Babička stíhačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
672
14.12.16 21:02

Co bych dala za to, aby mi mamka zavolala nebo přišla na normální návštěvu. Moje je vážně psychicky nemocná. Žije si ve svém světě a nerozezná realitu. Normálně jsme si nepokecaly tak 3 roky. Važ si toho, dokud to jde! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
14.12.16 21:07

H

Příspěvek upraven 14.12.16 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.12.16 21:08
@xjuliax píše:
Co bych dala za to, aby mi mamka zavolala nebo přišla na normální návštěvu. Moje je vážně psychicky nemocná. Žije si ve svém světě a nerozezná realitu. Normálně jsme si nepokecaly tak 3 roky. Važ si toho, dokud to jde! :hug:

To je mi líto :hug:
Ale tohle jsou rady asi jako když si „snažilka“ stěžuje, že se jim nedaří a jiná jí řekne „buď ráda, já už si to musela nechat 3× vzít“ :nevim: Vždyť přece věci nejsou jen černé nebo bílé. Většinou se snažíme žít někde uprostřed toho spektra a odchylky do obou stran jsou pak pro nás problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.12.16 21:12
@Danďuška píše:
HPříspěvek upraven 14.12.16 v 21:08

No musíš na to asi nějak jinak, chytřeji, aby neměla pocit, že jí ve svém životě nechcete. To je právě to, co se těžko radí, na každého platí něco jiného :think: Třeba já, kdyby mi takhle řekla, že se s dcerkou nesmí ani vidět, bych v klidu prohlásila, že samozřejmě může, že jí máme moc rádi a rádi ji kdykoli uvidíme, ale že se musí chovat podle našich pravidel, alespoň těch zásadních věcech. Pak bych přednesla třeba to posazování a nucení do jídla a udala argumenty, proč si to nepřeješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
14.12.16 21:19
@unuděná píše:
To je mi líto :hug:
Ale tohle jsou rady asi jako když si „snažilka“ stěžuje, že se jim nedaří a jiná jí řekne „buď ráda, já už si to musela nechat 3× vzít“ :nevim: Vždyť přece věci nejsou jen černé nebo bílé. Většinou se snažíme žít někde uprostřed toho spektra a odchylky do obou stran jsou pak pro nás problémy.
Šak právě proto, to píšu, že žít se má dál. Já žiju. Sice v mém životě je spíš černo jak bílo, ale já jsem s nemocí své mamky smířená a proto si myslím, že zakl. řeší maličkosti. Jsou horší věci na světě. :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.16 21:20

@unuděná s ní je to většinou jako házet hrách na stěnu, jeden den jí něco řeknu a druhý den můžu zase znovu. Zkusím si s ní ještě promluvit, jestli to bude mít nějaký účinek.

• Citovat
  • Upravit
947
14.12.16 21:26

Edit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.16 21:28

@xjuliax tomu rozumím, představím si, jaké to je a že v Tvých očích to jsou hlouposti a hned by sis to klidně se mnou vyměnila :hug: Ale tohle by už ubíjelo kdejakého trpělivého člověka a je mi líto, že s ní nemůžu najít nějaký kompromis, abych ji neranila, jako třeba dneska a byly by spokojené obě strany…

• Citovat
  • Upravit
672
14.12.16 21:35

@Danďuška Chápu tě, ani nevíš jak. Já kolikrát taky s mamkou vybuchnu, když se mě každý den ptá, co jsem vařila a já jí každý den říkám, že nic, že jedu z práce a jen jsem se za ní zastavila a ona mi pokaždé odpoví, jo jasně, co bys tam dělala, šak si doma celý den. To už si kolikrát říkám, že to nedám. Ale musím. Když byla zdravá a mohla, také by se pro mě rozdala, ale někdy je to těžké. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.16 21:52

@xjuliax musíš být taky hodně trpělivý člověk, maminka má štěstí, že tě má a že i přes to opakování ji jezdíš tak často navštěvovat ;)

• Citovat
  • Upravit
3780
14.12.16 21:52

Já to chápu, nemám potřebu dvakrát denně referovat, co dělám. Ale nevím, jak bych reagovala, asi bych se vymluvila na nějakou práci.
Pořídila bych jí k vánocům nějakou pravidelnou aktivitu, ať se zabaví.
Dvakrát v týdnu krátká návštěva v pohodě, ale teda, pokud by dělala s prckem něco, co se mi nelíbí, tak bych byla důrazná. Teď jsem napomínala tchýňku, ať neposazuje, zatím jemně, ale vzhledem k tomu, že přijede tak jednou za 14 dní a prcek jí baví maximálně 10 minut, tak to nehrotím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.16 22:09

@analoja ona právě nikam chodit nechce, nemá ani kamarádky, je velký introvert a najít jí nějakou zábavu, která by ji bavila je hodně těžké. Jedině jí koupit průkazku do knihovny, ale to si zase najde důvody, že tam chodit nebude, že je to daleko a kupovat lístek na tramvaj je drahé, to bych tam musela chodit pro knížky já, ale zase se netrefím do toho, co by ji bavilo. Má tchýně je naopak úplně bez problémů, staví se tak 1× týdně a volá mě nebo manželovi 2× týdně, když je tady, tak respektuje vše, co řekneme.

• Citovat
  • Upravit
3780
14.12.16 22:20
@Anonymní píše:
@analoja ona právě nikam chodit nechce, nemá ani kamarádky, je velký introvert a najít jí nějakou zábavu, která by ji bavila je hodně těžké. Jedině jí koupit průkazku do knihovny, ale to si zase najde důvody, že tam chodit nebude, že je to daleko a kupovat lístek na tramvaj je drahé, to bych tam musela chodit pro knížky já, ale zase se netrefím do toho, co by ji bavilo. Má tchýně je naopak úplně bez problémů, staví se tak 1× týdně a volá mě nebo manželovi 2× týdně, když je tady, tak respektuje vše, co řekneme.

neplete, neháčkuje? že bys jí třeba takhle zaúkolovala? A pujčila bych jí nějakou knížku o manipulaci s dětma ;-)
Mně nedávno chlap posílal jakýsi článek, tak jsem se smála a ptala se, jestli to poslal taky babi ;-) Prej že ne, ale že bude muset ;-)
Mně kdysi dávno první dceru hlídala při nemoci mamka, když jsem chodila do práce… a protože mi chtěla pomoct, tak mi vždycky v bytě něco přerovnávala a já pak nic nemohla najít… pomohla až to, že jsem jí sice nerada slušně, ale nahlas pořádně vynadala, nachystala časáky, že když se bude nudit, má si číst, a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.16 22:32

@analoja nejspíše ten stejný článek jsem jí zrovna dneska četla, bylo to určeno přímo pro prarodiče :palec: S malou chodíme na rehabilitace, cvičíme tam cviky, aby se popostrčila jen trochu motoricky vpřed, tak jí ukazuju, jak manipulovat a co dělat, ale ona stejně jede pořád to své, co mám ještě dělat, že ji mám stavět atd. Nejradši by s ní prý šla už ven za ručičku na procházku… Zkusím jí vyřídit tu průkazku do knihovny, klidně ji tam budeme vozit, hlavně, ať se zabaví i jinak.

• Citovat
  • Upravit
3780
14.12.16 22:36
@Anonymní píše:
@analoja nejspíše ten stejný článek jsem jí zrovna dneska četla, bylo to určeno přímo pro prarodiče :palec: S malou chodíme na rehabilitace, cvičíme tam cviky, aby se popostrčila jen trochu motoricky vpřed, tak jí ukazuju, jak manipulovat a co dělat, ale ona stejně jede pořád to své, co mám ještě dělat, že ji mám stavět atd. Nejradši by s ní prý šla už ven za ručičku na procházku… Zkusím jí vyřídit tu průkazku do knihovny, klidně ji tam budeme vozit, hlavně, ať se zabaví i jinak.

Nebo jí k té průkazce koupit i lísky na tramvaj, ať se nemůže vymlouvat, že je to drahý.

Možná by o chtělo jí najít nějakou kamarádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová