze neni, ty napises monolog a vubec nic okolo te nezajima. A tim ja nebudu ztracet cas, promin :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106377
27.5.26 15:49
@Anonymní píše: Více

Já zatím ne, jsou moc malí. a nemám na to.. Já jsem plně spokojená s občasnou návštěvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21402
27.5.26 17:36

@Keron Tady jde krasne videt rovnice, ze boomeri berou dite jako prodlouzenou ruku zeny
Nema rad snachu= nema rad/a i jeji deti. A proto jsou vnoucata od dcerY vzdycky „lepší“,.jak to popsala trefne Petra Dvorakova v Dedine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106377
27.5.26 19:15
@PaníBovaryová píše: Více

To je prostě fakt, s kterým se nedá nic dělat
Doufám, že máte všechny dcerky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.5.26 19:55

Pani Dvorakova v Dedine? Co je to? Musim se dovzdelat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
27.5.26 20:24

Z pohledu dítěte, které si to zažilo - tohle fakt nechceš. Je opravdu traumatizující čelit prarodiči, který ti pasivně agresivním způsobem (a někdy i zcela otevřeně) dává najevo, že tě tam nechce. I když je ten druhý milující, pečující a snaží se chování toho druhého zahladit. Nebylo to úplně při každé návštěvě a nebyla jsem už úplně malá, ale stejně mám na to dost nepříjemné vzpomínky. Chápu, že se je @Keron snaží chránit, v tomto případě je podle mě správně nadřazená pohoda dětí nad zájem babičky, která navíc odstřižená není, jen musí za vnoučaty cestovat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
27.5.26 20:45

@Keron teď dočítám diskuzi a chci ti jen napsat, že máš můj respekt a zcela tě chápu. Stojíš za svou ženou a hlavně chráníš svoje děti. Ty jsou nejdůležitější. Vůbec nechápu o co Bohuně jde, aby si tam děti vezl s tím, že je děda bude ignorovat příp sek nim nebude chovat dobře a ty tam jako dráp ho budeš usměrňovat? Co to dětem dá? Pohodu asi těžko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21402
27.5.26 20:46

Můžeš si stahnout i audioknihu, je to hned prvni pribeh knihy - jak babicka muze nemit rada vnučku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18665
28.5.26 08:51
@Venetia píše: Více

S těma dcerama to nechápu. Jak to myslíš? ADD: jako ze si mame užít nepříjemné snachy? Kdyz se hloupá tchyne nebude snažit dělat mi matku, tak nebudeme mit problém :nevim: moje je pečovatelka, ale bohuzel intelektuálně dost nízko a pak si s nikým moc nerozumí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
28.5.26 09:37
@thalasan píše: Více

Byla to a je to narocna cesta. Je to muj otec, manzelka me na jeho podivne pristupy a manipulace upozornovala, ani ne tak primo, ale mela obavy, ze ji proste nema rad a nechapala vlastne proc. Ja to dlouho nevidel, citil jsem to jinak, rikal jsem si, ze je muj otec proste svuj a vzdy mel odtazity pristup k lidem. Pak ale vidite, ze ke svagrovi ma lepsi vztah, nez k vlastnimu synovi, ze odchazi z mistnosti, kdyz je tam moje manzelka a ze absolutne nerespektuje moje prani, kdyz byly deti u prarodicu a i kdyz nechcete, pomalu vam to dojde, sepne a nic jineho, nez nejaka reakce nezbyva. A ani moje razna reakce nebyla ze dne na den, dlouho jsem se to snazil pochopit, zmenit, najit cestu, ale nakonec zjistite, ze je to cele az prilis proste - pokud ten clovek sam nechce, nic se nezmeni. Finale je - deti jsou tady a pokud je chces, dedo, vidat, nikdo ti nebrani, jen ted uz je na tobe, jestli o to stojis.

Jak rikam, blby je, ze to strasne nabouralo rodinne vztahy. Miluju svou sestru, jen ted to mezi nami stoji za prd, protoze jeji dcera pozornost dostava a nevidi, ze moje deti trpely, takze se zastava otce.

Kazdopadne zivot prinasi ruzne strasti a komplikace a holt se tomu musime prizpusobit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová