Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky děvčata???
,prosím máte někdo skušennosti s tím to přípravkem??já byla ze začátku spokojená,ale ted má malej zácpu,a nemůže ani prdánkovat
hrozně mi pláče,příšerně kfdyž potřrbuje si ulevit,myslíte že to jsou nežádoucí účinky,které nejsou zatím známy??používáme to cca 14dní a ze začátku jsem byla s tím moc spokojená…
Nám Sab simplex pomáhal jen první dny a pak už ne, tak jsme vyměnili za Baby Calm a byli jsme spokojenější. Teď už nepoužíváme nic, zažívaní se po cca 2 týdnech srovnalo.
lens píše:
Ahoj holky, máte některá zkušenost s kapkami Baby Calm? Mám pocit,že nám Sab nepomáhají.
ahoj, nám nepomohl ani sab ani baby calm - po těch měla malá navíc průjem. nám na prdíky pomohl až čas ![]()
tak držíme palce
Kdyz mela mala nejvetsi hysteraky mezi kazdym jidlem (cca na 8 tydnech, tyden pred Vanocemi, takze u nas bylo veselo
) tak nam Baby Calm nepomohl.
Nakonec nejlepsi bylo dat ji pred kojenim par lzicek fenyklovo-kminoveho caje (to nam poradila doktorka a myslim, ze rozhodne nejlevnejsi varianta, navic Baby Calm je pokud se nepletu jen fenykovo-anyzovy olej) a zavest probioticky kapicky. Taky pred kazdym kojenim nechat na prebalovaku v otevreny plince vykopat a nechat vyprdet na brisku + jeste cvicit nozickama). Pohyb pomahal.
Jo, nekdo to resi tak, ze se naleva sam fenyklovym cajem a mimcu to jde mlickem. Tuto variantu jsem vyzkousela a jediny ucinek to melo, ze ja jsem byla kandidatkou na bioplynarnu roku, neb vsechen vzduch ze me odchazel po cely den a nedalo se to zastavit a na mimco to nepusobilo vubec ![]()
Ahoj, taky se podělím. ![]()
Sab simplex - vůbec nic
Baby calm - prdíky zmizely, ale malá tlačila jak blázen a nemohla se vytento, takže výsledný efekt byl stejný, akorát jí bolelo bříško z jinýho důvodu
Infacol - možná trochu pomohl, ale strašně po něm zvracela
Pití čajů (včetně fenyklového)- na nic
Pomáhá - cvičit nožičkama, nahívat bříško a zádíčka, pokládat na bříško.
Probiotika BioGaia - bere přes tři týdny, no nevim, ale moc velký efekt to asi nemá, ale tak neuškodí, tak proč je nebrat.
A teď jsem začala ještě jíst probiotika já, to asi taky nempomůže, ale alespoň mám dobrý pocit. ![]()
Naše malá od narození trpí hrozně na bolení bříška, dáváme Espumisan, Lactobacílky baby a nepomáhá. Ráda bych zkusila Baby Calm, malý jsou 2 týdny, můžeme je začít dávat, ačkoliv je na příbalovým letáku od prvního měsíce? A vážně se to má doplňovat tou kojeneckou vodou, i když je plně kojená? Budu ráda za každou radu.
Míšo,ve dvou týdnech je brzo,počkala by jsem aspoň do 4tt..Kojeneckou vodou se to naředit musí,jsou tam obsažený silice,tak by to bylo moc silný…musí se dodržovat přesné ředění a do 4 týdnů se musí zpotřebovat..Nemůžou se používat déle
My jsme měli prdíky hodně, nám nejvíc pomáhal feniklovej čaj a Sabky. BabyCalm máme ještě doma neotevřený, měla jsme je jako variantu kdyby Sab nezabral. A pak pravidelně jsme cvičili s nožičkama, hlavně v noci. Měli jsme poštářek s třešňovýma pecičkama a ten jsme nahřívali a pak na bříško. Taky jí pomáhalo ležet na bříšku, ale přešlo to až tak kolem 4 měsíce. To pak už sama zvládla zatlačit a prdíky šli ven. Nám zas doktor říkal, že je to z toho že ještě nemají posílenou bříšní stěnu a nedokážou si ty plyny posunout. Tak jsem jí každý den dávala dopo a odpo na chvilku na bříško, aby pak začala zvedat hlavičku a tím si to břicho posílila a zvládala to sama. Mě příjde, že to fakt přešlo až když měla to bříško silnější. Ale držím palce ať je to brzy za váma, my jsme se taky natrápily. ![]()
Ahojky. malej měl prdíky téměř neustále. Brali jsme Infacol a nemohla jsem si ho vynachválit,ale pořádně začíná účinkovat až po třech týdnech. Ve třech měsících jsme začali kombinovat s Laktobacílky Baby a Infacol vysazovali postupně. Teď už nebereme nic a prdí sám
U Infacolu mě okouzlilo kapátko, nebylo potřeba nic namíchávat, žádné zdržování, jen vyšel draho - u nás cca 600,– měsíčně, kojila jsem i desetkrát denně.
Já dávám baby calm a občas sabík…infacol jsme měli taky, to kapátko je super..Infacol má uplně stejnou látku jako sab simplex, takže účinek totožný ![]()
To samé Lefax.
Jen ten Baby calm je na přírodnější bázi.
Zkus se poradit s doktorkou, vím, že kamarádky dávaly Baby calm už od třetího týdne ![]()
Každopádně to opravdu nařeď a naapiš si na lahvičku datum otevření ![]()
HOlky, díky, ono na každýho evidentně zabírá něco jinýho. Ty probdělý noci jsou hrozný
. Ve čtvrtek jdeme k doktorce, tak se s ní poradím. Četla jsem na internetu, že ten Espumisan je na ty horší koliky slabej, dáváme ho každej den už dva týdny a fakt výrazný zlepšení nepozoruju. A známá si ho nemohla vynachválit
.
Espumisan obsahuje stejnou účinno látku jako Sab simplex, Infacol a nebo Lefax..Je to látka simethiconum! ![]()
Jediné co se liší je asi množství účinné látky…
Na úplně jiné bázi je baby calm, ale jak píšeš, každému zabere něco jiného! ![]()
Boudice - takže pokud to obsahuje stejnou účinnou látku a Espík nezabírá, nemá asi cenu zkoušet Sab ani Infacol co?
To určitě, mrkni schválně kolik,který přípravek této látky obsahuje.
Já měla ze začátku Sab,přišlo mi že zabírá, ale jen trošku, tak sem manžela vyslala pro Infacol, doporučila kamarádka a nakonec jsem zjistila, že je to to samé, říkala mu to lékárnice a a já ho sjela na tři doby, že kecá
..po vygooglení jsem zjistila, že má pravdu..
![]()
Tak já zkusím Baby Calm, počkám do čtvrtka, zeptám se doktorky, jestli už by to mohla a kdyžtak počkáme. Je to o nervy, prdíky jedny.
Díky moc za rady