Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Za mě teda chudák kluk
Já osobně jsem se v tomhle případě řídila i tím, co si myslí ostatní lidi. I když jinak na názor druhých nedám. Možná to někomu příjde jako blbost, ale brala jsem to tak, že když na to jméno mají bl. bý kecy dospělí lidi, co potom malé děti. Chtěla jsem dát Lilianu, ale to furt bylo že jí budou říkat Lilijána, lijána
No tak jsem si řekla, že když tohle napadne (nejednoho) rozumnýho dospělýho člověka, tak to napadne i malý děcko a budou jí tak fakt říkat. Takže jsem to jméno nedala a nijak tím netrpím
A upřímně bych radši dala normální jméno, i když jich bude 5 na jednom hřišti, než být za každou cenu originální a děckovi se pak budou smát a bude do smrti svoje jméno nenávidět
Mimochodem, známá se jmenuje Zdislava a byla jediná na celé škole a mnohem radši by se jmenovala třeba Michala, který jsme měli ve třídě 3. ![]()
@marfra přesně tak jsme to udělali my. Nikdo z rodiny ani známých nevěděl, jaká jména jsme vybrali
přišlo mi to tak lepší a dozvěděli se to až při sms z porodnice. Názor na jméno jsem jen zjištovala zde anonymně na emiminu ![]()
@MacinkaCZ píše:
To je super jméno… a jak říkají holky lepší tohle než všichni Matyáši, Tadeáši, TobiášiNám by se nehodilo k příjmení jinak bych klidně o něm uvažovala…
@marfra píše:
@MARTULA.NY uzasne jmeno!mne se to libi, byl i v nasem uzsim vyberu pri vyberu jmena.
![]()
Z techto duvodu jsme nikomu nase vybrane jmena nerikali, aby nam do toho nikdo nekecal. My dali nakonec Vendelina. Kdyby jsi slysela ty kecy kolem, tchyni malek trefil slak…ale ja to neresila. Byl a je to muj milovany Vendelinek a ted uz si vsichni zvykli. Pro dalsiho kluka mam vybraneho Metodeje
Prijdou mi tyhle jmena porad peknejsi a originalnejsi nez treba Nicolas a podobne zahranicni jmena.
@KackaDoup Já bych ráda, ale manžel se zrovna netváří, radši by Matouše
My jsme se tak nějak limitovali tím písmenkem M, protože už doma máme dva exempláře se jménem na M, tak abychom drželi linii
![]()
@KackaDoup Taky myslím.
@celipipka54 Jenomže dnešní děti jsou zvyklé na různá jména. Tohle je myšlení starší generace, kdy bylo nejdůležitější nijak nevyčnívat. Opravdu si myslíš, že když budou mít ve třídě 3 děti, co se jmenují Ngujen, že budou řešit nějakého Bartoloměje? Můj syn má ve školce Inda, jeho kamarád 2 černoušky a 3 Romy, dnešní děti to mají úplně jinak a myslím, že tyhle hloupé řiči napadnou právě jenom dospělé.
Slyšela jsem o sourozencích jménem Baltazar a Perchta ![]()
Ale vážně, dneska se děti jmenujou Quentin a Salma, takže nějakej Bart je úplně v pohodě ![]()
Já bych řešila kombinaci - jmenovat se Metoděj Vopička, to by mi přišlo blbý, ale k normálnímu příjmení, proč nedat vzácnější jméno. A pak taky teda řeším pravopis, aby dítě nemuselo hláskovat, a to u Bartoloměje nemusí.
@Hr4sek22 píše:
Já bych se Bartoloměj teda jmenovat nechtělaMaxim, Mikuláš ani Teodor se mi nelíbí. Mám teď před sebou na stole časopis Maxim
Mikuláše máme v rodině, říkají mu Mikine a Teodora teda neznám ani jednoho. Co třeba Jáchym? René? Eda? Erik?
My máme Radímka. [/citac
ten časopis mám taky pořad před očima
![]()
@Bavi no u nas to teda manzel telefonoval osobne cele rodine, protoze ja byla na JIP, tak si to chudak vsechno schytla sam
moje mama mu neverila, myslela si, ze si dela srandu a tchyne, ta ho servala, jestli jsme normalni, ze tohle prece nemuze nikomu ani rict. Ale obe si zvykli a chlubi se s nim, kde muzou. ![]()
@MARTULA.NY píše:Vendelín je super, mě se taky líbí taková ta staročeská jména než ty telenovelske
dekuju
v tomhle se prave s manzelem shodneme, obema se nam libi „staroceska“ jmena. Manzelova babi nam dokonce rekla, ze jako mlada mela lasku Vendelina ![]()
@MisaHanuska Miso, Melichar je supeeeer! to jsem snad jeste ani neslysela ![]()
@KackaDoup píše:
ja kdyz davala pred peti lety Matyaska bylo jich velice malo, myslim z enecelych 6000…nikdo nemuze za to co koho popadne..a myslim ze uz to pominulo ten boom…nezvzdam se jmena jen proto ze jich narazove pribylo…to bych se ani nemohla jmenovat tak jak se jmenuju, nektera jmena zustavaji proste porad aktualne krasne a ze jich je..me spis vadi moda davani jmen podle telenovel a jinych srac…a uz mam alergii na Natalky Sofinky a Vanesky..u nas tedy dava hlavne romska komunita![]()
Příspěvek upraven 25.11.14 v 12:04
@Kakachna píše:@celipipka54 Jenomže dnešní děti jsou zvyklé na různá jména. Tohle je myšlení starší generace, kdy bylo nejdůležitější nijak nevyčnívat. Opravdu si myslíš, že když budou mít ve třídě 3 děti, co se jmenují Ngujen, že budou řešit nějakého Bartoloměje? Můj syn má ve školce Inda, jeho kamarád 2 černoušky a 3 Romy, dnešní děti to mají úplně jinak a myslím, že tyhle hloupé řiči napadnou právě jenom dospělé.
presne! moje rec! dnes jsou v tech skolkach a uz i skolach takove jmena, ze nejaky Bartolomej uplne normalne zapadne a nikdo ho nebude resit
@blecha72 píše:
Když jsem kdysi dávno dávala jméno Tadeáš, byla jsem za exotaZatím se žádný mezi vrstevníky mého syna druhý nenašel, ale mezi prcky je jich fakt dost