Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, chtěla bych se zeptat na Váš názor a zkušenost.
V prosinci mi na gyndě zjistily bakterialní infekci a napsali anitibiotika, jelikož se pyšním přesností své menstruace, léčbu jsem přesunula raději na leden, aby antibiotika byla vybrána na ráz. Ovšem ten týž měsíc jsem neplánovaně otěhotněla, gynekolog mi roztrhal recepty a řekl že v tom případě se léčba odkládá po šeti nedělí. Prý je to standartní postup, aby se lékama neohrožovalo těhotenství. Nějak se mi to nezdálo a něco jsem si o tom našla, prý při neléčení hrozí samovolný potrat, nebo předčastný porod, proto se léčba zahajuje v 2.timestru. Jsem s toho celkem vyděšená a protoprosím o názor. Děkuji ![]()
Určitě bych se zeptala i jinde. Záleží, co to je za infekci, ale je pravda, že některé neléčené infekce jsou v těhotenství pro miminko nebezpečné.
Já myslím, že ten gynekolog ví co dělá, a léčbu zahájí až to bude zcela bezpečné.
Snad ano, pro jistotu se ještě optám u jiného gynekologa na názor. Snad ví, není to zrovna začátečník. Děkuji
Zrovna dnes jsem u své dr. řešila streptokoka a opravdu se neléčí, on se stejně prý hned zas vrátí (respektive žije si v těle už jako doma dlouhodobě) a navíc antibiotikama si připravíš jedině půdu pro kvasinky ![]()
těhotné se testují před porodem a až pak se nasazují atb, protože bakterie ohrožují až novorozence při průchodu porodními cestami
takže doktor skutečně rozhodl v souladu se současným názorem na léčbu ![]()