Těhotenská cukrovka vyšší hodnoty ranní glykemie

456
15.2.16 09:06

Tehotenska cukrovka vyssi hodnoty ranni glykemie

Ahoj holky, ktere mate zkusenost s tehotenskou cukrovkou. V dia poradne jsem byla minuly tyden a vyfasovala glukomer. Vsechny merene hodnoty hodinu po jidlech mam vzdy v norme 6,3,6,6,6,5 - nikdy jsem jeste nemela nad 7. Problem mam s ranni lacnou glykemii. Namerene hodnoty se pohybuji kolem 5,5, 5,8, proste nad tech povolenych 5,1. Dnes jsem volala do poradny a ptala se dietni sestry, co s tim. Ona mi akorat v rychlosti odpovedela, ze je potreba upravit veceri nebo druhou veceri, ale uz mi nerekla jak, mela ocividne naspech. Uz jsem zkousela k druhe veceri treba kefir, nebo jen kousek chleba s lucinou. Take jsem ji uplne vynechala a pak ta glylemka byla malinko nizsi, ale porad 5,5. Neporadily byste co s tim? Nejake tipy z vlastni zkusenosti? Opravdu bych nerada skoncila na inzulinu. Moc dekuji predem. Hezky den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4316
15.2.16 09:23

Já s lačnou taky bojovala, nakonec to vyřešil talíř zeleninové polévky kolem 20 hodiny. Mléčné výrobky mi zvedaly lačnou hodně. Je fakt, že mi pak polévka lezla i ušima, ale aspoň byly hodnoty ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
15.2.16 09:52

Diky, vyzkousim. A v kolik jsi mela veceri? A nebo tohle byla jedina vecere? @Bobsh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
15.2.16 10:11

Ne ne v šest a druhou v osm až v devět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
15.2.16 10:32

@Bobsh Dobre, diky a jeste se zeptam k te veceri v 6 jsi mela napr co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
15.2.16 10:55

@Lorink tak polovinu obědu. Pečivo jsem mohla jen dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
15.2.16 11:20

Vyzkousim, dik moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
16.2.16 10:25

@Bobsh Ahoj, tak jsem si vcera zkusila dat tu 1. veceri v sest - polovicni obed a 2. veceri v 8 - tu zeleninovou polevku a bohuzel rano lacna glykemie zase 5,6 :zed: Uz nevim co bych vyzkousela, bojim se inzulinu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
16.2.16 16:15

@Lorink tak ještě posunout tu druhou na později. Nebo vyzkoušet jen zeleninu. Na fb je i skupina těhotenská cukrovka a tam je i spousta rad. Jde o to, že je třeba vše zkoušet, každému to zvedá něco jiného a to je blby, že univerzální rada není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.22 06:50

Obnovuji diskuzi možná hloupým dotazem, tak snad mi někdo poradí :D
Měla jsem vyšší lačnou glykémii ráno v rozmezí 5-5,5. Druhá večeře mi to pomohla upravit na 4,5-5, ale to je hodnota ihned po probuzení. Problém je ten, že si nejsem jistá, kdy posnidat. Já si změřím ráno v 5 ihned po probuzení a hodnoty jsou super, ale normálně snídám až za další hodinu a půl a když jsem si zkusila změřit před snídaní (pořád na lačno), tak už se zase blížím k hraničním hodnotám a někdy nad. Dotaz zní, mám se donutit do sebe dostat alespoň něco malého co nejdříve po probuzení? Během dne mi vůbec nevadí jíst co 2,5-3 hodiny, ale už ta druhá večeře pro mě je z donucení a kdyby měla být ještě „předsnídaně“, tak opravdu nebudu dělat nic jiného než jíst :lol: ale tak pokud to pomůže, tak se překonám :mrgreen: děkuji moc za rady

• Citovat
  • Upravit
21783
1.2.22 07:36

Není nic jednoduššího než vyzkoušet sníst něco malého hned po probuzení. Tvé tělo evidentně nezvládá dlouhé lačnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.22 09:31

Měla jsem podobně - druhá lehká večeře mi ráno vyčarovala glykemii kolem 4.3 - 4.8 a musela jsem se hned po probuzení najíst, aby bylo vše v cajku. Nemusíš z toho dělat ráno předsnídani (nejsi hobit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
1.2.22 09:35
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi možná hloupým dotazem, tak snad mi někdo poradí :D
Měla jsem vyšší lačnou glykémii ráno v rozmezí 5-5,5. Druhá večeře mi to pomohla upravit na 4,5-5, ale to je hodnota ihned po probuzení. Problém je ten, že si nejsem jistá, kdy posnidat. Já si změřím ráno v 5 ihned po probuzení a hodnoty jsou super, ale normálně snídám až za další hodinu a půl a když jsem si zkusila změřit před snídaní (pořád na lačno), tak už se zase blížím k hraničním hodnotám a někdy nad. Dotaz zní, mám se donutit do sebe dostat alespoň něco malého co nejdříve po probuzení? Během dne mi vůbec nevadí jíst co 2,5-3 hodiny, ale už ta druhá večeře pro mě je z donucení a kdyby měla být ještě „předsnídaně“, tak opravdu nebudu dělat nic jiného než jíst :lol: ale tak pokud to pomůže, tak se překonám :mrgreen: děkuji moc za rady

Ano, najez se, stačí trochu, pokud na to nemáš žaludek. Ale měla bys jíst max půl hodiny po probuzení
Ty výkyvy nedělají mimcu dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.22 09:54

Všem moc děkuji za rady. No právě takto po ránu je náročné něco sníst :lol: Takže když třeba sním pár lžiček jogurtu s ovocem a oříšky, tak by to mohlo stačit a pak za ty dvě hodiny klasickou snídani :palec:

• Citovat
  • Upravit
2605
1.2.22 09:59
@Anonymní píše:
Všem moc děkuji za rady. No právě takto po ránu je náročné něco sníst :lol: Takže když třeba sním pár lžiček jogurtu s ovocem a oříšky, tak by to mohlo stačit a pak za ty dvě hodiny klasickou snídani :palec:

No, zrovna na jogurt a ovoce bacha. Po ránu je nejvyšší hladina hormonů, takže ovoce na snídani určite ne (jednoduché cukry) a mléčné výrobky můžou dělat špatné hodnoty. Ty mléčné výrobky ale musíš vyzkoušet. Oříšky ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí