Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MoDaTo píše:
Mám synovce Bartoloměje a druhý je Gabriel nevidím na tom nic divného obě jména jsou krásná a říkáme jim Bárt a Gabri jsou ještě malý 5let a 2 roky ale ve školce není žádný problém.
Osobně zastávám názor, že každé jméno je hezké jen se musí hezky říct.Jinak já mám doma Danileu, Tomáše, Prokopa a Sebastiana
To jste mě potěšila, opravdu asi dnešní děti nejsou tak zlé aby se vysmívaly jen kvuli jménum ![]()
@MARTULA.NY píše:
@zerezmijka přijmení bude mít extra krátké- Miča
Tak to není co řešit. Jděte do toho! ![]()
Já teď řeším zas holčičí (Andělka) a jediné, co mi kazí dojem z vybraného jména, jsou řeči některých lidí…
Neeee! Ja vim, ze o jmene se to nerika ale tohle je fakt hrozne! Ten Mikulas je hezke jmeno ![]()
Bartoloměj je hezké jméno. Také jsem na něj myslela, když jsme vybírali jméno. Nakonec máme holku. Její jméno rodina nemohla dlouho rozdýchat, zvláště můj táta, který jí i dlouho říkal jiným jménem. Dokonce jí tak představil i příbuzným
Přitom se mi nezdá nějak zvláštní, je i v kalendáři, ale pro starší generaci asi příliš moderní. U nás byl výběr jména boj, takže jsem ráda, že se dcera vůbec nějak jmenuje. Jméno případného syna nerozdýchá rodina už vůbec, máme vybraného Zachariáše
Mou babičku rovnou klepne a táta zas vymyslí náhradní variantu ![]()
@kacka52 Můžu se zeptat, jaké holčičí jméno způsobilo takové haló? Zachariáška máme jednoho v okolí. Neobvyklé, hezké. ![]()
Starší syn dost špatně mluví. Když jsme byli na návštěvě, děti se ho ptaly, jak se jmenuje - řekl Jája (Jára, Jarda). Děti to vůbec neřešily a normálně na něj volaly Jájo ![]()
@zerezmijka
Dcera se jmenuje Izabela. Já jsem ho měla vybrané už dlouho, žádné jiné holčičí se mi prostě nelíbilo
Přítel prosazoval Theu, tak nevim, jestli by to bylo lepší
A tatínek dceru překřtil na Elizabeth. Asi to zní podobně ![]()
@kacka52 píše:
Bartoloměj je hezké jméno. Také jsem na něj myslela, když jsme vybírali jméno. Nakonec máme holku. Její jméno rodina nemohla dlouho rozdýchat, zvláště můj táta, který jí i dlouho říkal jiným jménem. Dokonce jí tak představil i příbuznýmPřitom se mi nezdá nějak zvláštní, je i v kalendáři, ale pro starší generaci asi příliš moderní. U nás byl výběr jména boj, takže jsem ráda, že se dcera vůbec nějak jmenuje. Jméno případného syna nerozdýchá rodina už vůbec, máme vybraného Zachariáše
Mou babičku rovnou klepne a táta zas vymyslí náhradní variantu
Tak teď jste mě pobavila
U nás mojí rodiče i přítelovi rodiče jsou naprosto v pohodě ale jak jsme to oznamíli babičce (učitelce) která má vždycky ve všem pravdu a je takova hodně konzervativní tak to s ní taky málem seklo ![]()
@zerezmijka píše:
@kacka52 A přitom Izabela, takové hezké jméno!
@zerezmijka píše:
@kacka52 A přitom Izabela, takové hezké jméno!
Taky mi přijde pěkné ![]()
@MARTULA.NY Já jsem čekala, že to asi nebude úplně podle gusta příbuzných, ale reakce byly ještě vtipnější
Všichni si mysleli, že si děláme srandu, že takové jméno prostě dát nemůžeme
Babička prohlásila, jak jí jako budeme říkat. Táta jestli si nedělám srandu a myslíme to vážně
Od toho jsem pořád slyšela, ať dáme Emu nebo Kláru, taková krásná jména. Hodně dlouho mě rozčiloval dotaz po oznámení dceřina jména „A jak jí říkáte?“
Pak už jsem odpovídala, že prostě jménem
Jedinný, komu se jméno líbilo od začátku, byla máma a tchýně. Teď je to pro každého prostě Bela ![]()
Za mě Bartoloměj rozhodně ano!!! Moc se mi to jméno líbí, fakt moc! Od kolegy z práce se tak jmenuje vnouček a pejska mají Maggie.. ![]()
My máme Rozálii a co jsme si kvůli tomu museli vyslechnout..
U druhého dítka už nikomu dopředu neřekneme, jak se bude jmenovat, je to jen naše věc. A znám teda mnohem horší jména než je Rozálie nebo Bartoloměj.
100 lidí, 100 chutí/názorů. A dítě je to jen a jen vaše! ![]()
@zerezmijka Děkuji, dlouho jsem si nebyla jistá, jestli jsme udělali správně. Taky jsem měla divný pocit dceru někde jménem představovat. Aby pak nenásledovalo právě a jak jí říkáte, nebo jak jste na to přišli
V lednu jí bude rok a jiné jméno si na ní představit neumím. Je to prostě naše Belí ![]()
@MARTULA.NY Moc děkuji. Ať rodina váš výběr rozdýchá, někdy je fakt lepší oznámit to až po porodu ![]()