Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, na jaře chci kupovat sporťák/golfky a líbí se mi tyto dva. Poradíte? Klady a zápory,… plusko bude novinka, ale extra rozdíl od motion tam myslím není. Polohování nožiček. Díky moc!
Motion má nafukovací kola, polohování nožiček, polohovatelnou rukojeť, jinou látku a nepolohovací dost vysoko umístěné madlo před dítě v ceně (dá se dokoupit pultík).
BJ nemá nafukovací kola, nožičky se dají jen vyboulit, nemá polohovatelnou rukojeť, je dělaný z jiné látky (na posezení pro dítě je příjemnější, ale stejně tam nejspíš dáš vložku), má polohovací madlo před dítě nebo pultík (ani jedno ale není obvykle v ceně).
Měla jsem BJ. Miluju ho. Je superskladnej, lehkej, velkej, krásně dlouhá stříška, omyvatelnej, výškově variabilní pásy. Polohování nožiček to nemá, ale dceři to teda nikdy nechybělo: jako minimimino měla vleže nohy na sedáku nebo na madle (to jsme dokoupili - je teda dobrý tak leda na ty nožičky, když se dá do polohy dolů: jinak je celkem daleko), v pozdějším věku jí visely dolů, ale dětem to nevadí - IMHO to je spíš problém rodičů, že jim by se tak ležet nechtělo
Měla jsem ho skoro do 4 let věku dcery, vozili jsme v autě (složí se i pod nohy autosedačky, když je málo místa) na akce, kde jsme byli přes poledne (malá doteď spí poo, tak aby si měla kde dáchnout).
Jediný dva mínusy: jízda v prašanu (ve městě výjimečný jev, zažila jsem za tři roky asi 2×) a neotočná sedačka (dítě jednu dobu klolem 8m ječelo, když mě nevidělo).
Mě přijde, že BJ city mini je ekvivalentní spíš Britax b-Agile, který je o level níž než motion. Kola má motion rozhodně lepší, na prvním obrubníku oceníš větší zadní kola. Zvlášť jestli má teď polohování nožiček (není nutnost, ale zajistí lepší polohu bederní páteře vleže) a větší boudu oproti původní verzi, tak vypadá dost zajímavě. Jaká je cena (já ho našla jen na stránkách britaxu, ale ne u prodejců)?