Babička odmítá vnuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.5.26 13:20

Když ono jde o to, že my ji to ani neříkáme. Ale když už ji o to řekněme, je to z důležitého důvodu. Například jsem byla bohužel v půl roce syna na akutní operaci… Manžel byl v zahraničí a přijel za dva dny. Dřív nemohl.

Myslíte, že babička tu pro nás byla? Nebyla. Řekla, že nevidi důvod, proč bych se nedokázala postarat o dítě. Takže první den ho hlídala chvíli kamarádka a když jsem se probrala po narkóze, totálně vyřízená, tak jsem hlídala syna já. Naštěstí personál nemocnice mi vyšel vstříc a dali syna zatím na dětské, takže nebyl takový problém. To mě taky mrzelo… Samozřejmě sestra manžela by přijela, bohužel byla nemocná a to naprosto chápu.

Nevím, já jen prostě asi chtěla to vše jen napsat, jak mě to mrzí. Kdybych já byla babička, tak bych si to užívala, mám prostě rada dětí…

@Anonymní píše: Více

Babička je "hrozně " unavená. Kdyby moje máma nebyla má vozíku, tak by prý hrozně ráda hlídala. Což do teď jezdí fakt často, nebo my. A hraje si s vnukem. Bohužel nezvládne tolik věcí. Ale když potřebuji k lékaři, tak zvládne na chvíli hlídat…

• Citovat
  • Upravit
24788
13.5.26 13:27

S něčím podobným (ale teda naštěstí neslibovala) jsem se vyrovnala tak, že jsem to ve školkovém věku úplně přestala řešit, platila a zařídila si úplně jiné hlídání a bylo to vyřešené… nikoho k tomu prostě nepřiměješ, buď chce, nebo nechce.. zde evidentně nechce… člověka to zamrzí, ale to je tak jediné, co s tím můžeš dělat ;) u nás to dost ochladilo vztahy a nakonec jsme se vídali tak 3× ročně (narozky a vánoce), takonec to má taky své výhody - máš klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
13.5.26 13:56

Tak to je síla, že nepomohla ani v takové akutní situaci, jako je operace. To chápu, že nemáš chuť pěstovat vztahy…prostě babička na baterky, vybité baterky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.26 14:01

Tohle je třetí diskuze na téma nehlídací tchýně během hodně krátké doby a nemůžu si pomoc, ale i když jsou některé údaje pozměněné, tak pořád mám pocit jako kdyby to psala jedna osoba. Každopádně ať už to tak je nebo je to jen shoda náhod, ona prostě hlídat nebude. Jestli to slíbila a pak se na to vykašlala je sice blbé, ale teď už dobře víte, jak to s ní je. Nezbývá, než si najít jiné hlídání.
Roli v tom může hrát i to, že jsi „jenom“ snacha a ne dcera. Ale někdo nehlídá ani dcerám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.26 15:05

Stejné diskuze nevím. Chodím sem málo kdy. Každopádně hlídat nebude. To už mi došlo před nějakou dobou. Vlastní dceři taky nehlídala a když, tak už se těší, až zas nebude.. hodně to tak vypadá… :nevim:

@Pauznuto no. Na takovéhle věci má jeden argument - chtěla jsem děti, tak ať Se starám. Ona to teda tak podává…a pořád na všem se ohání, že jí nikdo nehlídal…no..

• Citovat
  • Upravit
21280
13.5.26 16:01

A po tom vsem k ni jezdite kazdy tyden? Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15205
13.5.26 16:28

Co na to říct, je to divná babička a když už nechce hlídat, měla by říct na rovinu důvody a neslibovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.26 16:33

@PaníBovaryová protože manžel…já občas se vymluvim, že jet nemusím… Mě to prostě vyčerpává. Ono i ta konverzace, jak dělám vše jinak ohledně syna. :nevim:
@Alušáček souhlasím. Já bych opravdu byla radši za hořkou pravdu, než sladkou lež

• Citovat
  • Upravit
1433
13.5.26 16:55

Ještě mu není ani rok a půl, a už ho cpeš na hlídání babičce. Chápu ji, že se na to necítí. Já bych taky, tak malé dítě hlídat nechtěla. A že přestal říkat babi je hodně mimo mísu :mrgreen: Chce to jen čas a trpělivost. Hezký večer, si můžete udělat, i doma když dítě spí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21280
13.5.26 17:29

Tak to ja bych byla pred manzelem zcela otevrena. Ze nepotrebuji a nemusim vecnemu kritizovani jezdit naproti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106014
13.5.26 18:13

Az budeš babička tak si to užiješ anebo to třeba taky přehodnotis

Není dobré osobní vlastnosti chtít po ostatních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.26 18:16

Prostě hlídat nechce a nebude 🙂 Tak se jí nevnucuj a radši si najděte někoho, komu to bude vyhovovat oběma stranám. Aspoň pak nebudeš mít pocit, že někoho přemlouváš nebo obtěžuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10749
13.5.26 18:32

Kdyby mi teď řekla, že mi pohlídá syna, tak jí natvrdo řeknu, blablablá, to tady bylo už desetkrát a skutek utek :P! Vůbec!
Nemá zájem, nechápu proč se jí vnucuješ :roll:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
13.5.26 18:33

Ségra taky říkala, jak si bude malou brát a i já :mrgreen: Fakt to trvalo déle, ale ségra malou si bere jak jen to jde, ale je jí 7. Je u nich furt v bazénu, jezdí spolu na kole, na hory s ní pojede. Já jsem s praneteří taky teď v pohodě, může u nás spát. Jako malá brečela jen co její maminka odešla, tak chápu i ségru. Spíš nechápu tu tvojí, že nepřijela, když to bylo domluvené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.26 18:49
@Keyllah píše: Více

No protoze nechce aby to vypadalo ze hlidat nechce :mrgreen: to presne dela moje mama taky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová