Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Bruni nechci strašit, ale u Malvíka se fkat načekáš, já tam objednávala jednou madlo na kočárek a to bylo poprvé a naposledy. ![]()
Evi jo ne to normální, pokud není oblečení vyloženě morké tak je to ok, malá má taky občas lehce vlhké oblečení.
Brunifid píše:
Já furt čekám na ty snapky a PULky z Malvika
Takhle machrujeme a přitom máme u doktorky na prdelce jednorázovkuJo a ta paní mi ještě říkala, že to ale musím častějhí přebalovat, co? Jsem říkala, že jo. Proč já musím být vždycky ve všem za exota?! Nebýt interfernet, tak je člověk tak bezstarostně konzumní......
A proc ses ji nezeptala jak casto prebaluje ona? Bych ji pak rekla,ze to zase nechapu ja…proc nechavaji deti v pocuranych plinach ![]()
to je jednoduché- pro ně to totiž byla šílená dřina, tak si nedokážou představit, že by to někdo chtěl dělat dobrovolně. Si vzpomínám jak mm vyprávěl o své starší sestře, která měla první 2 děti velmi brzy- ted jim je už 18 a 19 let, jak měla plínky rozházený po celý koupelně jedno jestli pos… a nebo jen počůraný. Tak to musela být chutovka, to se potom nedivím, že další 2 měla na jednorázovkách.
mehlo píše:
to je jednoduché- pro ně to totiž byla šílená dřina, tak si nedokážou představit, že by to někdo chtěl dělat dobrovolně. Si vzpomínám jak mm vyprávěl o své starší sestře, která měla první 2 děti velmi brzy- ted jim je už 18 a 19 let, jak měla plínky rozházený po celý koupelně jedno jestli pos… a nebo jen počůraný. Tak to musela být chutovka, to se potom nedivím, že další 2 měla na jednorázovkách.
Máma měla po mně a ségře do třetice dvojčata, mně bylo 14 let. Dneska je dvojčatům 19. Měla je samozřejmě na klasických plínách (něco po nich zbylo, to teď dodělávám já). Prala myslím denně, já to věšela a skládala, takže vím, zač je toho loket. Nemáchala jsem je teda, do pračky si to dávala sama, jo a samozřejmě jsem přebalovala, mě to hrozně bavilo. A jezdit s tím „tankem“ (Liberta na dvojčata)
Měla jsem takovou antikoncepční výchovu ![]()
Ale když jsem hlásila, že chci přejít na látkové, tak si na čelo neťukala, slíbila mi uplést vlňáčky. Nemá s tím problém ![]()
A pravdou je, že je dost rozdíl pomoct mámě s miminama a mít pak svoje, ale že bych to nazvala „šílenou dřinou“, to teda nevím…
Mirii: Zas až tolik chytrá jsem bejt nechtěla ![]()
Můžu se vás zeptat jakým způsobem perete plínky? Zatím jsem nenašla žádný způsob po všech směrech ideální
Dík za odpovědi ![]()
pomeranca píše:
Můžu se vás zeptat jakým způsobem perete plínky? Zatím jsem nenašla žádný způsob po všech směrech ideálníDík za odpovědi
a jak to jako myslíš? Peru normálně, hodím do pračky, dám prášek a zapnu. ![]()
pomeranca píše:
Můžu se vás zeptat jakým způsobem perete plínky? Zatím jsem nenašla žádný způsob po všech směrech ideálníDík za odpovědi
V pračce? To mi přijde ideální ![]()
Ne, vážně, jak to myslíš?
tak to „šílená dřina“ jsem teda převzala od hnuskařek, zrovna ted nedávno mi to jedna říkala. Já se chlubila, že náš malej je na látce a ona mi na to odvětila, že by ji mohlo se tak dřít- vyvařovat a žehlit, že si radši dojde do obchodu pro hnusky
Brunifid píše:Že ten můj chlap má za manželku ještě druhou (Brunnifid)
Ten můj přebaloval všehovšudy jednou, a to ještě s rozbalením plíny čekal na mne, aby náhodou nenarazil na něco, na co by narazil jen velmi nerad
tak to jsem taky nepochopila. Všechny plínky peru na 60 C at je tam jakýkoliv materiál, i flís i PUL. samozřejmě vlnáčky ne, ty peru v ruce
no tak my jsme na tom asi stejně- no abych mu nekřivdila, tak přebaloval už 10×- podotýkám, že našemu malýmu jsou skoro 2 roky. Jednou, když mu byly 3 týdny a dal hnusku naopak, no a pak až ted když hlídá a já pracuju.
Pomaranca asi myslela na kolik st.,kolik otáček a jestli v prášku,gelu, nebo třá slizu ![]()
Když jsme u toho praní…mám takovou chytrou knížku kde se píše, že prádlo se líp vypere, když se do bubnu nahází pár gumových míčků. Ještě jsem to nezkoušela, ale zní to poměrně logicky ![]()
Pastelka píše:
Pomaranca asi myslela na kolik st.,kolik otáček a jestli v prášku,gelu, nebo třá slizuKdyž jsme u toho praní…mám takovou chytrou knížku kde se píše, že prádlo se líp vypere, když se do bubnu nahází pár gumových míčků. Ještě jsem to nezkoušela, ale zní to poměrně logicky
A pak me bude pri vytahovani pradla z pracky jeste prudit pes :
,staci ze se tam mota dite ![]()
Muj moc casto neprebaloval a latkovky sice zkousnul,ale malou neumota do niceho, vetsi narval jedine do AIO a to jeste mel prupovidky…ted uz si zvyknul,ale malou prebaluju ja. On zase velmi casto schyta velkou potrebu v nocniku
,nemluve o nocnikovani nad ranem ci v noci kdy k tomu Deniska vyzaduje zasadne jeho asistenci a to i kdyz kolikrat vstanu ja,tak hlasi tatiiiiii aa a rve a rve
dokud nema tatu u nocniku ![]()
Ale ja si nestezuju, trebas koupat koupe jen on..ted uz teda zase oba,ja malou a on " velkou" ja si dokonce chodivala 3 x tydne v podvecer zacvicit a on malou v klidu navecerel,okoupal a uspal
a to uz nekdy od 8 mesice.....takze ja jsem celkem spokojena ![]()