Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky je tu nekdo kdo mimco nenechaval odrihnout vubec?
Malej si nechce vubec odrihnout ale i tak ho nic zatim netrapi. Tak nevim…
Nedávala jsem pravidelně odříhávat, jen občas, bylo mi řečeno, že to není nutné. Žádný problém nikdy nebyl.
Starší syn nerihal a nic mu nechybělo. Mladší Říhal a když jsem ho odříhnout nedala, byl neklidný a neusnul. Není to povinné ![]()
Mala si rihla tak jednou z dvaceti krmeni. Rozkrkala se az po vice nez trech mesicich. Nikdy zadny problem. Neresila bych ![]()
Cíleně jsem obvykle nenechávala, přes den jsem si někdy vzpomněla, v noci jsem to nedělala vůbec. Ale děti na prdy nikdy netrpěly.
Nas malej taky nebyl zrovna odrihavaci typ. Na kojicim kurzu rikali, ze kojeny deti nemusi nutne odrihavat, tak jsem ho k tomu nenutila a nikdy problem nebyl, vetsinou po kojeni spokojene spal ![]()
Diky holky
vsude ctu jak je to hrozne dulezite ale me naopak prijde ze ho tim zbytecne trapim kdyz je spokojenej.
@Eli45 Já ji vždycky po kojení dávala na chvíli na rameno a natřásala (i proto, že jsme měli nějakou dobu podezření na reflux), ale říhla si tak jednou z deseti případů.
Když v noci krmím- je na UM, tak dávám odříhnout jen když přebaluju plínku. Když odříhnout nedávám, tak ho v postýlce napolohuju na bok. Jinak si nejrychleji odříhne, když ho dám „na tygříka“.
Syn si neodříhával nikdy, stejně jako synovec. Oba měli skoro 4 kg, někde jsem slyšela, že to ty větší děti nepotřebují, ale nevím, co je na tom pravdy.
@Ewiczka píše:
Syn si neodříhával nikdy, stejně jako synovec. Oba měli skoro 4 kg, někde jsem slyšela, že to ty větší děti nepotřebují, ale nevím, co je na tom pravdy.
Je to mozne … malej se narodil a vazil 4,6 kg
@Ewiczka píše:
malej měl 3010 kg a taky nepotřeboval