Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@ka2ka @Carolanis Běžně se tím barví jazyk miminku když má moučnivku
@ka2ka Prý vlasy. Údajně to má zesvětlovat blond. Když toho dáš moc, budeš mít fialové vlasy. Jak říkám, slyším to poprvé ![]()
@Dianela píše:
@ka2ka @Carolanis Běžně se tím barví jazyk miminku když má moučnivku
tak tohle samozřejmě vím ![]()
@Carolanis moje mamka s tím krásně nabarvila vajíčka nikdo takové neměl ![]()
Gencialka je nekonecny rezervoár fialové barvy… netuším, že by se stím cokoliv dalo odbarvovat, ale když to dáš na vlasy, budeš je mít fialové, stejně jako kůži. Je to prý karcinogenní (není prokázáno, ale je podezříváno), takže používání bych omezila… ![]()
@Carolanis bělovlas ženy používají inkoust, aby měly vlasy krásné bílé a ne zažloutlé. možná je to stejný princip?
ale zkušenost nemám.
@Carolanis ano, vím o jedné mladé paní, která si skutečně vlasy oplachuje slabým roztokem genciánky a vlasy nemá zažloutlé a opravdu bílé. Nevěřila jsem jí, když mi to říkala, pořád jsem hledala fialový nádech ![]()
Na stejném principu funguje silver šampon ne? Jinak je pravda, že mamka má fialový přeliv a když se jí to časem smyje, tak to má úplně bílé.
Genciála je karcinogenní, to se vědělo, už když jsem začínala zdravku (více, než 15 let), fakt bych ji nepoužívala a na mimina už vůbec.
Barvily jste se někdy Genciálkou (Fialkou, Violetí… )? Je to vodička na afty. Slyším to poprvé a upřímně, jsem z toho dost vykulená
. Máte někdy zkušenosti?