Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ankasz píše:
Ahojte ty plínky duzame jou krásné, to šije některá z vás?
Já už jsem jak na trní, minulý týden jsem objednávala z e-shopu 4babies,napsali mi že do týdne pošlou, takže by to měli odeslat nejpozději dneska,tak jsem zvědavá jaké to bude.A hned mám otázku- vlněné svrchňáčky se lanolinujou ještě před prvním použitím?
anka záleží jaké vlňáčky, třeba u Disan píšou, že ty už jsou nalanolinované, tak že ty jsem tuším do lanolinu hned nedávala.
Bruni no vidis a ja je pouzivam ptz nic jinyho neznam
kupuje mi je mamka, vzdycky dostanu zasobu a neprijdou mi spatny… holt je rovnou vyhazuju a prat je me ani nenapadlo…
myslite ze by z nich mohla bejt holka opruzela??
Holky, prosím napiště mi ještě jednou jak se přesně ten lanolin jmenuje a co to tak stojí a kolik ho potřebuju na jedny vlňáčky? Máma už je má upletené, tak se na ně potřebuju nachystat.
Pak rozpustit ve vlažné vodě, nechat v ní 8 hodin, vyndat, vyždímat a usušit na ručníku, že jo?
ankasz píše:
objednala jsem Anavy a pak ještě natahovací popoliny
No tak anavy ty musíš nalanolinovat určitě, já je lanolinovala více krát za sebou, vždy jsem je nechala uschnout, odzkoušela a pokud hodně provlhávaly tak jsem lanolinovala znovu. Popoliny bude stačit jen jednou, to jsou dobré držáky. Anavy jsi brala které?
lenholka píše:
Bruni no vidis a ja je pouzivam ptz nic jinyho neznamkupuje mi je mamka, vzdycky dostanu zasobu a neprijdou mi spatny… holt je rovnou vyhazuju a prat je me ani nenapadlo…myslite ze by z nich mohla bejt holka opruzela??
Tak já je sdělám taky takhle. A vyhazuješ teda do koše a ne do záchoda, jo?
Jdu je teda vyházet z kýble, kam jsem je naházela spolu s plínama ![]()
lenholka píše:
Bruni no vidis a ja je pouzivam ptz nic jinyho neznamkupuje mi je mamka, vzdycky dostanu zasobu a neprijdou mi spatny… holt je rovnou vyhazuju a prat je me ani nenapadlo…myslite ze by z nich mohla bejt holka opruzela??
lenholka a malá se ti opruzuje? Pokud ano, tak je to na 100% s těch canpol.
Ahoj holky, hlásím se po porodu, už víte, že máme Marianku.
Chci se zeptat, mamka mi zrovna šije kalhotkové plíny - jak řešíte všití gumiček - tunelem nebo nějak jinak?
jojo normalne do kose…
ty brdo tak vlnacky od anavy musim nalanolinovat??hmmm
tak mam zas co na praci
to se chci videt jak se s tim budu crcat
Katy2 píše:lenholka píše:lenholka a malá se ti opruzuje? Pokud ano, tak je to na 100% s těch canpol.
porad s tim bojuju, uz nevim co s tim, ptz kazdy dopoledne ji nechavam vyvetrat prdylku, poradne ji susim, mazu, i fialkou kdyz uz je to poradne a nic, vzdycky tak den, mozna dva je to lepsi a pak zas nanovo… a tak me napada ted ma zadecek lepsi a ja uz je asi 3 nebo 4 dny nedavam ptz dosly…
jsou nejaky separacky ktery takhle nedrazdej??
lenholka píše:
jojo normalne do kose…ty brdo tak vlnacky od anavy musim nalanolinovat??hmmmtak mam zas co na praci
to se chci videt jak se s tim budu crcat
Jako lanolinovat se musí všechny vlňáčky, jen co vím tak u DIsan je psáno, že už jednou nalanolinované jsou.
Bruni, bezvody lanolin, v lekarne uz budou vedet, na impregnaci ti bude stacit lzicka, vem tak 100g, on se nezkazi. Rozpustit musis v horke, kapnout trochu jemneho samponu, tim se to rozpusti. Pak tohle teprv nalejes do zbyle vody, doporucuju spis do horke a nechat zchladnout, me se obcas udelaji cucky lanolinu, pokud je rozdil te slichty a zbylevody moc velky. Cena, si ted presne nepamatuju, cca kolem stovky, vydrzi ti to na x impregnaci
Lenholko jsou separačky popoliny, disany, pop-in, imse vimse a kdo ví jaké ještě, tyhle vše jsou biologicky odbouratelné, tak že nejsou umělé jako ty canpol. Je pravda že třeba krabička popoliny separaček stojí cca 150kč, ale ony jdou zase prát, tak že já mám od narození Elišky tuší třetí krabičku. Prostě je točím tak dlouho než se začnou rozpadat, pokaděné vyhazuji, počůrané peru.
objednávala jsem tyhle:
http://www.4babies.cz/…y-124-915957
takže hned jak příjdou dát do lanolinu? nebo vyprat a pak lanolin?
ankasz píše:
objednávala jsem tyhle:
http://www.4babies.cz/…y-124-915957takže hned jak příjdou dát do lanolinu? nebo vyprat a pak lanolin?
Anka, anavy vlňáčky jsou předeprané, teda před šitím se ten vlňený úplet pere (info od výrobce), tak že stačí dát rovnou do lanolinové lázně. ![]()