Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Billi píše:
To určitě.
Já se ptala doktorky i na ten Sunar a bylo mi vysvětleno, že dřív Sunar měl jiné složení, že to bylo prakticky jen sušené kravské mléko obohacené o nějaké vitamíny. Teď tam je spousta dalších látek, které se upravují podle věku a vývoje dětí… Třeba je to obrovskej kec, ale když jsem ochutnala 1 a 2, tak ten rozdíl je velký
No právě,,,ta chut je jiná…a na to mi ty naše malý mlsounky neskočí.. ![]()
mi jsme na babylove od měssíce,po sunaru měl zácpu a už máme 3 je mu rok a půl a občas koupím 2 je jí víc a myslím že u 2 a 3 je to jedno ale tu 1 bych asi už nedávala potřebuje víc vitamínu ale když jí nechutná tak zkusit třeba ten sunar nabo třeba hipp ale mě malej pije úplně všechno je na mlíku trošku závislák
@peggy.sl píše:
Za nás před sto lety byl taky jeden Sunar a jak jsme pěkně prospívali..to je všechno jenom reklama. Když mu to chutná vůbec bych to nehrotila.
No sice byl jenom sunar, ale také byl rozdělen dle věku. Dítě na příkrmech potřebuje jiné složení mléka než dítě jen na UM…
Já bych zkusila jinou značku, nedávala bych 1 pořád…
Jinak zkus třebas bebu, mě se hodně osvědčila, jinak to s těma řečma, že je nutrilon drahej jen kvůli reklamě a blablabla… Sunar je stejnej, ne NENÍ stejný, nám malej jako novorozeně sunar nemohl, ani hami jen nutrilon, takže rozdíly mezi těma mlíkama jsou a ne že ne! Jinak my nezkoušeli babylove ale babydream a ten zvracel šíleně, fakt bych zkusila jinou značku ![]()
@monika32 píše:
Já bych zkusila jinou značku, nedávala bych 1 pořád…Jinak zkus třebas bebu, mě se hodně osvědčila, jinak to s těma řečma, že je nutrilon drahej jen kvůli reklamě a blablabla… Sunar je stejnej, ne NENÍ stejný, nám malej jako novorozeně sunar nemohl, ani hami jen nutrilon, takže rozdíly mezi těma mlíkama jsou a ne že ne! Jinak my nezkoušeli babylove ale babydream a ten zvracel šíleně, fakt bych zkusila jinou značku
Pro zdrave,beblinkajici a prospivajici miminko je sunar stejne zdravy jako nutrilin.neni tam zadne osizeni ve vitaminevh a potrebnych latkach.zalezi co zachutna miminku a co mu sedne.jinak je to na stejno.tak i asi babylove,hipp,beba atd
@wildcherry píše:
Pro zdrave,beblinkajici a prospivajici miminko je sunar stejne zdravy jako nutrilin.neni tam zadne osizeni ve vitaminevh a potrebnych latkach.zalezi co zachutna miminku a co mu sedne.jinak je to na stejno.tak i asi babylove,hipp,beba atd
Neříkám že ne, ale furt čtu, jak jsou stejné. A jde o to, že ty mléka stejné nejsou, ani chutí ani složením ![]()
My sme měli ze začátku Bebu ale ta malému strašně stavěla tak jsme přešli na Nutrilon ale teď mu je 6 měsíců a jak zjistil že je něco lepšího než mlíčko tak už nám ho nepije vůbec. Ptala sem se doktorky a ta mi jen řekla že musí jíst alespoň jogurty aby měl dostatek vápníku ale jinak že to problém není. Pokud naše mimi něco nechcou tak s nima nehneme
a je zbytečné trápit je i sebe tím že to do nich budeme cpát. Takže už skoro měsíc jsme bez UM a papáme vše ostatní od kašiček po masíčko a myslím že vypadá jako správné miminko. Na váze přibývá a zoubky má taky krásné. Jediné v čem jsem pocítila rozdíl je kakání protože po UM to šlo lépe ale to se poddá
tak hodně štěstí ![]()
Svatý Babylove, moje malá (bude ji 5m) nic jiného nechce. Měla jsem nutradefence, sunar a vůbec ji to nejelo. Pořád kupujeme Babylove PRE, u nás Babylove 1 věčně nemají. Nevím co jsem dělala vždycky špatně ale při jiném mléku jsem měla vždycky bud hrudky nebo samou pěnu že jsem ani nepoznala kolik mlíka v té lahvičce mám.
Za mě Babylove super ![]()
Super
nazor kde jedna holcina pise ze sme vsichni vyrostli na jedne krabici sunaru - svata pravda..
Pak pridam zkusenost kolik je v nasem okoli uz nekolikrat nemocnych miminek ktere jsou na Hippu apodobnych drahych nesmyslech, kde proste jen nekdo musi zaplatit tu drahou reklamu a zisky navic…
A to posledni co bych dodal k tomu,, levnemu'' Babylove je to, ze sme byli vydeseny pri pobytu v CR kdyz sme si dokupovali misto 100Koruny (4eura) na kterou sme zvykly tady v NDR - za 160Kc…
Coz teda povazuju za nehorazdny rozdil uz jen proto, kolik se tady vydelava…
My sme se po studiu ve vsech moznych diskusich rozhodli pro Babylove po precteni nazoru Vas vsech holky (dekujeme) a muzu jen doporucit.
Nase mala Eliška (5,5m) spinka už 2 měsíce celou noc a zda se byt maximalne spokojena.
Vahu pribira naprosto prirozene a prikrmujeme a podporujeme traveni stavickou z mrkve a jablicek a uplne obycejnym feniklovym cajem a vse funguje krasne kazdy den jak ma ![]()
A zaroven se priklanim k dnesnimu deleni na 1, 2, 3…
A souhlasim s nazorem ze v kazdem veku je potreba jina davka vitaminu a vlaknin a vseho…
A nevim proc, ale vic verim puvodu a slozeni Babylove nez cemukoli jinemu…
Ale to uz je spise averze na ty neustaly cesky podvody a tunely a uplne jiny pribeh.
Nazaver Vam vsem holky ještě jednou diky za všechny nazory, rady a tipy…
Jirka - hrdy otec tři dcer… (5,5mes., 17a18let) ![]()
Mléko Babylove pro nejmenší obsahuje karbonát vápenatý (obyčejná křída), který způsobuje bolesti bříška (prdíky). Tato složka je v potravinách zakázaná… pokud se však použije jako zdroj vápníku, použít se paradoxně může… tak se mi zdá, že výrobci si opravdu přejí, aby matky byly nuceny kupovat drahé přípravky proti nadýmání… a to mají na obale BIO!!!
Ahoj. Od pocatku mame denne obycejny feniklovy cajik ze samosky a malilinko cukru aby male chutnal a nemeli sme jakykoli problem ani s prdiky ani nicim jinym
Kazdy den krasne vse funguje jak ma… Ja bych Hipp nekoupil ani nahodou… A stejne ani neverime ze by byl tak lepsi… Zlaty jeden druh sunaru na kterem sem vyrostl ja… Nic jineho nebylo a nebylo tak ani co resit… ![]()
Ahoj holky, ty co zmiňují, že jsou na babylove.. jste na normal nebo BIO verze? Co doporučujete? Už jsem udělala i téma dnes, ale pátrám dál po zkušenostech
děkuji
To určitě.
Já se ptala doktorky i na ten Sunar a bylo mi vysvětleno, že dřív Sunar měl jiné složení, že to bylo prakticky jen sušené kravské mléko obohacené o nějaké vitamíny. Teď tam je spousta dalších látek, které se upravují podle věku a vývoje dětí… Třeba je to obrovskej kec, ale když jsem ochutnala 1 a 2, tak ten rozdíl je velký