Bartoloměj - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9335
25.11.14 12:38

Bartoloměje znám, jsou mu 3 a je to náhodou super jméno. Takový netradiční. Pro fanoušky Simpsonů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
25.11.14 12:38

Bartoloměj je krásné jméno. Nelíbí se mi ale zkratka Bárt- evokuje to sígra. Vymyslela bych jiné zkracování a jméno dala, pokud se hodí k příjmení.

Jinak já bych chtěla Teodora, manžel Maxmiliána, to se mi moc nelíbí, každej pes se tak jmenuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
25.11.14 12:42

@Bavi Tak Erča je hrozný :mrgreen: ale Erik je ok. Měla jsem spolužáka Erika a neřeklo se mu jinak než Era :) :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.14 12:42

Jsem ráda, že se to jméno tak nelíbí (narozdíl od Matyášků, Kubíčků, Vojtíků a Sebastiánků). Jednoho mám doma. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
25.11.14 12:43

U nás se slaví Bartolomějské hody, byl by nejdůležitějsí a na zábavě by mohl pít zadarmo. Mě se to jméno líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815

@KackaDoup

Jméno Matyáš má 17623 lidí, je na 124. místě a věkový průměr je 6 let. Před 5 lety to bylo jedno z nejčetnějším jmen dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22

Máme Mikuláše a když jsme ho dávali před 14 ti lety, tak se dost lidí divilo..v našem okolí žádný Miki není, ale mezi prckama je jich už dost. Má moc hezký zdrobněliny..Jediné, kdy jsem se nad tím jménem zamyslela bylo, když byly Mikimu asi 4 roky a byli jsem u dětské lékařky..Hezky si tam hrál s holčičkou, co tam byla s tatínkem, tak jsem to jen z dálky pozorovala a mluvila jsem na něj jako Miki, Mikýsku..Pak začal zlobit, tak jsem mu řekla Mikáši, pojď sem. Holčička vyletěla, skočila tatínkovi do náruče a ¨Tati, že na mě nepřijdou čerti??? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
25.11.14 12:44
@MARTULA.NY píše:
Ahoj holky, strašně se mi líbí Bartíček ale hodně známých mě odrazuje, že se mu budou pak ve škole posmívat a že nás za to bude nenávidět :nevim:.Zdá se Vám to jméno tak strašné??

za mě ANO, jednoho znám a je to super klučík a jméno k němu opravdu sedí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
25.11.14 12:44

Nebo Robin Miča zní dobře :)

• Citovat
  • Upravit
74
25.11.14 12:45

@Slečna Ferka Já si to taky myslím, jen jsem se chtěla poptat jestli jsem magor že chci dát takové jméno a pro některé určitě budu ale jsem moc ráda že je tu plno maminek co se jim to celkem líbí a trochu mi tak pomohly stát si za tím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
25.11.14 12:48

@MARTULA.NY clovek si ma vzdycky stat za tim jaky je a jak to citi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9335
25.11.14 12:49
@Kakachna píše:
A taky souhlasím, že se mu děti smát nebudou, dnešní děti naštěstí nejsou tak omezené jako jejich rodiče. ;-)

Na tom něco bude, už mi to dlouho vrtá hlavou :think:, nevím, čím to je, dnešní děti jsou nějaký emocionálně chytřejší, empatičtější… Nesmějou se už hloupě každý kravině, mnohem míň často se strefujou do slabších nebo vymykajících se jedinců. Když to vezmu ze svého dětství, tak už od školky jsme mezi dětmi měli malé tupce, co nechápali souvislosti a co se posmívali za každou ptákovinu, (a nebyly to děti z nějak nezdravých rodin, spíš takový běžný standard) dcera proplouvá školkou a školou a s tupými dětmi se nesetkává… :think: Že by to bylo tou benevolentní výchovou? Nebo lidi prostě celkově dozrávají ke kulturnímu chápání a nekulturní lidi už pomaloučku mizej?
edit: tou tupostí nemyslím sníženou inteligenci, spíš takovou stádnost, neschopnost vlastního úsudku - doufám, že je to z toho textu patrný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
25.11.14 12:51

@MARTULA.NY
Jméno je to nevšední a hezké, teda jako zdrobnělina Bárt se mi líbí opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.11.14 12:52

Dítě bych tak nepojmenovala, ale v poho, nevadí mi. Respektive jsou jména, která mi… vadí.

Jasně, a souhlasím, že Matyášů a Ondrů je trochu moc. Tuhle jsem chystala nějaký seznam na vítání občánků u nás ve vsi, a fakt po třech po čtyřech. Zvláště, pokud jsou ještě zdvojený jako Matouš Ondřej a Marek Matyáš a podobně - jak se asi ti dva nemohli dohodnout na jednom jméně.

Kluci mají typická česká jména, která jsou ale „z módy“ už dobře třicet let. Takže občas mezi těma Alexama a Sebastiánama jsou tak trochu exoti oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
25.11.14 12:53

Bartoloměj se mi líbí, ale Bartoloměj Miča mi neladí.. zato Theodor Miča je luxus :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze