Bakalářská práce (vedoucí)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2979
5.6.22 11:32

Bohužel znám takových vedoucích vícero, takže nesoudím studentku. Myslím, že napsat něco ve smyslu: „Je to ok, piště dál stejně“ je to nejmíň, co člověk může udělat, stejně jako přelétnout napsanou kapitolu očima. Samozřejmě vedoucí není od toho, aby rozpitvával každou shodu podmětu s přísudkem, ale minimálně komunikovat by mohl. Psala jsem v rámci svých studií 4 absolventské práce, dvě u stejného člověka, a komunikovali všichni. Bakalářku jsem původně chtěla psát u jednoho vedoucího, který mě pak kvůli osobním sporům odmítl, takže jsem přešla jinam. A přestože vyučující byla mnohem víc vytížená než on, vždy si na mne čas našla. Udělala bych tedy to, že práci dopíšeš, zkus se domluvit třeba aspoň se spolužákem nebo někým, kdo tomu trochu rozumí, aby si ji přečetl a řekl, jak to na něj působí, co vyškrtat, co dovysvětlit apod. Pokud si nejsi jistá gramatikou a formální stránkou či citacemi, lze si zaplatit konzultanta (často to nabízejí i firmy, které práce tisknout a vázají). Práci bych odevzdala a uvidíš. Pokud nejedeš na červený diplom, tak na 3 bys obhájit mohla, ne? ;) Lepší, než když Ti zbytečně uteče termín, budeš prodlužovat a třeba platit poplatky za studium…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.22 11:46
@Anonymní píše:
Já jsem nekonzultovala nikdy nic - a taky jsem za to dostala u několika diplomek kartáč, vedoucí se mi od toho dokonce distancovali, z toho dvakrát jsem obhájila za jedna a jednou mi to hodili na hlavu jako nevyhovující (nicméně jsem na tu „nevyhovující“ práci následně dostala roční grant v Německu, takže myslím, že se prostě jen kousli, protože se urazili). :nevim:Takže já bych za laxní vedení byla ráda - na druhou stranu, témata jsem si vždycky formulovala individuálně a sama a byly to fakt úplně nezpracované věci, takže ani moc nebylo co konzultovat (i metodologii jsem vyvíjela sama), když o tom nikdo moc nevěděl. Nicméně vím, že spolužáci konzultovali a fakt zmiňovali, že jim vedoucí pomohli, takže kdo tu pomoc (i kdyby jen ve formě povzbuzení, ujištění, tě to je OK) potřebuje, tak by tu možnost asi mít měl.

Tento postup naše studijní řády neumožňují. Pokud to student nezkonzultuje, vedoucí mu to potom může hodit na hlavu. Je to i prevence proti tomu, aby to za něj zpracoval někdo jiný. Máme jasně napsáno, že za práci odpovídá vedoucí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.22 11:50
@Anonymní píše:
S vedoucími práce je problém.
Znám velmi málo komunikujicich.
Nechápu za co berou odměnu, když nedělají lautr nic.
Student je v pasti, stěžovat si je kontraproduktivní. Jsem ráda, že mám tu pakárnu za sebou.
Strašně moc jsem se sama musela držet u obhajoby. Jedna mě topila, druhé se práce líbila a ocenila aplikační presah v praxi.
Díky extrémně rozlišným názorům jsem dostala i divné hodnocení ve smyslu aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Studetovi to může negativně lzměnit život a stejně ta situace nemá řešení. A přitom úplně zbytečně.
Systém na VŠ je takový stát ve státě, dělají si co chtějí.
Z tohoto důvodu už ani v dalším studiu pokračovat nechci.
Už chápu, proč se často říká, že kdo neumí, učí… Neříkám, že všichni…
Psát práci celý rok je utopie. Stejně je to o tom, že se to pořád předěláva sem a tam a nakonec se bere první verze. To je zase ten druhý extrém, kdy si vedoucí BP myslí, že asi neexistuje ani nic jiného. Mě tak dlouho nutila vp předělávat praktickou část, až na psaní té teoretické jsem měla možná necelé dva týdny. Pořád jsem neměla začít psát teorii, když výzkum nebyl u konce. Tak ona to vyžadovala. Byly to zbytečné nervy, zbytečně se to celé vyhrotilo. Studovala jsem při práci a dvou dětech, na takové úskoky jsem fakt čas neměla.

Taky mi oponent vytknul to, co vedoucí vychválil :mrgreen:
Studovala jsem s více dětmi a prací a mám všeho plné zuby. Jsem ráda, že to mám za sebou a nic dalšího už nikdy studovat nechci. Z diplomky jsem měla výrazně horší známku než ze všech 4 státnic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.22 12:24
@Anonymní píše:
Taky mi oponent vytknul to, co vedoucí vychválil :mrgreen:
Studovala jsem s více dětmi a prací a mám všeho plné zuby. Jsem ráda, že to mám za sebou a nic dalšího už nikdy studovat nechci. Z diplomky jsem měla výrazně horší známku než ze všech 4 státnic.

Mně je všeobecně z toho celého akademického světa :poblion:
Hlavně to jak se u statnic dohadují i mezi sebou. Podúroveň. Dost to svědčí o jich samotných.

Spolužačce se stala noční můra. VP i OP ohodnotili A a A. Ve finále tu práci komise nepustila dál, prý je to na sebrani akreditace taková práce.
Tak tohle bych byla moc ráda, kdyby mi někdo vysvětlil, jak je to možné.
Vedoucí a oponent ohodnotí A a A a následně je to v mžiku smeteno z povrchu zemského a dobře si dělají na studentce, která vůbec nechápe, co se děje.

Nehledě tedy na to, jak moc se dbá na metodologii, tak nám ji nikdo nevysvětlil. Měly na to být tři úseky po pěti hodinách. Vše ta paní (nezaslouzi si být nazvana vyučující) zrušila, zadala akorát úkol a prý nastudujte si sami. A co jsme mohli? Vůbec nic, jedna to napsala do anonymního hodnocení a měla po studiu. Od té doby neudělala jedinou zkoušku.

Ani to hodnocení není anonymní. Je to šaško haus. Mají nás tam v hrsti a někteří si zvyšují na studentech sebevědomí, protože sami žádné nemají.

Jsem fakt ráda, že je po všem. Z těch cca 25 vyučujících, možná tak 4 dělali svou práci skvěle. Takže jde to, ne že ne, to by se jen muselo chtít a ne ze sebe dělat stvořitele světa. A mstít se za vlastní podělaný a spackany život.

• Citovat
  • Upravit
2694
5.6.22 12:43

Já tohle zažila u diplomky. A za to, že jsem si stěžovala, že mi vedoucí nezvedal telefony a čtvrt roku vůbec neodepisoval a posudek (který evidentně opsal od oponenta) jsem dostala asi hodinu před obhajobou, se mě pokusil potopit u státnic. :nevim: Další, co u něj psali, měli to samé. A obhajoval to tím, že má dost jiné práce. Ale tak si nemá ty diplomky pod sebe brát. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.22 13:45
@Livi92 píše:
Já tohle zažila u diplomky. A za to, že jsem si stěžovala, že mi vedoucí nezvedal telefony a čtvrt roku vůbec neodepisoval a posudek (který evidentně opsal od oponenta) jsem dostala asi hodinu před obhajobou, se mě pokusil potopit u státnic. :nevim: Další, co u něj psali, měli to samé. A obhajoval to tím, že má dost jiné práce. Ale tak si nemá ty diplomky pod sebe brát. :zed:

Nevím, na jaké škole jsi studovala, ale posudek musíš dostat v určitém termínu. Aspoň na UPOLu to tak bylo. I studenti musí být chráněni

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.22 13:47
@Anonymní píše:
Nevím, na jaké škole jsi studovala, ale posudek musíš dostat v určitém termínu. Aspoň na UPOLu to tak bylo. I studenti musí být chráněni

Studenti nejsou chráněni. Je to bud o vůli nebo zlovuli konkrétního člověka. Úplně snadné…

• Citovat
  • Upravit
20976
5.6.22 14:01
@Anonymní píše:
S vedoucími práce je problém.
Znám velmi málo komunikujicich.
Nechápu za co berou odměnu, když nedělají lautr nic.
Student je v pasti, stěžovat si je kontraproduktivní. Jsem ráda, že mám tu pakárnu za sebou.
Strašně moc jsem se sama musela držet u obhajoby. Jedna mě topila, druhé se práce líbila a ocenila aplikační presah v praxi.
Díky extrémně rozlišným názorům jsem dostala i divné hodnocení ve smyslu aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Studetovi to může negativně lzměnit život a stejně ta situace nemá řešení. A přitom úplně zbytečně.
Systém na VŠ je takový stát ve státě, dělají si co chtějí.
Z tohoto důvodu už ani v dalším studiu pokračovat nechci.
Už chápu, proč se často říká, že kdo neumí, učí… Neříkám, že všichni…
Psát práci celý rok je utopie. Stejně je to o tom, že se to pořád předěláva sem a tam a nakonec se bere první verze. To je zase ten druhý extrém, kdy si vedoucí BP myslí, že asi neexistuje ani nic jiného. Mě tak dlouho nutila vp předělávat praktickou část, až na psaní té teoretické jsem měla možná necelé dva týdny. Pořád jsem neměla začít psát teorii, když výzkum nebyl u konce. Tak ona to vyžadovala. Byly to zbytečné nervy, zbytečně se to celé vyhrotilo. Studovala jsem při práci a dvou dětech, na takové úskoky jsem fakt čas neměla.

Dost často vůbec nic a nebo je to pak kaček za celé vedení práce. Takže tohle je pro učitele charita. Vůbec bych nevytahoval věci jako „on je za to placený, aby mi pomohl“. S takovou příště vedoucího nesezenes vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
5.6.22 14:04

Kdyz vas tady ctu, tak zlaty muj maly obor na MU. Tam o zadnem potapeni a posilani posudku tesne pred obhajobou neexistovalo. Ano, jedna vyucujici byla co se tyce vedeni praci trochu problematicka, ale to bylo skrz maily, osobne to bylo pry uz celkem v pohode, ale ona tedy nemela filtr v puse, ja ji rada nemela. :lol: My meli celkem 5 nebo 6 vyucujicich na celem oboru. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31441
5.6.22 14:30
@Cenarius píše:
Dost často vůbec nic a nebo je to pak kaček za celé vedení práce. Takže tohle je pro učitele charita. Vůbec bych nevytahoval věci jako „on je za to placený, aby mi pomohl“. S takovou příště vedoucího nesezenes vůbec.

Ano, souhlasim. Vedeni praci je casto podminkou uvazku, i kdyz k tomu clovek vubec nema bunky a vztah. V nekterych oborech bohuzel vedeckou praci nelze praktikovat jinde nez na univerzite. Na druhou stranu je rovnez podminkou uvazku publikovani kvalitnich praci a ziskavani grantu. Takze aby se clovek krajel na nekonecno malych kousicku… Zaroven bohuzel s rustem poctu studentu (soucasny trend) se jejich kvalita nezvysuje :?. Neni to vubec cernobile…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
5.6.22 14:49
@Anonymní píše:
Studenti nejsou chráněni. Je to bud o vůli nebo zlovuli konkrétního člověka. Úplně snadné…

ale prd, na toto jsou stanovene terminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.22 14:51
@Cenarius píše:
Dost často vůbec nic a nebo je to pak kaček za celé vedení práce. Takže tohle je pro učitele charita. Vůbec bych nevytahoval věci jako „on je za to placený, aby mi pomohl“. S takovou příště vedoucího nesezenes vůbec.

Je to součást profese. Je to za mnou a jsem ráda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.22 18:43
@debra.morgan píše:
ale prd, na toto jsou stanovene terminy.

Že by si to někdo vymyslel? Proč jako? Jsem fakt ráda, že je po všem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze