Babička stíhačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8056
22.12.16 10:29

Jen jsem měla podobný problém ;) Vše lze vyřešit v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.12.16 10:33
@Bebuše píše:
Jen jsem měla podobný problém ;) Vše lze vyřešit v klidu…

Super, ze se to u vas podarilo. :palec: ale bohuzel to nelze vztahnout obecne. To, ze u vas a s vasi mamkou se to povedlo takhle vyresit je super, ale bohuzel nejsou vsichni lide stejni, ani vsechny babicky a ze to alo u vaa neznamena, ze to pujde stejne u zakladatelky. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
22.12.16 11:03

@sakota Tak to je jasné, že to není všude stejné… jen jsem chtěla naznačit, že to není o tom „stěkat“ po mámě, ale nabídnout jí akceptovatelné řešení pro obě strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.12.16 11:09

@Bebuše jj s tim souhlasi. Ale pokud jsem to pochopila spravne, zakladatelka se o rozumnou promluvu a kompromisy pokousela a maminka to nerespektuje a odmita. To je pak tezke… jsem tak strasne vdecna za svou rodinu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
22.12.16 11:22

@sakota Taky jsem ráda, že se s širší rodinou nemusím stresovat. Říct „maminko, já ti to nestíhám brát přes den, ale ráda ti vše o vnoučatech povím večer, zavolám ti až děti usnou a budeme mít na povídání čas“ je jiné než „neberu ti to, protože voláš pro nic a mě tím obtěžuješ“… stejná věc se dá říct různě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.12.16 11:26

@Bebuše i ja tam vnimam ten rozdil co ty. Ale do celeho prupadu nevidim a kdo vi, zda tu prvni laskavou variantu uz predtim dvacetkrat nezkusila a kdyz to nicemu nepomohlo, presla k te druhe drsne. Kdo vi. Ja ne, takze nehodnotim a jen drzim zakladatelce palce, at na svoji mamku najde recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.12.16 11:51

Přesně, až tak do toho nevidíme. Ale myslím, že většinou vztah matka-dcera je natolik hluboký (minimálně tedy dlouhý), že vědí, jak spolu nejlépe komunikovat, aby se dopracovaly k nějakému výsledku a kompromisu. Ono když pak mamince rupne z jediného vnočete od defacto jediného dítěte (odstřihnutého syna nepočítám), tak je to těžké :mrgreen:
Taky jsem vděčná, za svojí rodinu. Nikoho z mé, ani té přivdané, by nikdy nenapadlo se urazit, protože jim nevezmu telefon. Nebo mě nadhánět přes manžela, pokud by nešlo o nic životně důležitého :nevim: A to prosím máme první a zatím jediná vnoučata z obou stran, ale babičky jsou naštěstí normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
22.12.16 13:52

Máma má taky jen ty naše vnoučata (brácha je o hodně mladší) a babí je hodně prožívá.
Než jsem měla děti, volala jsem jí tak jednou týdně, že žiju ;) Vypadla jsem z domu po maturitě na kolej a už se tam nevrátila a žila svůj život. Mezera v komunikaci byla dlouhá (od 18 do 36let), 3 roky mluvím s mámou denně a můžu říct, že je to nakonec opravdu přínosné. Postupně jsme vztah přebudovali z máma x dítě na dvě dospělé ženské…
Do vztahu zakladatelky s mámou samozřejmě nevidím, ale myslím, že pokud jde o vlastní mámu, při troše taktu a s dobrou strategií, je většina problémů řešitelných…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.16 13:57

Zkusila jsem jí znovu domluvit, od té doby co jsem psala asi 2×, dnes tady opět byla, už ji teda konečně neposazuje, ale zkouší s ní jiné věci, aby ji „naučila“ sedět, samozřejmě to skončilo pláčem malé… :roll: Opět byla jak říká manžel jako utržená ze řetězu, málem z ní vyklepala duši, jak s ní poskakovala. Uvědomila jsem si jednu věc, která mi na jejich návštěvách vadí, možná jsem to tu už zmínila, máma je strašně negativistická. Ano, dcera se sama neposadí, zatím se ještě neodvážila udělat na čtyřech krok vpřed a bude jí už rok a pořád se jen plazí, ale prostě jí to tak zatím vyhovuje a já na ní vidím každý den alespoň kousíček zlepšení, kdy si je víc jistá v určitých polohách. Máma přijde a nezapomene říct, že už má sedět, chodit kolem nábytku, že je opožděná a ta dcera od té známě už povídala v jednom roce celé věty (což silně pochybyju :roll: ) a celou mě začne deptat. Řekla jsem jí, že jsem ráda za to, co už umí a nemá smysl být nešťastná za to, co neumí (zatím!) a ať si tenhle pohled na věc nechá pro sebe. Na to jen řekla, no jo, když já si říkám, že AŽ bude mít tolik a tolik a bude dělat to, či ono, tak to bude lepší. Což je nesmysl, užívám si každé období dcery a že ona to takhle dělala s námi a v podstatě si neužila žádné naše období, tak to je její problém a nemusí mi to stále podstrkovat. Zmíním ještě jednu důležitou věc, dcera je 2 měsíce po rozsáhlé operaci srdíčka, takže i normálního rozumného člověka napadne, že dcerka nebude žádný tajfun a na vše půjde pomaličku po svém s trochou pomoci z rehabilitací, kam pravidelně chodíme.

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
10425
23.12.16 14:10
@Anonymní píše:
Zkusila jsem jí znovu domluvit, od té doby co jsem psala asi 2×, dnes tady opět byla, už ji teda konečně neposazuje, ale zkouší s ní jiné věci, aby ji „naučila“ sedět, samozřejmě to skončilo pláčem malé… :roll: Opět byla jak říká manžel jako utržená ze řetězu, málem z ní vyklepala duši, jak s ní poskakovala. Uvědomila jsem si jednu věc, která mi na jejich návštěvách vadí, možná jsem to tu už zmínila, máma je strašně negativistická. Ano, dcera se sama neposadí, zatím se ještě neodvážila udělat na čtyřech krok vpřed a bude jí už rok a pořád se jen plazí, ale prostě jí to tak zatím vyhovuje a já na ní vidím každý den alespoň kousíček zlepšení, kdy si je víc jistá v určitých polohách. Máma přijde a nezapomene říct, že už má sedět, chodit kolem nábytku, že je opožděná a ta dcera od té známě už povídala v jednom roce celé věty (což silně pochybyju :roll: ) a celou mě začne deptat. Řekla jsem jí, že jsem ráda za to, co už umí a nemá smysl být nešťastná za to, co neumí (zatím!) a ať si tenhle pohled na věc nechá pro sebe. Na to jen řekla, no jo, když já si říkám, že AŽ bude mít tolik a tolik a bude dělat to, či ono, tak to bude lepší. Což je nesmysl, užívám si každé období dcery a že ona to takhle dělala s námi a v podstatě si neužila žádné naše období, tak to je její problém a nemusí mi to stále podstrkovat. Zmíním ještě jednu důležitou věc, dcera je 2 měsíce po rozsáhlé operaci srdíčka, takže i normálního rozumného člověka napadne, že dcerka nebude žádný tajfun a na vše půjde pomaličku po svém s trochou pomoci z rehabilitací, kam pravidelně chodíme.Zakladatelka

To je sila teda. Zakladatelko, hodne sil s malou. Asi bych mamince rekla neco ve smyslu, ze pokud neumi mit malou rada takovou, jaka je a mit z ni radost, tak at nechodi, ze poslouchat tyhle negativni reci nemate zapotrebi. A ze se ozvete, az se mala zas NECO VELKEHO A DOSTATECNE DOBREHO PRO BABICKU nauci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.16 14:27

@sakota ona má vnučku ráda, to vím, ale prostě chce, aby byla jako ostatní děti, což je kámen úrazu a prostě dělá spoustu hloupých věcí a není způsob, aby jsme navázaly na stejnou vnu, obě jsme prostě úplně jiné. Separovat babičku od ní nechci, ale prostě se to snažím omezit, abych si od ní zase nějaký čas odpočinula a nabrala sílu zase na ten stejný nebo hodně podobný průběh návštěvy :zed: Nedávno u nás byl kamarád, který bydlí ve stejném domě jako naši a prý snad pokaždé, co jde kolem je má máma v okně a zabíjí čas pozorováním okolí. S manželem jsem to probírala a ptal se, proč aspoň nepeče cukroví, ať se aspoň trochu zabaví a na to jsem odpověděla, že ji to prostě nebaví, ani s námi nepekla, nebaví ji prostě vůbec nic a nemá v plánu s tím nic dělat, než jen chodit k nám a říkat, že malá je její jediná radost a vše ostatní stojí za prd. Když ona si to ale takové dělá sama, domluvit a pomoct si nenechá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8056
23.12.16 14:43

Tak to je teda mazec. Spíš bych čekala, že bude na dítko superopatrná když je po takovém zákroku.
Obávám se, že bych to nevydýchala ani za rok, a máma nemáma, by dostala zákaz vstupu dokud nepřestane dítěti doslova ubližovat…
Jsem pro klidná a rozumná řešení, ale tady bych vážně uplatnila léčbu šokem…
Omlouvám se za předchozí rady, které opravdu neuplatníte… a přeji silné nervy… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.16 15:07

@Bebuše neříkám, že je dcerka jako z porcelánu, brát se může i manipulace je s ní celkem normální, jen hrudníček se nesměl mačkat, než se úplně nezahojí, malá se z toho všeho oklepala celkem rychle naštěstí a pak se postupně dostávala pohybově tam, kde byla před operací, až když ji to přestalo bolet. Už ale pomalu ztrácím naději, že to s mámou bude někdy lepší. Ty telefonáty večer zkusím, máme skype, tak snad to nebude zbytečně dlouhý hovor o tom samým pořád dokola, abych se přiznala, už teď se mi do toho nechce, ale jak ji to potěší, tak aspoň za to málo budu ráda, že nejsem tak hrozná dcera :roll: Při další návštěvě zkusím opět důrazně zopakovat, co s ní nedělat a jestli ani to nepomůže, tak budu muset přitvrdit a říct jí to sice nehezky, ale o to více důrazně (tím nemyslím sprostě, jen změním svůj styl „hodná dcera“, který je jak házení hrachu na zeď).

• Citovat
  • Upravit
7355
23.12.16 21:03
@Anonymní píše:
Zakladatelko, Tvoje dcerka je úžasná! V necelém roce a operace??? Kdo z dospělých si po nějaké nárkoze píská? Vždy trvá nějakou dobu, než se vzpamatuje a dostane jakž takž do normálu.
Všechno má svůj čas a ten se neměří podle ostatních dětí. Samozřejmě se vždy vyzdvihne ta nej dovednost. A další desítky dětí zase právě to zatím nedovedou.
Jen nech maličké pěkně její vlastní tempo a dohlížej na ni.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.16 21:34

@dedrichov děkuji za hezká slova :hug: Nechávám jí její tempo, jen ji ukazuju, jak na to podle rehabilitací. Dnes jsme byli na návštěvě u manželovy rodiny a chválili ji, jak je šikovná, kolik toho umí a jaká je s ní sranda, o operaci ani neví, ví to jen ti nejbližší, tak mě to potěšilo. Aspoň, že manželova rodina je v tomhle normální :dance:

Přeji všem hezké svátky, bohatého Ježíška a rozzářená dětská očíčka zítra u stromečku! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová