Bakterie Pseumononada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
152
7.1.13 08:45

@LucieSy homeopatika na imunitu bereme-silicea, thymulin, oscillococcinum(to bereme ted v toto zimni obdobi) a jeste jsem koupila sirup Uroval brusinka je to pro deti od 6mesicu.

Taky me to zarazi, ale co na to rict a ja to davam pritom do stejne laborky.
Jenom blbce z nas ai delaji:(…No nic vyrazime smer nemocnice. Opatrujte se a jak to pujde, tak se ozvu..Sice si notas sebou nebere, ale treba pak manzel doveze:)..papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.1.13 08:55

Drzim palecky!!! My jsme dnes v nemocnici uz 8. den a pekne mi to leze na mozek :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
7.1.13 12:21

Tak Lucinka bere Uroval sirup forte pro děti od6.měsíců a k tomu od firmy Energy bereme bylinné kapičky Renol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.13 11:01

Zdravím maminky, jsem tu nová a bohužel mám s dcerou stejný problém jako Vy. V říjnu loňského roku prodělala velmi silný zánět ledvin, 40 stupňové horečky, 2 hodinové febrilní křeče. Skončila na ARO v bezvědomí, pak převezena na JIP a dva týdny hospitalizace. Zánět vyvolala bakterie E.coli. Zjistili jí levostrannou hydronefrozu, reflux 1.stupně a jakési kanálky… Má to vrozené, ale i přesto, že věděli, že v rodine máme problémy s ledvinami, tak nám nikdo předem vyšetření udělat nechtěl. Vše se zjistilo až po zánětu. Po propuštění z nemocnice nás poslali ještě na vyšetření MCUG (cévkování s rentgenem) - na zjištění toho refluxu. Od té doby máme v moči pseudomonádu. Kontrolní moč dáváme každý týden, už 2× se stalo, že nám řekli, že už tam pseudomonáda není, pak zase tam byla. Dnes jsme byli pro další výsledky, pseudomonáda tam prý zase je, antibiotika nemáme, máme se domluvit až s nefroložkou, tam jedeme v pátek. Jinak dcera má 1 rok. Už jsem z toho špatná, jak se to pořád vrací dokola a z případné operace mám taky veliký strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
14.1.13 15:13

@Lucinek2008 tak to zrejme pujde na operaci, protoze znam pani co jeji dite tez melo hydronefrozu, ale reflux vyssi..My jsme momentalne po operaci a zatim dobry..snad nas v patek pusti domu. Ptala jsem se doktora, proc jsou pokazde vysledky moci jine a odpovedel, ze to se stava, ze maly muze mit tu pseumonadu treba na predkozce a pak jsou milne vysledky..Ale at vam urco daji antibiotika, jsou udrzovaci po dobu lecby.To vas jeste ceka DMSA, to je lepsi vysetreni nez MCUG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 05:53

@Lenka40 Ano, o tom vyšetření DMSA už mluvili, ale budou nás na něj objednávat asi až na jaře. A po něm se nejspíš bude řešit, zda je operace nutná hned nebo ne. Jinak mám ještě jednu dceru, je starší, má 4 roky. Kvůli dědičnosti to má prý pravděpodobně taky, ale nechtějí jí udělat žádné vyšetření, když zatím žádný problém nemá. Ne že bych ji chtěla taky tahat po nemocnicích, ale myslím, že by bylo lepší to pohlídat dřív než nějaký problém bude… Aby pak náhodou už nebylo pozdě… Ale říkají, že pokud neprodělá taky zánět, tak se to může projevit klidně až za pár let.
Vám přeji ať je vše v pořádku a brzy Vás pustí domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
15.1.13 12:08

@Lucinek2008 Jj,to uz se zrejme rozhodne a mozna jeste udelaji cystoskopii a to se jim potvrdi.Jako pokud to mate dedicne, tak nechapu na co cekaji…Je lepsi kdyz to zjisti nez aby prodelala zanety.Cim vice zanetu snizuje se funce ledvim a znam i maminky, co neprodelaly deti ani jeden zanet, ale jelikoz to vi bud od tehotenstvi ci po porodu, tak je sleduji a i tak si prosly ty vysetreni.Maly prodelal tri a nefrolozka to zacala resit pozde, az ma snizenou funci o 10%…Vse jsme zacaly resit jinde v Olomouci a vse se posunulo, jinak maly uz mohl byt po operaci davno.Jsem na pokoji s pani co prvni dite melo problemy reflux a pak museli odstranit ledvinu a ted jeji druhe dite to same, ale zatim ledvinu ma, ale funguje na 13%,prodelal jeden zanet. Vubec to nemaji v rodine a uz ji hlidali od tehotenstvi a nic nepocenili…Odkud jste? Klidne bych Vam dala kontakt na tohoto urologa.Jako ja uz neverim kazdemu a jsem rada, ze jsme jeli jinam. I urolog mi rikal, vy jste meli prijet u druheho zanetu a neee cekat. Jenze jsem mu rikala, ze porad rikali to se detem stava atd.Jsem hrozne nastvana za to co se stalo.Tady je opravdu kapacita v Olomouci je vyhlaseny, jezdi tady lidi z Ostravy, Ze Zlina a buhvi odkud..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 12:17

@Lenka40 Jsme ze Zlína. S nemocnicí v Olomouci žádnou zkušenost nemám, slyšela jsem akorát o Brně, že jsou na ledviny lepší než u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
15.1.13 17:01

@Lucinek2008 Jj,Brno a Olomouc…Znama v listopadu ze Zlina byla v Olmiku ze synem na operaci..Jako vyprdni se na to tam u vas a radsi bych zkusila nejake lepsiho odbornika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.1.13 10:28

Tak Daju leci uz treti tyden s pseudomonadou. prvni dva tydny byla na kapackach v nemocnici a ted ma do patku ciprofloxacin. pote bude mit jako profilaxi nitrofurantoin kapsle. ten ciprooxacin vubec nikomu nesoporucuji. pro mimi se to musi rozpustit ve vode a ne to neskutecne hnusne. po prvni davce mi holcicka nechtela 3 hodiny jist ani pot, odmitala i dudlicek a porad se davila. 25.1. nas ceka cystoskopie a na jare dmsa. Na poslednim ultrazvuku zjistili, ze ji mocovod usti do mechyre jinudy nez by mel. Jako by nestacilo uz to, co vedeli dosud :-( dilatace mocovodu, panvicek a ledvinovych kalichu + reflux 1. a 3.stupne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
16.1.13 10:40

Tak naše Lucinka měla dost silnou aler. reakci na nitrofurantoin. Otekly jí nohy a ruce, nemohla chodit a dost velká vyrážka po celém těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.1.13 12:26

@LucieSy To je zvlastni, ze jeste berete nejaky leky, kdyz jste 14 dni byli na kapackach. Pseumonada se da lecit oxitocynem(ten je pouze zilne)+jeste nejaky lek, my meli amoksiklav a pak kontrolni moc byla cista, pustili nas domu a nic uz nejedl az zjistili z MCUG reflux 4stupne, tak nasadili udrzovaci na noc sumetrolim a berem do ted.Sice v nemocnici ma vyssi davku a dvakrat denne, ale pak opet jen vecer.Snad za par mesicu mu ho vysadi naporad. Chudinka, ze musi brat takove leky a musel to byt sok, kdyz nechtela ani pit a jist. Cystoskopie je pod narkozou a trva cca 20minut, ale je to na dva dny hospitalizace.To oni jak vsechna vysetreni budou mit, tak vas urco poslou do Olomouce pokud pujdete na operaci..U vas tak male deti neopereji.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.1.13 13:32

Bylo nam receno, ze cystoskopii budou delat pouze ambulantne. Docela jsem na to zirala, nastup mame v 7:15 a vecer jsme pry doma. V kapackach dostavala dvoje atb - gentamicin a ceftazidim. Puvodne davali i amoksiklav. Take rikali, ze bud bude i treti tyden na kapackach a nebo ze se tedy nasadi ten ciprofloxacin. Chteji bakterii maximalne zahubit, aby se jen tak nevratila. Pripadna operace bude tady u nas v Hradci Kralove. Operoval by primo primar detske urologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.1.13 20:21

@LucieSy aha,ja si te spletla, ze jsi ze Zlina.Tak to zvlastni, ze to tak delaji. U nas to bylo tak, ze jsme nastoupili, od pulnoci nesmeli jist hodinu pred vysetrely(poslech, mrkly na krk) a pul hodky pred daly oblbovak a jelo se na sam, pak se cekalo, jestli nebude zle druhy den pustily…To je zvlastni, ze u nas mi tvrdily, ze na pseumonadu je jen centamicin a ten je pouze zilne, ale ze jsme mohly brat i jiny lek a byt doma, tak to pak nechapu proc to neudelali.ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.1.13 20:46

Na pseudomonadu poradne zabira je ten gentamicin. Daja mela vysledky negativni, takze uz jen pro jistotu, aby se to nevratilo, tak dali ten ciprofloxacin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí