Babička odmítá vnuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
27.5.26 12:23

To je reakce zalozena na neznalosti veci.

Babicku nikdo netresta, babicku milujeme a jsme radi, kdyz je s nami. I dedecek ma otevrene dvere, ale nezajimaji ho.

Za prarodici jsme dlouho jezdili, davali sance, zkouseli. Ale kdyz se deti vracely spise nestastne, protoze si s nimi deda nehraje, nerespektuje nase pravidla (nejenom ze deti nepoutal za jizdy, ale ani nam neoznamoval, kdyz se rozhodl nekam jet) a hlavne, kdyz odchazi z mistnosti ve chvili, kdy se v te mistnosti objevi manzelka, takovy priklad detem davat nechci. Nezajima se o ne, nestara se o ne a nedokaze priznat, ze problem je v tom, ze to jsou deti zeny, kterou tak nesnasi. Kdyby mel koule a rekl to, vime vsichni na cem jsme. Misto toho jen roky mlzi a vsem okolo lze.

Znovu opakuju, netrestam babicku, babicka to z velke casti i chape, ale vnitrne s tim bojuje. Kvuli lzim sveho manzela si nedokaze, a ani nemuze, priznat (a ja ji chapu), ze on moje deti proste nema rad.

Tlaceni na pilu by to bylo, kdyby tahle situace negradovala roky… Nepotrebuju soudit, v te situaci nejste, neprozivate ji, netusite co vse se delo, jen pisu zakladatelce, ze v tom neni sama a ze situace je v mnoha rodinach velmi komplikovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
27.5.26 12:24

Alusacek -to je fakt hloupy prispevek. Jak rikam, nemusi. on opravdu nic nemusi. A ja ho do niceho nenutim. Jen jsem ho roky prosil o par laskavosti, ale dockal jsem jen lzi a ignorace. A uz na to nemam trpelivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
27.5.26 12:24
@Keron píše: Více

Nemůže děda na víkend někam odjet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
27.5.26 12:27

@Venetia Asi i muze, ale proc by to delal. Ja ho nebudu zadat, at odjede pryc, aby deti mohly za babickou. Po mnoha letech tehle de-bilni situace jsem holt jen rekl, ze vi, kde deti bydli a pokud je chce videt a budovat si s nimi vztah, vi kam prijet. Mimochodem - dcera ma uz rok mobil, zavolal ji dedecek sam od sebe nekdy? Co myslite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.26 12:33

@Keron A nemůžeš jet sám s dětmi k rodičům? Manželka si odpočine, bude mít vlastní program a babička bude mít vnoučata u sebe chvíli. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.26 12:36

@Keron My tohle máme v rodině taky. Jen už jde o plnoleté děti, kde část již žije i sama. Mobil mají roky samozřejmě. Babička jim nezavolala NIKDY. Nenechala se pozvat do skupiny těch dětí například. Nepozve je na kávu o víkendu (přijeli by oni). Jsou dospělý, jsou schopni snad přivést i tu kávu.
Neuděláš s tím nic. Byla bych zájem aspoň o jednoho z rodičů jak to je. :kytka:
U nás to nejde, protože jedna osoba se bez druhé nikam nehne, takže k nám nikdy sama nepřijede.
Sama chodí hlídat dítě od švagra, ale k nám už to nejde.
Aktuálně manžel přerušil kontakt, protože se opět dozvěděl, že nejde (ale návštěva ke švagrovi šla v ten samý den). A tak tiše spolu nekomunikují - druhé straně to zřejmě vůbec nevadí. Zřejmě se plně angažuje ve hlídání druhé straně, že energie a zájem směrem k nám už není (ale nebyl nikdy, jen teď je to víc vidět).
Blbý je, že ty rodiče stárnou a jednou nebudou. Ale když oni na to tak hrozně kašlou všeobecně. A to si vlastně nic neudělali. Jen ten jejich nezájem je tak hodně cítit, že manžel poprvé řekl dost. Po mnoha letech.
Nezbývá než se smířit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
137
27.5.26 13:04

S detmi sam jit muzu, ale nechci. Je mi to proti srsti. Roky jsem prosil, resil, zkousel najit reseni, ale s absolutne nulovou odezvou. Dodnes se otce obcas ptam - proc? A neni schopny mi odpovedet, vubec. Navic mi vadi i to jeho odchazeni z mistnosti, kdyz se tam objevi manzelka. Je snad dospelej, ma mit rozum a pokud ma nejaky problem, tak ho vyresit jako chlap. A ne ze bude roky lhat a mlzit.

Jsem s tim smireny, obcas me to rozhodi, ale vim, ze s tim nic neudelam a rozhodne nebudu nutit dedu, aby mel rad vlastni vnoucata. Jen se mi po tech letech nesmi nikdo divit, ze uz je tam neposilam. Nechce, nechce, tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.26 13:13

@Keron Mně tak nešlo o tak ke vztahu k otci a ptát se proč jako splnit to přání babičce (která zřejmě navíc o ten vztah stojí) to mít ty vnoučata doma u sebe. Jelikož děda by tedy mohl působit nějak mimo (třeba to vození bez sedaček) je řešení tam jet na pár hodin / víkend. :kytka: I kdyby to mělo být 1× za rok. Dědu bych z návštěvy vypustila úplně. Děti přijely za babičkou.
Nevím jak staré děti jsou, ale to že děda nemá zájem budou časem vnímat úplně stejně jako doma / u babičky. Nejsou hloupé, dojde jim to.
A jestli chtějí k babičce si zvládnout časem asi říct i sami. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
137
27.5.26 13:31

To ano, ale kdyz jsem kdysi zadal, aby deti nevozil bez detskych autosedacek a aby s nimi ten konkretni den nejezdil k me sestre (kam je vezl jen aby se jich zbavil a sam se mohl venovat sestrine dceri), protoze moje deti jsou pak smutny, ze si s nimi nehraje, ale s dcerou sestry ano, tak reakci bylo, ze mu nikdo nebude rikat, co muze a nemuze. Proste uz zadne doprosovani. A vysledkem je, ze rok deti nevidel, nikdy jim nezavolal a na dotaz proc sve vnucce sam od sebe nezavola reaguje - vzdyt prece ona muze zavolat mne :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
27.5.26 13:32
@Anonymní píše: Více

tady máš na misce vah babičku, co by měla ráda i děti u sebe doma, a potřebu vytyčit si jasné hranice vůči dědečkovi, co nemá zájem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
27.5.26 13:33

Presne tak. A zatim to resime tak, ze babicka jezdi k nam. Muze prijet kdykoli. Az budou deti vetsi, muzou si samy rict, jestli se chteji stykat s dedeckem. Dost o tom ale pochybuju, kdyz ho vlastne uz ted vubec neznaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
27.5.26 13:33
@Keron píše: Více

a máš pocit, že to má nějaký efekt? resp. že on to nějak vnímá, nebo je mu to jedno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
27.5.26 13:36

Kdyby to vnimal, reagoval by. Neco by udelal. Za ten rok neudelal vuuuuuubec nic, vlastne jen otaci realitu a rika, jak jsem mu zakazal jezdit k nam, jak mu zakazuju stykat se s detmi. Vubec nechape, kde je problem a ani trosku necitim, ze by mu deti chybely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.26 13:50

@Keyllah Je mi jasný co je na misce vah.
Jen že bych asi občas babičce ( klidně 1× za x měsíců nemusí to být často a udělala ji radost :-) a ty děti jí tam přivezla.

My vozili ke tchánům krom dětí, které by si tam samozřejmě samotné nikdy nenechali - kdo by se jim věnoval / oni na to nemají čas bez ohledu na věk i jídlo, protože tchýně neví co naše děti jí a vařit pro xy lidí nešlo.
Návštěvy mohou vypadat různě :-) A ty děti to časem vezmou naprosto ok.
Z mého pohledu bych byla ráda, že ta babička má zájem a jak jsem psala, otce bych nežádala o lásku, ani o zapojování. Pokud by s tím děti byly ok (nevím jejich věk) byla bych ráda, že ji mohu udělat radost návštěvou u ní doma (když po ní touží).
Ale to je můj pohled, samozřejmě jde o vztah hlavně babička / dědi.

• Citovat
  • Upravit
137
27.5.26 13:52

To se snadno rekne a zni to moc hezky, ale nemuzu vozit deti k cloveku, ktery o ne nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová