Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj. Potřebovala bych prosím poradit při výběru batohu pro 2,5 leté dítě. Poraďte mi nějakou dobrou značku, s kterou jste spokojeni. Chtěla bych nějaký pohodlný, aby vydržel, naše holčička už váží 16 kg. Děkuji za všechny tipy a zkušenosti.
Myslíš batůžek pro malou na záda nebo batoh - krosnu pro rodiče na nošení dětí?
L.
Tak v tom případě přesunu diskusi do nosítek a ty tam koukni po existujících diskusích, krosny se docela probíraly.
L.
Ahoj Bonanzo,
my máme Lafuma Walkid Liftback a nemůžem si ji vynachválit. Obávám se ale, že je jen do 15 kg…
Netuším, zda jsou nosítka i pro těžší děti…
Hodně štěstí při hledání!
Lenka
ahoj, myslím že obecně ty vyhledávanější krosny jsou buď Salewy, nebo Tatonky.. já koupila vloni na inzerát asi za 1500 použitou Tatonku a je super, zkus i starší, třeba budeš mít štěstí. Cenově se ty nové pohybují okolo 3000 tis. a výše. Ale můj názor je, že pokud budeš krosnu používat více, tak se vyplatí investovat do značkové (viz výše)a ty co stojí okolo 1000,– bych nebrala… Taky třeba Chicco má nosičku, ale ta mi příjde stejná, jako ty levné, jen platíš značku.
tak dobře vyber
ahoj
iv-ka
Taky jsme o ni premysleli porad se rozhodujeme jakou poridit. Docela se nam zalibila tahle od Bebe Confort.
Ahojky,
my máme Chocco Caddy cca za 1.700,–Kč a jsme spokojeni.
Radka
A co patapum nebo Ergo?
http://www.nosenideti.cz/galerie.php?…
http://www.nosenideti.cz/galerie.php?…
Váží cca půl kila - třeba Salewa Koala 2,7 - a dobře se nosí, má polstrované tvarované popruhy na ramena i bederní pás. Mám patapum a měla jsem půjčenou SK a líp se mi nosí v tom patapu.
maxiku, to je neco mezi klokankou a nositkem. Je jasne, ze to vazi min nez koala, protoze to nema zadnou pevnou konstrukci, ani pevna zada, operku na hlavu a tak. Koala ma i ulozne kapsy, cela sedacka i s ditetem se da postavit,…Zalezi, co clovek preferuje. Ja jsem chtela, aby mely deti na delsi vyslapy pohodli a co nejmin se v sedacce „deformovaly“.
Ahoj,my máme Free Line Jolly.MA mosnost do 18kilo a jsme s ni maximalně spokojeni.Stala 1420,–
http://www.bejbito.cz/…ail-346.html
tady je odkaz.MY mame tu oranžovou-šedou.A taky se dívámn,že jsme ji koupili celkem draze ![]()
Diblíku - pohodlné pro syna to je hodně, když si všimneš, má to mnohem širší tu část mezi nožkami než klokanka, to dělá moc, je spokojenější než v té Koale, záda dítěte to podepírá v celé délce, řekla bych lépe než krosna, v té se dokázal i vymrskat/rozepnout z těch pásů nebo vtáhnout nohu pod zadek,opěrka na hlavu je stočená zvnějšku na zátylku, ale třeba D. když klimbá, opře si hlavu o mně nebo manžela - je blízko.
Záleží, co člověk chce, Bonanza to specifikovala slovem batoh, a taky co komu vyhovuje - kdyby mi dítě nosil manžel, je mi to jedno, ale pro mě jsou 2 kg váhy + případně věci v batůžku pod Koalou a hůř rozložená váha vzhledem k jinému těžišti u krosny už docela dost. Ergo má kapsičku na doklady a spol. a batůžek se dá dokoupit, patapum na isatky.cz v ceně ledvinku.
Ten rám na postavení krosny s děckem může být taky ošidná věc, naše blecha se vrhá i s rámem k zemi - a nevěřila bych, že se mu to povede
.
Teď máme po příbuzných k patapu ještě Tatonku, ale je za skříní…