Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brunifid
14.12.10 10:33
Gladys píše:
Bruni, bezvody lanolin, v lekarne uz budou vedet, na impregnaci ti bude stacit lzicka, vem tak 100g, on se nezkazi. Rozpustit musis v horke, kapnout trochu jemneho samponu, tim se to rozpusti. Pak tohle teprv nalejes do zbyle vody, doporucuju spis do horke a nechat zchladnout, me se obcas udelaji cucky lanolinu, pokud je rozdil te slichty a zbylevody moc velky. Cena, si ted presne nepamatuju, cca kolem stovky, vydrzi ti to na x impregnaci

Díky. Ona mi to paní lékárnice ukazovala - taková žlutá kolomaz to byla. Nevím, proč jsem ji teda nevzala rovnou :mrgreen: Šampon mám jen svůj, nevím, jestli je jemný. Chlap na ty 3mm používá tělový a vlasový sprchový gel a malá skoro nemá vlasy, ta z kosmetiky vlastní jen flaštičku olivového oleje z lékárny a Just mandlové mléko, co dostala od kolegyně z práce :lol:

• Citovat
  • Upravit
4509
14.12.10 10:34
Katy2 píše:
Lenholko jsou separačky popoliny, disany, pop-in, imse vimse a kdo ví jaké ještě, tyhle vše jsou biologicky odbouratelné, tak že nejsou umělé jako ty canpol. Je pravda že třeba krabička popoliny separaček stojí cca 150kč, ale ony jdou zase prát, tak že já mám od narození Elišky tuší třetí krabičku. Prostě je točím tak dlouho než se začnou rozpadat, pokaděné vyhazuji, počůrané peru.

ja jsem si minuly tyden objednavala nejaky na latkovkach,psali na ridkou stolici tak snad budou ok a prave jsem si rikala ze cena pres 100 kdyz mamka je kupuje za 50, mno jo tak pouceni pro priste…DIK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
14.12.10 10:39
lenholka píše:
ja jsem si minuly tyden objednavala nejaky na latkovkach,psali na ridkou stolici tak snad budou ok a prave jsem si rikala ze cena pres 100 kdyz mamka je kupuje za 50, mno jo tak pouceni pro priste…DIK

Heleď já jsem je teď vyndavala z kýble s plínama k praní, plíny mokrý, separačky suchý. A jak jsem to měla v hrsti, než jsem to donesla do koše, tak to hřálo jak blázen. Takže ta prdelka se pod tím klidně může zapařovat, věřila bych tomu, schválně si to zkus!
Já je teda sdělám na utírání pokaděného zadečku a tak, ani se mi je nechce dávat. Opruzeniny neznáme, nemusíme mít všechno, ještě by se mi pak někdo vysmál, že to mám z těch látkovejch plín :-?
Nám v porodnici říkali, že při každém přebalování máme prdelku preventivně máznout rybilkou. Chvíli jsem to dělala i doma, pak jsem se na to vykašlala a má to dobrý.

• Citovat
  • Upravit
51750
14.12.10 10:40
lenholka píše:
Katy2 píše:
Lenholko jsou separačky popoliny, disany, pop-in, imse vimse a kdo ví jaké ještě, tyhle vše jsou biologicky odbouratelné, tak že nejsou umělé jako ty canpol. Je pravda že třeba krabička popoliny separaček stojí cca 150kč, ale ony jdou zase prát, tak že já mám od narození Elišky tuší třetí krabičku. Prostě je točím tak dlouho než se začnou rozpadat, pokaděné vyhazuji, počůrané peru.

Brala jsi asi celulozové co? No ty jsou taky dobré, ale příště ber už rovnou viskozové. I když oni u viskozových píšou, že jsou spíš pro tuhou stolici, ale já je používala cca od tří měsíců, to měla malá ještě taky řídkou stolici a byly ok. Ty celulozové ci více trhají, aspoň u nás to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
14.12.10 10:41

Bruni taky jsem malou nikdy nemazala, pokud teda nebyl nějaký problém, příjde mi to zbytečné na dítě patlat mastičky když není potřeba. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
14.12.10 10:43
Katy2 píše:
Bruni taky jsem malou nikdy nemazala, pokud teda nebyl nějaký problém, příjde mi to zbytečné na dítě patlat mastičky když není potřeba. :wink:

Přesně tak. Já i po koupání jen namažu tím olivovým olejem nebo tím mandlovým mlékem, střídám to. A nekoupu v žádném šamponu ani mýdlem, jen v čisté vodě. Přeci je to čisté miminko, ne? Až začne běhat a bude pomáhat venku a u zvířat, tak teprve koupím nějaký odbahňovač :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4509
14.12.10 10:52

no vidite to a my co jsme doma tak mazem rybilkou skoro nonstop, ted teda posledni tyden na to dost kaslu, uz toho mam dost ji porad patlat, obcas ji maznu kdyz se hodne pokadi, mezi curanim vubec…
a prave jsem brala ty celulozove ptz ty viskozovy psali na tuhou :-)

jinak holky u nas mazec, my meli noc jak v sestinedeli, mala si asi prehodila rezim ci co, pres den vcera spala jak zabita, pila v dlouhejch intervalech a v noci jsme jeli od 1 hodiny kazdou hodku a ctvrt, me malem svihlo :zed: k ranu uz jsem byla pekne vytocena, v 6 jsem ji strcila dudlika ze ma proste smulu a totalne to zalomila, v 9 me budil chlap at ji jdu nakrmit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
14.12.10 10:57

Achdárku tak plína vytažená s pračky a fakt mi tam ten jeden patentek chybí, no jdu jí napsat a uvidím co mi řekne, ale posílat plínu zpět se mi fakt moc nechce. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
14.12.10 11:01
lenholka píše:
no vidite to a my co jsme doma tak mazem rybilkou skoro nonstop, ted teda posledni tyden na to dost kaslu, uz toho mam dost ji porad patlat, obcas ji maznu kdyz se hodne pokadi, mezi curanim vubec…
a prave jsem brala ty celulozove ptz ty viskozovy psali na tuhou :-)jinak holky u nas mazec, my meli noc jak v sestinedeli, mala si asi prehodila rezim ci co, pres den vcera spala jak zabita, pila v dlouhejch intervalech a v noci jsme jeli od 1 hodiny kazdou hodku a ctvrt, me malem svihlo :zed: k ranu uz jsem byla pekne vytocena, v 6 jsem ji strcila dudlika ze ma proste smulu a totalne to zalomila, v 9 me budil chlap at ji jdu nakrmit

To u nás nehrozí, jednak chlap v šest ráno maže směr práce, druhak malá dudlíka nechce a třeťak jestli někoho na stopro vzbudí, tak jsem to já, to stačí zavrnět, ale chlap když spí, tak by vedle něj mohl bouchnout granát a ani by o tom nevěděl :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31594
14.12.10 11:02

lenholko, to vypada na 3m spurtik, davej urcite podle potreby, dite si tak navysuje tvorbu mlika, aby melo dost, jak roste a tusim, ze se i meni timhle slozeni mlika

Jinak my taky nemame jeste vetsinou formovanou stolici, spis takova kase a viskozove separcky fajn. Sice jsou na pline fleky, ale to tuhe ze stolice zachyti, takze pohoda.
Akorat ted spekuluju, kde by mohli mit nejlevnejsi celulozove, ze bych si nadelala zase vlhcene ubrousky. Perlan mi prijde namoceny moc tenky, mam pak pocit, jako bych na ty hovnousi sahala :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
14.12.10 11:03

A ještě se pochlubím - přišla mi Ultra Fit od Popolini, tak se na ni těším, vypadá huňatě, zrovna ji risknu dát na ven :palec:

Včera jsem po 1,5 dni prala plíny a spočítala jsem separačky, neb co separačka, to přebalení, že jo. A napočítala jsem jich 14ks, k tomu plus dvakrát hnuska v noci. Přebaluju snad dostatečně často :lol:
Mně to takhle baví, že přebalím, kdykoliv tam něco je. :palec:

• Citovat
  • Upravit
5986
14.12.10 11:24

Ahoj holky :mavam:
prosím, prosím, můžu se zeptat, jestli nevíte, co se stalo, s těma plínama merinostar, že se nedají objednat? Chtěla jsem zkusit na noc tuhle plínku, jako, že si myslím, že by mohla být dobrá a oni nemají vůbec nic :nevim: nechápu… nemáte nějaké info?
díky moc :hug:
merinostar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
14.12.10 11:29

Bruni me to taky bavi prebalovat, hlavne na snapku, kterou jsem puvodne uplne zavrhla :roll: ja blb… se nedivim ze je pro ostatni prebalovani opruz ptz co je zabavnyho na prebalovani hnusky ze jo :mrgreen:

Gladys ja myslela ze kdyz je spurt tak ze si rika nonstop casteji a ne jenom v noci, pres den jedla vcera jenom 4× a v noci to zacla dohanet :nevim: je teda fakt, ze ted jedla po dvou hodinkach a porad dela hlada jenze ona u toho taky dela voloviny, v pulce prestane pit a zacne se na me chechtat nebo kouka po vsech certech tkz to je krmeni nekrmeni nekdy…jinak ona si teda spurtiky dodrzuje to je fakt a od toho posledniho byl doted klid tak snad mas pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
14.12.10 11:44
lenholka píše:
Bruni me to taky bavi prebalovat, hlavne na snapku, kterou jsem puvodne uplne zavrhla :roll: ja blb… se nedivim ze je pro ostatni prebalovani opruz ptz co je zabavnyho na prebalovani hnusky ze jo :mrgreen:

Snapka mě taky baví :mrgreen:
Hnuska je vopruz, zejména je hned vidět, jak se hrnou prachy do koše, u látkovek to tak vidět není :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
14.12.10 11:45

S tím krmením - já bych ji přes den nenechala dýl jak tři hodiny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí