Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pardon, 3 tydny mladší mimi, tzn že už ve 3 týdnech je poznat, že bude modrooky.
Mala mela oci modrosede asi do pul roku a ted ma zelene
.Tak treba se modroocka nakonec dockate ![]()
@PHM Mě podle fotky připadá,by z toho mohla být modročka,hnědou ani zelenou nevidím
Mám dcery modrooké,už si úplně přesně nepamatuji kdy se šedá proměnila na modrou,ale ve třech měsících už měly oči jak poměnky.
8 týdnu. Oči budou skoro určitě modré, máme modré oba. Nevím ale zda se takto z fotek něco pozna. ![]()
Třeba
Děkuji. A šlo ji to nejdřív přes světlou nebo rovnou z té tmavé do zelena? Já vím, že ve výsledku je to opravdu nepodstatné, plne si uvědomuji jaky je dar mít zdravé dítě…jen já sama jsem vždy toužila mít oči modré oči a doufala jsem, že aspoň u dětiček se jich dočkám a holt nic, maji moji barvu, kterou jsem nikdy neměla ráda
Jooo ,člověk vždycky chce pravý opak toho co sám má ![]()
Jeee holky, děkuju za vaše postřehy a fotka super, díky
taky v 8 týdnech tmavé očička ještě… Tak uvidíme, tak byla bych ráda aspoň za jednu modroocku ![]()
No, vedlejší diskuzi se řeší, jestli je to definitivní v roce nebo se to pak ještě může měnit, a opakovaně lidi píšou, že ke změně došlo i ve třech, ba dokonce šesti letech ![]()
@ugluk píše:
No, vedlejší diskuzi se řeší, jestli je to definitivní v roce nebo se to pak ještě může měnit, a opakovaně lidi píšou, že ke změně došlo i ve třech, ba dokonce šesti letech
Moji kamaradky holčička byla 6 let modrooka, svetlounce a v první třídě ji během chvíle úplně zezelenaly…
@PHM ve skutečnosti je má o něco světlejší, foto zkresluje. Hele ono je to opravdu jedno, já modrooka chtěla zas vždy oči hnědé. ![]()
@veria na te vaší fotce uz je to fakt vidět, že budou modré, má už to modré jakoby všude a svetlaji, naše malá je má z dálky až černé a ta modrá prosvita jen občas a zblizka… Takže asi zase nic
fakt jsem tentokrát zvědavá kdy a natěšená jak malé dítě, co z toho vyleze ![]()
@PHM ta fotka na mne pusobi dost modre. U me dcery to zacalo taky tak, ze modrali kolem zornicky a ta modr se rozlevala do zbytku duhovky.
U nas podobna konstelace, manzel hnedo-zelene oci, ja tmave modre. Dcera ma modre po mne, definitivne rozhodnuto bylo az na 3m. Tva dcera ma cas jeste.
@veria z modre hnedou nevyzdimas, pokud mate oba modre oci, tak je dopredu rozhodnuto.
Ja teda chtela, aby byla mala po mne. Oci modre ma, vlasky jenom napul blond. Trochu skoda, ale zase se ji pekne vlni a mala je holcicka jako z obrazku.
@warita děkuji za odpověď, uvidíme. Nezbývá než se obrnit ještě pár měsíců trpělivosti
jo a jinak moje maminka i tatinek jsou modrooci, mamka úplně blankytna, tatka sedomodrozeleno… a já hnedozelenooka, hnedou mám po dědovi. A to nas vždy učili, že dva modrooci nemůžou mít hnedooke a ejhle, výjimka potvrzuje pravidlo
Můžou. ![]()
@PHM píše:
@warita děkuji za odpověď, uvidíme. Nezbývá než se obrnit ještě pár měsíců trpělivostijo a jinak moje maminka i tatinek jsou modrooci, mamka úplně blankytna, tatka sedomodrozeleno… a já hnedozelenooka, hnedou mám po dědovi. A to nas vždy učili, že dva modrooci nemůžou mít hnedooke a ejhle, výjimka potvrzuje pravidlo
Můžou.
zajimave. Moji rodice oba modrooci a 3 modrooke deti.
ale jenom ja mam tu zajimave tmavomodrou, sourozenci maji takovou obyc.