Babička stíhačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
15.12.16 20:14

Zakladatelko mas jeste kliku, ze se jedna o tvou maminku a ne tchyni.To bys dostala kartac dvojnasobny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
15.12.16 20:18
@unuděná píše:
Nevadilo by ti, kdyby kdokoli (pocinaje tchyni, kamaradkami a maminkou konce),delal s tvym ditetem zamerne neco, co si neprejes? At uz je to posazovani ci nuceni do jidla, cpani cokolady pred spanim, nedodrzovani casu spanku ci jidla kojence, vykladani, ze Jezisek neexistuje ci cokoli jineho??? 8o. Mas vubec deti? Mas nejake zasady pece o ne a vychovy? Vazne nechas vsechny, kdo o tve dite projevi zajem, delat si s nim, co chteji bez ohledu na tvuj nazor?? 8o

Bože, Ty jsi mistryně v překrucování všeho. :roll: Dokud se nebudeš držet toho, co píšu, tak nemá smysl s Tebou diskutovat. Vymýšlíš si a ještě tím obhajuješ nesmysly, co jsi vyplodila sama, aniž by o tom někdo napsal jediné slovo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.16 21:28

@dedrichov když jsem jí řekla hned na začátku hovoru, že není nic nového, že je vše stejné jako včera a děláme pořád to stejné jako každý běžný den, tak se stejně vyptává na detaily, co jsme dělaly.

@arinecka před nedávnem jak mi říkala, že přijde v úterý, tak jsem ji řekla, nemyslela jsem to nijak zle, že tady byla v neděli a vše je pořád stejné, tak mi na to řekla jen, No to je dobré teda, tak přijdu ve středu.

Včera jsem jí říkala, že dnes máme návštěvu a opět mi dneska volala na skype, ikdyž jsem to shodila, volala zase znovu dokud jsem to nezvedla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
15.12.16 21:35
@Lychee13 píše:
Bože, Ty jsi mistryně v překrucování všeho. :roll: Dokud se nebudeš držet toho, co píšu, tak nemá smysl s Tebou diskutovat. Vymýšlíš si a ještě tím obhajuješ nesmysly, co jsi vyplodila sama, aniž by o tom někdo napsal jediné slovo. :think:

Prosim? Tak zcela konkretne:nevadilo by ti dat sve dite na hlidani sve mamce, ktera by ho proti tvym opakovanym prosbam a domluvam posazovala? Ktera by mu cpala lahev s mlekem i pres jeho odpor? To jsou dve veci, ktere zde zakladatelka konkretne zminila (a mnoho dalsich naznacila).I tak bys byla rada za jeji zajem a toto neresila v zajmu zachovani dobrych vztahu?
A i ty prosim odpovez na me otazky ohledne deti, ktere mas/nemas.
Ja se tu hlavne nehodlam hadat s tebou, snazim se pomoci zakladatelce, ktera ma zjevne problem se svou mamkou, ktera ji nedokaze respektovat.At uz by mnohe z vas takovou matku chtely nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
15.12.16 22:11
@unuděná píše:
Prosim? Tak zcela konkretne:nevadilo by ti dat sve dite na hlidani sve mamce, ktera by ho proti tvym opakovanym prosbam a domluvam posazovala? Ktera by mu cpala lahev s mlekem i pres jeho odpor? To jsou dve veci, ktere zde zakladatelka konkretne zminila (a mnoho dalsich naznacila).I tak bys byla rada za jeji zajem a toto neresila v zajmu zachovani dobrych vztahu?
A i ty prosim odpovez na me otazky ohledne deti, ktere mas/nemas.
Ja se tu hlavne nehodlam hadat s tebou, snazim se pomoci zakladatelce, ktera ma zjevne problem se svou mamkou, ktera ji nedokaze respektovat.At uz by mnohe z vas takovou matku chtely nebo ne :nevim:

Ano, dítě mám. Řeknu Ti to asi takhle. Dám syna k mamce a nic neřeším. Je u nich, takže ať dělají vše po svém. Nebudu mamce určovat, jak se chovat, když mi vyjde vstříc s hlídáním, zvlášť když vím, že vychovala 3 děti a 4 další vnoučata. ;) Posazování ročního dítěte jednou týdně mi nepřijde až tak strašné a to nucení do pití, nevím. Asi se babičce zdá, že pije málo a na její děti tohle zabíralo. Já si pořád říkám, že je nejlepší jít cestou nejmenšího odporu. A myslím si, že my budeme, jako babičky, ještě horší. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.16 22:28

@Lychee13 ona ji posazovala už od 6-ti měsíců a nucení jídla vážně nezabíralo, popisovala, jak mi držela pusu v koutkách a cpala to do mě násilím, protože na to neměla nervy, tohle dělat mému dítěti vážně nenechám a když ji k ní dám, jak mám zaručeno, že to dělat nebude, když už teď jí vnucuje láhev i přes křik i přes můj zákaz…? :roll:

• Citovat
  • Upravit
53190
15.12.16 22:30

@Lychee13 chapu te a delam to stejne-deti s velkymi diky necham mamce i tchyni na hlidani, ale tam vim, ze obe jsou skvele zenske a sve deti vychovaly ve stejnem duchu, jako se snazim vychovavat ja.Zene,ktera by mela hodne odlisne nazory na cokoli, at uz je to prave to posazovani, tahani za ruce nechodiciho dite, pouzivani choditek, boticek po sesti detech, stravovani proti mym zasadam (treba i proti dietnim omezenim) atd.-te bych dite bez dozoru nesverila, at uz by o byla ma mamka, tchyne, chuva nebo kdokoli jiny a at uz bych to hlidani potrebovala sebevic.
Tady nejde ani tak o to, co je dobre, spatne, moderni ci zastarale, ale o to, ze nerespektuje jeji vyslovne prani.Nad jejimi prosbami mavne rukou a priste udela to same.Ale mamka je jen jedna-to ona a jeji muz jsou
za sve dite zodpovedni-tak ji preci nemuzes vycitat, ze ma pochyby ohledne postupu sve matky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.12.16 22:38

@Lychee13 Kdyz uz neposlouchas me, poslouchej (cti) alespon zakladatelku proboha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
15.12.16 22:49

@unuděná To určitě ne. Jen jsem se snažila nastínit problém z více úhlů. Myslím si, že to maminka myslí dobře, ale neuvědomuje si, že to zakladatelce vadí. Já hlavně reagovala na začátek diskuze, kde zakladatelka psala, že jí vadí, že babička volá a chodí na návštěvy. Uznávám, že držení pusy a rvaní jídla je přes čáru. To by se mi taky nelíbilo a ozvala bych se. My máme babičku zlatou a já dělám většinu věcí po ní, takže i proto nemám problém s necháním syna u ní a zároveň si nechám ráda poradit. Asi to bude i stylem, jakým to říká. :srdce: Jen na těch kokinech se nemůžeme domluvit, takže počkají, jak odejdu a už jdou mlsat domácí čokolády, sušenky atd.,co babička pro jejího benjamínka vyrobila. :mrgreen: Ale i tady jsme zvolily kompromis, že zdravé mlsání ano, zbytek občas. Život je o kompromisech. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.12.16 08:09

@Lychee13 Souhlasím, život je o komrpomisech. Jenže podle toho, co píše zadavatelka, se s její mamkou na kompromisu dohodnout nedá, respektive je nedodržuje. A to se týká u toho volání. Mám s mamkou hodně blízký vztah, ale volat dvakrát denně a plkat o blbostech by mi taky vadilo. Stačí nám zavolat si cca obden a probrat zajímavé a důležité věci. Což by nejspíš stačilo i zadavatelce a její mamka to nerespektuje a vynucuje si, aby to bylo po jejím. No, zakladatelko, hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.12.16 09:21

@sakota Přesně tak. Když si roční dítě jednou za čas posadí na klín s oporou, tak se prd stane, ale ona zjevně jde proti vůli zakladatelky bez možnosti nějaké domluvy :nevim:

Nevím, třeba by i pomohlo být na ní trochu tvrdá. Říct jí, že jí malou nebudeš nechávat bez dozoru, protože se prostě bojíš, co s ní bude vyvádět. Ale netuším, jak zrovna tvoje mamka by na to zareagovala, dost možná by se nakrkla a trucovala, a to si nepomůžeš..

Jo a ještě mě napadlo - s tím telefonováním - domluvte se třeba tak, že pokud ti bude volat a ty jí to položíš, znamená to, že máš momentálně moc práce a zavoláš, jakmile budeš mít chvíli (ale dodrž to!). Tak se nebude bát, zda se vám něco nestalo a nebude tě nadhánět všude možně, ale zároveň ti dá možnost zavolat v době, kdy se ti to hodí. Taky to takhle děláme, není na tom nic špatného. Ani matka na mateřské nemá volno pořád, spíš naopak, žejo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
16.12.16 09:58
@Lychee13 píše:
jen zmínka k tomu posazování: zakladatelka psala, že chodí s dítkem na rehabilitace a cvičení, kde jí to důrazně nedoporučují! A přesto to maminka ignoruje.
A spoustu dalšího taktéž.
Takže radit, jak babička se postará, že vychovala děti a další vnoučata lze třeba v Tvém případě. Asi si neumíš představit, jaké to je, v tom opačném, kdy to nefunguje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
21.12.16 21:43

Možná pozdě, ale nedá mi to. Volání jsem vyřešila tím, ze mámě večer zavolám já. Řeknu jí, co děti… máma spokojená a já mám klid přes den.
Nevyžádané rady jsem ze začátku taky dostávala, ale díky večerním telefonátů, kdy máma ví, co se děje a jak to řeším, jak na to děti reagují, se mi daří prosadit svojí představu péče…
Pobrala BLW, pobrala BF, snaží se dělat vše tak, jak já, protože ví, že to dětem vyhovuje když je hlídá… Já si radu vyslechnu, pokud to není něco, co ohrožuje dítě tělesně nebo psychicky, vyzkouším…
Chce to prostě ustoupit ve věcech, kde mi to tolik nevadí, dát důvěru a jasně vyjádřit, co opravdu né…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
22.12.16 09:42

No vida, a je vymalováno. Takže místo zloby stačilo trocha vstřícnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.12.16 10:12
@inkakřivák píše:
No vida, a je vymalováno. Takže místo zloby stačilo trocha vstřícnosti.

To ale neni zakladatelka ;) Ta ma dite zatim jen jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová