Může se líh zkazit?

3140
6.4.12 18:41

Může se líh zkazit?

Ahoj, mám dotaz.
Dcera byla na nastřelování náušnic a mám jí místo vpichu desinfikovat jednou denně lihem. Mám doma 60% líh z lékárny, který jsem zakoupila před rokem, když byla na nastřelování náušnic starší dcera- na tom je napsáno, že prochází v květnu 2011, ale trochu mě to udivilo. Myslíte, že už není v pohodě, mám se ho zbavit a shánět nový? Myslela jsem, že líh vydrží…
Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17631
6.4.12 18:45

myslím, že zkazit se nemůže. Ale jak se znám, tak bych sháněla nový :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
6.4.12 18:46

Ahoj,tak já jsem zrovna nedávno v lékárně kupovala líh do pupíčku a říkala mi lékárnice že je tam sice datum spotřeby,ale že vydrží klidně i o 3 měsíce déle,když bude zavřený,ale pomalu rok prošlý bych jí nedávala,to je lepší koupit nový,není drahý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
6.4.12 18:47

Na lihu se nic zkazit nemůže…já bych bez obav použila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
6.4.12 18:50

hele a rok stará pálenka je taky zkažená? nebo ji klidně vypijete ;)

přece líh jako líh,to se prostě nekazí

si vemte v muzeu ty preparáty v lihu starý sto let, to se prostě někazí, to je konzervant

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
6.4.12 18:55

Tak nejde o to, že bych si nemohla finančně dovolit koupit nový…jen mě prostě překvapilo, že by se zrovna líh měl po třech měsících od zakoupení zkazit. (Stejná úvaha, jakou měla přede mnou Alenka a Princezna :mavam: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
6.4.12 18:59

líh se nezkazí. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
18305
6.4.12 18:59

Jde o to, že lékárny taky kontrolují hygienici a Česká obchodní inspekce. Vyprcháváním se obsah alkoholu v roztoku snižuje. Takže lékárník by po tom roce prodával líh s nižší koncentrací alkoholu. Jinak na použitelnost to samozřejmě nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
6.4.12 19:03

Jo, Juro, v tom to asi bude, dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
6.4.12 19:32

ptala jsem se v lékárně. prý na flaškách, které rozlívají je trvanlivost 5 let. Na lahvičky k prodeji už musí psát 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.4.12 19:46

Tak teď se mně dodatečně vybavilo… :lol: Kdysi jsem psal taky cosi na téma těkavé látky, pak jsem to někam odesílal mailem. No a zpátky mně došlo upozornění, abych si v článku opravil překlepy a chyby. Mimo jiné tam bylo slovní spojení „etylalkohol vyprchává“. No a ve spěchu mně z textu vypadlo „h“ a bylo tam „etylalkohol vyprcává“… :oops: :oops: :oops: No trapas jak sviňa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
6.4.12 20:24
@Jura007 píše:
Tak teď se mně dodatečně vybavilo… :lol: Kdysi jsem psal taky cosi na téma těkavé látky, pak jsem to někam odesílal mailem. No a zpátky mně došlo upozornění, abych si v článku opravil překlepy a chyby. Mimo jiné tam bylo slovní spojení „etylalkohol vyprchává“. No a ve spěchu mně z textu vypadlo „h“ a bylo tam „etylalkohol vyprcává“… :oops: :oops: :oops: No trapas jak sviňa…
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tys tomu zasadil korunu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.4.12 20:39

Já jsem na data spotřeby pes, ale zrovna líh mám taky prošlý, myslím, že se na něm nemá co zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.4.12 21:26

Ja jsem na data spotreby taky pes, ale lih by me teda ani nenapadlo kontrolovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
6.4.12 21:56

moje zkušenost s dva roky prošlým lihem je přesně jak píší ostatní - vyprchává :roll: ale to je tak vše…po těch dvou letech je opravdu znatelně slabší, ať už po čihu nebo po „pocitu“ v ráně. ale na druhou stranu u nás ho prodávají po min.deci a půl a co s tím chcete dělat, abyste to dopotřebovali včas? :roll:

připomíná mi to byznys alá jedny kapky do očí - bylo tam, že se musí spotřebovat do 30 dní od otevření, max. počet kapek za den byl 5, 20 kapek že tvoří 1ml a lahvičky se prodávají po 15ml (15ml*20kap/5kapzaden=60dní)…asi potřebují vydělat za každou cenu, tak prodávají balení, které po půlce vyhodíte, protože je prošlý :zed: teda kapky do očí bych neriskovala, líh klidně použiju, to je jedinej rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí