Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte,
potřebovala bych poradit. Už léta nosím čočky Focus Softcolors, teď jsem si je chtěla objednat a nejsou, přestaly se vyrábět
Když jsem koukala na jiný čočky, tak mají jiný průměr. Ty původní mají 14,00 a třeba čočky, co by se mi líbily, mají 14,50. Nevíte někdo, jakej je v tom rozdíl? ![]()
Díky ![]()
no, nechala bych se přeměřit u kontaktologa, jestli mi budou sedět - chce to odborníka ![]()
@analoja píše:
no, nechala bych se přeměřit u kontaktologa, jestli mi budou sedět - chce to odborníka
no budu muset
když já jsem lenoch
vždycky jsem to objednávala na netu a nikam nemusela ![]()
no, taky objednávám přes net, ale nejdřív mně změřil odborník
neriskovala bych koupi něčeho, co bych pak mohla vyhodit
@bulina Nemusí ti sedět pořádně v oku. Jednou jsem si taky objednala čočky s trochu jiným parametrem a čočka mi lítala po celém oku a blbě jsem s ní viděla.
Řeším stejný problém
…objednala jsem si je dopředu na rok, mám je doma a čekám, co se mezitím vyvrbí dalšího
.Nosím Aqua a jsou moje nejoblíbenějšííííí…nosím je už snad 100 let a nechytám se začít nosit čiré. Tak až něco objevíme, můžeme si poradit
. Já je teda kupuju už roky v mé optice a tam mi optometristka (nebo co to je) slíbila, že než mi dojdou, budou nějaké stejné nové…chi, tak uvidíme. Zkus zajít někam do optiky a poradit se a říct si o vzorek, ty jsou sice bez dioptrií, ale zjistíš, jestli Ti vyhovují…měj se hezky a očím „zdar“
![]()
Taky jsem dlouho nosila jedny čočky, značku už nevím (mrkla jsem vždy na krabičku a tu už nemám), pak je stáhli z trhu, tak jsem vybrala jiné, ale se stejnými parametry (14,2 a 8,6). Jedno je průměr, druhé zakřivení, tipla bych, že třeba při špatném zakřivení ti můžou na oku vysychat nebo naopak snadno vypadávat. Ale v optice ti to změří během chvilky a platila jsem necelých 200, ale už jsou to asi 4roky.
@Teladradora píše:![]()
Řeším stejný problém
…objednala jsem si je dopředu na rok, mám je doma a čekám, co se mezitím vyvrbí dalšího
.Nosím Aqua a jsou moje nejoblíbenějšííííí…nosím je už snad 100 let a nechytám se začít nosit čiré. Tak až něco objevíme, můžeme si poradit
. Já je teda kupuju už roky v mé optice a tam mi optometristka (nebo co to je) slíbila, že než mi dojdou, budou nějaké stejné nové…chi, tak uvidíme. Zkus zajít někam do optiky a poradit se a říct si o vzorek, ty jsou sice bez dioptrií, ale zjistíš, jestli Ti vyhovují…měj se hezky a očím „zdar“
![]()
já nosím royal blue a pochybuju, že tak krásnou barvu někde jinde seženu
. Na netu jsem našla, že jako náhradu doporučujou freshlook a nějakej název k tomu, jenže ty mají průměr 14,5
Zkusila jsme si objednat colourvue 3 tones, jsou to teda barevný, ne tonovací, tak uvidíme, ale takhle hezký oči, jako mám teď asi s nima mít nebudu ![]()
Ty tónovací čočky změní barvu oka? Je rozdíl mezi barevnýma a tónovacíma? Já je nosím 9 let, ale jen obyčejné. Mám dost komplikovanou vadu, možná by je pro ni ani v barvě nedělali. Ale zní to moc zajímavě.
@danyk píše:
Ty tónovací čočky změní barvu oka? Je rozdíl mezi barevnýma a tónovacíma? Já je nosím 9 let, ale jen obyčejné. Mám dost komplikovanou vadu, možná by je pro ni ani v barvě nedělali. Ale zní to moc zajímavě.
já myslím, že tonovací barvu oka nezmění, to jenom barevná, ale jistá si nejsem. Já měla vždycky jenom ty tonovací. Mám světle modrý oči a s tonovacíma je mám takový krásně tmavě modrý ![]()