Bartoloměj - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
25.11.14 13:42
@MoDaTo píše:
Mám synovce Bartoloměje a druhý je Gabriel nevidím na tom nic divného obě jména jsou krásná a říkáme jim Bárt a Gabri jsou ještě malý 5let a 2 roky ale ve školce není žádný problém.
Osobně zastávám názor, že každé jméno je hezké jen se musí hezky říct.Jinak já mám doma Danileu, Tomáše, Prokopa a Sebastiana :)

To jste mě potěšila, opravdu asi dnešní děti nejsou tak zlé aby se vysmívaly jen kvuli jménum :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
25.11.14 13:42
@MARTULA.NY píše:
@zerezmijka přijmení bude mít extra krátké- Miča :lol:

Tak to není co řešit. Jděte do toho! :palec:

Já teď řeším zas holčičí (Andělka) a jediné, co mi kazí dojem z vybraného jména, jsou řeči některých lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
25.11.14 13:43

Neeee! Ja vim, ze o jmene se to nerika ale tohle je fakt hrozne! Ten Mikulas je hezke jmeno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.11.14 13:43

@zerezmijka přesně tak, taky si myslím :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.11.14 13:45

Bartoloměj je hezké jméno. Také jsem na něj myslela, když jsme vybírali jméno. Nakonec máme holku. Její jméno rodina nemohla dlouho rozdýchat, zvláště můj táta, který jí i dlouho říkal jiným jménem. Dokonce jí tak představil i příbuzným :mrgreen: Přitom se mi nezdá nějak zvláštní, je i v kalendáři, ale pro starší generaci asi příliš moderní. U nás byl výběr jména boj, takže jsem ráda, že se dcera vůbec nějak jmenuje. Jméno případného syna nerozdýchá rodina už vůbec, máme vybraného Zachariáše :mrgreen: Mou babičku rovnou klepne a táta zas vymyslí náhradní variantu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
25.11.14 13:48

@kacka52 Můžu se zeptat, jaké holčičí jméno způsobilo takové haló? Zachariáška máme jednoho v okolí. Neobvyklé, hezké. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
25.11.14 13:50

Starší syn dost špatně mluví. Když jsme byli na návštěvě, děti se ho ptaly, jak se jmenuje - řekl Jája (Jára, Jarda). Děti to vůbec neřešily a normálně na něj volaly Jájo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.11.14 13:51

@zerezmijka
Dcera se jmenuje Izabela. Já jsem ho měla vybrané už dlouho, žádné jiné holčičí se mi prostě nelíbilo :nevim: Přítel prosazoval Theu, tak nevim, jestli by to bylo lepší :mrgreen: A tatínek dceru překřtil na Elizabeth. Asi to zní podobně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.11.14 13:51
@kacka52 píše:
Bartoloměj je hezké jméno. Také jsem na něj myslela, když jsme vybírali jméno. Nakonec máme holku. Její jméno rodina nemohla dlouho rozdýchat, zvláště můj táta, který jí i dlouho říkal jiným jménem. Dokonce jí tak představil i příbuzným :mrgreen: Přitom se mi nezdá nějak zvláštní, je i v kalendáři, ale pro starší generaci asi příliš moderní. U nás byl výběr jména boj, takže jsem ráda, že se dcera vůbec nějak jmenuje. Jméno případného syna nerozdýchá rodina už vůbec, máme vybraného Zachariáše :mrgreen: Mou babičku rovnou klepne a táta zas vymyslí náhradní variantu :D

Tak teď jste mě pobavila :lol: :mrgreen: U nás mojí rodiče i přítelovi rodiče jsou naprosto v pohodě ale jak jsme to oznamíli babičce (učitelce) která má vždycky ve všem pravdu a je takova hodně konzervativní tak to s ní taky málem seklo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
25.11.14 13:54

@kacka52 A přitom Izabela, takové hezké jméno! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.11.14 13:57
@zerezmijka píše:
@kacka52 A přitom Izabela, takové hezké jméno! :palec:
@zerezmijka píše:
@kacka52 A přitom Izabela, takové hezké jméno! :palec:

Taky mi přijde pěkné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.11.14 13:58

@MARTULA.NY Já jsem čekala, že to asi nebude úplně podle gusta příbuzných, ale reakce byly ještě vtipnější :D Všichni si mysleli, že si děláme srandu, že takové jméno prostě dát nemůžeme :mrgreen: Babička prohlásila, jak jí jako budeme říkat. Táta jestli si nedělám srandu a myslíme to vážně :lol: Od toho jsem pořád slyšela, ať dáme Emu nebo Kláru, taková krásná jména. Hodně dlouho mě rozčiloval dotaz po oznámení dceřina jména „A jak jí říkáte?“ :mrgreen: Pak už jsem odpovídala, že prostě jménem :nevim: Jedinný, komu se jméno líbilo od začátku, byla máma a tchýně. Teď je to pro každého prostě Bela :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
25.11.14 13:58

Za mě Bartoloměj rozhodně ano!!! Moc se mi to jméno líbí, fakt moc! Od kolegy z práce se tak jmenuje vnouček a pejska mají Maggie.. :lol:
My máme Rozálii a co jsme si kvůli tomu museli vyslechnout.. :roll: U druhého dítka už nikomu dopředu neřekneme, jak se bude jmenovat, je to jen naše věc. A znám teda mnohem horší jména než je Rozálie nebo Bartoloměj. ;) 100 lidí, 100 chutí/názorů. A dítě je to jen a jen vaše! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.11.14 14:01

@zerezmijka Děkuji, dlouho jsem si nebyla jistá, jestli jsme udělali správně. Taky jsem měla divný pocit dceru někde jménem představovat. Aby pak nenásledovalo právě a jak jí říkáte, nebo jak jste na to přišli :roll: V lednu jí bude rok a jiné jméno si na ní představit neumím. Je to prostě naše Belí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.11.14 14:05

@MARTULA.NY Moc děkuji. Ať rodina váš výběr rozdýchá, někdy je fakt lepší oznámit to až po porodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze