Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Tak mně přijde normální si s mamkou pravidelně volat. Děláme to tak taky.
Asi by mito vadily ty klíče. Ať přijde na návštěvu, ale ne že si hned bude odemykat.
Voláte si denně?
To mě zaujalo. Kolik máte (aspoň přibližně) roků?
@Lychee13 píše:
Opět na tom nevidím nic špatného.Možná se babička bojí, jestli se holkám něco nestalo, když to dcera opakovaně nebere, tak volá manželovi. Nehledej za vším něco špatného a dej si víno.
Ale tak počkej. To zase normální není, že každý den budu volat dceři, jestli se jí něco s vnučkou nestalo. Jednak ji snad vychovala tak, aby mladí případně oznámili nějaký průšvih, jednak každodenní kontrolní telefonování už opravdu zavání omezováním svobody. Strach, nestrach.
Naprosto Vás chápu. Zkuste si s ní promluvit, jak se tu již psalo, ohledně stanovení hranic. Když, ani to nezabere, tak bych ji vzala klíče, aby se k Vám jen tak nedostala a asi bych na nějaký čas útlá kontakt. Je hezké jak tu ostatní píší, že máte být za to ráda, ale oni asi nikdy nezažili ponorkovou nemoc. Držím Vám palce, ať se ta situace zlepší.
Moje mamka je taky tak vlezlá - a to je jí už 86 let. Pořád se stará - jiné koníčky než rodinu totiž nemá. Už s tím musí(me)
dožít.