Bakterie Pseumononada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
152
8.8.12 09:57

Ahojky, muj syn letos ve 4mesicich mel bakterii E.coli,tak jsme byli v nemocnici 10dnu na antibiotikach zilne, prodelal febilni krece a skoncil na JIP.Kdyz nas pustili domu, tak vysledky byli ok.Za dva dny jsme opet skoncili na JIP, vysoke horecky a zjistiji Pseumonadu.Tak dostaval zilne amosiklav+oxitocin zilne dalsich 10dnu v nemocnici.Mel nejen tu bakterii v moci, ale prodelal zanet ledvin.Kdyz nas pustili opet bylo vse ok.Za mesic od propusteni jsme davali moc na kontrolu a opet pseumonada:(…zatim se nic neresilo, az mel horecky coz se projevilo za 14dni, tak jsme museli zpet do nemocnice na 12dni:(…Byla jsem zoufala a nedokazala si porad vysvetlit proc? Tak po konzultaci s primarem, usoudil, ze musi na dalsi vysetreni, aby se zjistilo, kde je problem! Po propusteni jsme dostali antibiotika po dobu 6 tydnu Sumetrolim.Pred vysetrenim byla provedena kontrolni moc a vse ok, uf. V cervu jsme nastoupili do nemocnice, nastesti na noc a rano mu delali plneni moc. mechyre tekutinou a rentgenovali.Nooo a vysledky hrozny!!!Zjistili reflux-zpetny tok moci z moc. mechyre do moc. trubice a k ledvinam. :( :( :( tak proto ty zanety, vrozena vada, ktera byla pry kdyz uz jsem ho cekala. Takze ted jsme stale na udrzovacich antibiotikach Sumetrolim a v rijnu v (1.roce) jdeme na dalsi vysetreni DMSA, zjisteni funkcnost ledvin..hrozne se bojim, co bude a snazim si to nepripoustet. Takze byla jsem vlastne rada, ze doktori nezahaleli a zjistovali, jak je to mozne, ze mel porad zanety.Sice zjisteni neni dobre, ale zacne se konecne neco delat a porad myslet na to, kdy skoncime v nemocnici :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
8.8.12 10:39

Tak to je to samé, jako u naší Lucinky.My měly v půl roce zánět ledvin a neustále pseudomonadu v moči. Nakonec nám zjistili reflux I. stupně u pravé ledviny. Takže u nás už rok zatím bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.8.12 11:44
@nataluska píše:
Tak to je to samé, jako u naší Lucinky.My měly v půl roce zánět ledvin a neustále pseudomonadu v moči. Nakonec nám zjistili reflux I. stupně u pravé ledviny. Takže u nás už rok zatím bez problému.

Tak to budte rada, tez prava ledvina stupen 4.,ale vypadalo to na 5.A berete nejaky leky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
8.8.12 12:16

Braly jsme Sumetrolin, ale teď už jsme rok na bylinkových kapičkách a ona má opravdu pokoj a pokaždé čistou moč. To když jsme brali ten Sumetrolin, tak k tomu kolikrát i nitrofurantoin, protože pořád v moči něco měla. Teď kouká i naše nefroložka, protože ultrazvuk v pořádku a nechápala, jak je možné, že má moč v pořádku. Teď čekáme další miminko a už mě pozorují pokaždé na ultrazvuku, právě kvůli tomu refluxu, ale vše vypadá v pořádku. I když jsem čekala Lucinku, tak se na nějakou vadu přišlo až ve 30.tt.,měla špatný m. měchýř a k tomu ten reflux.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.8.12 12:28
@nataluska píše:
Braly jsme Sumetrolin, ale teď už jsme rok na bylinkových kapičkách a ona má opravdu pokoj a pokaždé čistou moč. To když jsme brali ten Sumetrolin, tak k tomu kolikrát i nitrofurantoin, protože pořád v moči něco měla. Teď kouká i naše nefroložka, protože ultrazvuk v pořádku a nechápala, jak je možné, že má moč v pořádku. Teď čekáme další miminko a už mě pozorují pokaždé na ultrazvuku, právě kvůli tomu refluxu, ale vše vypadá v pořádku. I když jsem čekala Lucinku, tak se na nějakou vadu přišlo až ve 30.tt.,měla špatný m. měchýř a k tomu ten reflux.

Tak nam na to nikdo neprisel :( .Bud doktor odflakl v rychlosti ultrazvuk a nebo to nevidel.Ma vlastne pravou ledvinu mensi, ale to pry byva mi tvrdil. Super, ze nema problemy, ale porad tam je ten strach, ze? To mi stale bereme ten sumetrolim uz skoro 6.mesicu..nejsem z toho nadsena, kdyz porad do nej vali antibiotika, ale co nadelame.Tak hlavne, at to druhe ditko je zdrave…bereme jeste brusinkovy sirup pro deti, ale je to boj nejede mu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
8.8.12 12:32

Tak my jsme taky braly brusinkový Uroval sirup a Lucinkce chutnal, byl sladký. Kolik je malému? Lucince byly v červnu tři a vypadá to, že už bude mít snad klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.8.12 13:08

Jj, ten mame davam mu ho do caje. Malej ma 9,5 měsice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
5.1.13 16:41

Ahoj maminky, moji skoro 8m holcicce na silvestra zjistili pseudomonadu v moci. Od zacatku prosince prodelavala svuj jiz 4. zanet mocovych cest. Od 4. mesice bere sumetrolim jako udrzovaci atb. Zrovna jsme jiz 6. den v nemocnici na kapackach. Nitrozilne dostava gentamicin + jeste jedny atb. Mate zkusenost, ze se pseudomonada opakovane vracela? Nevzniklo pote u vasich deticek poskozeni ledvin? Dajinka ma na prave ledvine reflux 3.st. a na leve 1.st., rozsirenou mocovou trubici a ledvinove kalichy i panvicky :-/ vypada to, ze ji priblizne na roce budou delat plastiku mocovych cest, aby se predeslo prave tomu poskozeni ledvin. Mate nektera zkusenost s touto operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
5.1.13 16:41

Ahoj maminky, moji skoro 8m holcicce na silvestra zjistili pseudomonadu v moci. Od zacatku prosince prodelavala svuj jiz 4. zanet mocovych cest. Od 4. mesice bere sumetrolim jako udrzovaci atb. Zrovna jsme jiz 6. den v nemocnici na kapackach. Nitrozilne dostava gentamicin + jeste jedny atb. Mate zkusenost, ze se pseudomonada opakovane vracela? Nevzniklo pote u vasich deticek poskozeni ledvin? Dajinka ma na prave ledvine reflux 3.st. a na leve 1.st., rozsirenou mocovou trubici a ledvinove kalichy i panvicky :-/ vypada to, ze ji priblizne na roce budou delat plastiku mocovych cest, aby se predeslo prave tomu poskozeni ledvin. Mate nektera zkusenost s touto operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.1.13 14:47
@LucieSy píše:

Ahojky, tak to jsme na tom dost podobne.my jsme meli posledni zanet v v prelomu duben/kveten a od te doby co bereme sumetrolim, tak je klid.Ale v lete v srpnu prodelal 6nemoc a samozrejme v moci byla zjistena pseumonada(v kultivaci) a sediment byl cisty.Bylo mi receno, ze muze zit v tele, ale jakmile je telo oslabene nejakou virozou, tak muze zautocit. Takze co na to rict? Nervy porad a to neustale cekani je hruza.Cca v prosinci jsme davali moc, mel teplotky a ejhle mame v kultivaci e.coli,ale o pseumonade neni reci, takze bud ta doktorka je mimo a nebo nechapu, kam zmizela, kdyz se neda znicit nez gentamicinem+amoksiklav. Po prodelanych zanetech jsme absolvovali dalsi vysetreni izotopy a cystoskopii, ktera ukazala, ze musime na operaci(reimplataci)..Zitra nastupujeme do nemocnice a v utery jde Kubik na operaci, takze potom ti dam info, co a jak probihalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
6.1.13 17:04

Tak to to mame opravdu dost podobne. Kubickovi drzim palecky, aby vse zvladnul. Mimouskove pry veskere operace zvladaji lepe nez my dospeli, takze to bude urcite dobre. Ja jeste presne nevim, co za operaci nam navrhnou. Z z kraje tydne se na nas prijde podivat nejaky spickovy urolog, tak jsem zvedava a znacne nervozni jaky bude verdikt. Ta moje prdolka se nastesti statecne drzi. I pri vysokych horeckach by nikdo nerekl, ze je tak nemocna. Porad neskutecne radi a je to velky smisek. Stejne je hrozne, co se takovym drobeckum muze vsechno stat… Kdybych mohla, tak si to s ni ihned vymenim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.1.13 20:32

@LucieSy dekujeme:).U nas se vse podcenilo v tehotenstvi a pak se meli udelat potrebna vysetreni uz po druhem zanetu, ale porad se rikalo to se stava, deti na to trpi. Dostali jsme se ke spickovemu urologovi Mudr. Smakal a konecne da vse doporadku. Hodne jsem to obrecela a nejlepsi na tom je, ze nase nefrolozka, co nas za nim poslala tak pozde, az mel tri zanety a k tomu prodel i febrilni krece z horecek:(..V prosinci jsem ji nesla papiry a ona nadsena, jak se konecne prislo na to, co mu je a pujde na operaci. Proste si hrala na pani hrdinku, ale pritom uz to mohl mit za sebou v cca ve 4mesicich za sebou a neee az ve 14mesicich. Hodne jsem si popovidala s tim urologem a rekl, ze jsme hned meli dojet k nemu, ale nevedeli jsme o nem:(..jj, rika se, ze ditka to snasi lepe, ale ted uz chodi a bude to narocne pro neho byt privazany a jen lezet:(.To je jako Kubik, taky mel horecky, ale porad se usmival a byl vesely smisek.Bud zato rada, hodne ti to pomuze, ze to tak dobre zvlada.Je to hrozne, ale ber to tak i dospely mohou trpet na zanety a hlavni je, ze to neni neco horsiho. Uklidnuji se tim, ze jsou tezsi nemoci, postizeni a zato jsem rada, ze to je tohle.Sice ma snizenou funkci ledviny o 10%,ale neni to tak zle.Sice ten sami problem ma i na leve strane, ale neni to tak spatne a neoperuji se dve naraz, takze pak musime doufat, ze uz nikdy nepujdeme na operaci i s tou levou stranou!!!Drzte se a at jste co nejrychleji doma a vse se vyresi. A tobe preji pevne nervy a snaz se to nedat na sobe znat, aby mala byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.1.13 21:24

Holky k té bakterii. Naše Lucinka ji měla taky, musely jsme na píchání do nemocnice, ale co mě zaráží, že když jsme donsly moč naší doktorce, měla tam pseudomonadu, vzala moč naše nefroložka do jejich laboratoře v jiném městě a bakterie byla pryč. Pak zase moč za 3 dny u naší doktorky a najednou pseudomonada pryč a byla tam e-coli, takže já tomu taky nerozumím. Jinak u Lucinky byla zjištěná silná alr. eakce na nitrofurantoin, takže ten už taky nedostává. Zatím bereme homeopatika a máme zatím klid, ale mám jen VUR na pravé straně a to I. stupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.1.13 21:36

@nataluska wow,tak to me tez pobavilo a jsem rada, ze to mame uplne stejne, ale zitra se na to zeptam urologa.Mam takovy pocit, ze bud jsou v laborce kravy a nedelaji vse poradne nebo nevim!!!Taky bereme homeopatika, ale na imunitu, mame zatim klid, ale uz jsem opravdu nastvana a vim, ze uz s mistni nefrolozkou koncim.VUR I. stupen neni tak zly a snad se to nemuze zhorsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.1.13 08:36

@nataluska take uz jsem rozhodnuta, ze zkusim homeopatika. Dostala jsem. doporuceni na dobrou homeopatku, takze nebudu vahat. Co pouzivate za homeopatika?

S tema laboratorema me to take docela zarazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí