Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ankasz píše:
Holky a co ten perlan jak jsem se ptala?
Někdo je dává jako separačky, mě osobně to nepříjde jako fajn materiál - já tím jen myju prcku, myju tím i okna, nábytek atd
, ale jako separačky to nedávám, to používám raději Disana separačky, které teda peru.
petka.konecna píše:Někdo je dává jako separačky, mě osobně to nepříjde jako fajn materiál - já tím jen myju prcku, myju tím i okna, nábytek atd, ale jako separačky to nedávám, to používám raději Disana separačky, které teda peru.
dík za odpověď
no právě my tím myli pacienty v nemocnici tak mi to přišlo divné ![]()
já objednala tyhle separačky tak doufám,že budou dobré - http://www.4babies.cz/…ks-28-914964
ankasz píše:petka.konecna píše:Někdo je dává jako separačky, mě osobně to nepříjde jako fajn materiál - já tím jen myju prcku, myju tím i okna, nábytek atd, ale jako separačky to nedávám, to používám raději Disana separačky, které teda peru.
dík za odpověď
no právě my tím myli pacienty v nemocnici tak mi to přišlo divné
já objednala tyhle separačky tak doufám,že budou dobré - http://www.4babies.cz/…ks-28-914964
Tyto neznám, já jsem měla Imse Vimse a s těmi jsem spokojená nebyla, to bylo jak kdybych jí tam neměla, ale ty Disana separačky jsou suprové
a jiné už nekupuju. Navíc teď jsem si na jednu dělala čárky a už jsem jí prala 5× - mám tam pět čárek, a furt je jako nová, jen nevím
jestli je to z hygienického hlediska dobré tak moc prát. Jak často perete jednu separačku?
Perlan jse chtela davat jako separacky, ale kdyz se mi dostal do ruky, tak jsem zjistila, ze oproti viskozovym separackam je moc nasakavy, takze by byl v mokru, tak ho pouzivam jako uterky, lestim s nim sklo a kamen na kuchynske lince
Na myti prdelky mame hafo zinek a plenkovych ubrousku. Vlhcene ubrousky jsem taky parkrat oprala,ale neni ubrousek jako ubrousek, nektere pak jakoby zchlupati a to se mi nelibi.
Jak casto perete fleecove svrchnaky? Ne ze bych si chtela nejake poridit, ale davam na doma jen disanu s kikko bambuskou, pred zabalenim dam vycurat na nocnik, takze vydrzi v suchu dele, ale uz se mi dopoledne stalo, ze se vycural a mel pres to fleecove teplaky. Byi navlhle, tak jsem je hodila vedle kose na pradlo, ze budou smrdet a nesmrdej
Pritom kdyz se mi procural ve svrchnacich od haipa daipa, ktere maji fleecove lemy, tak ty po 3h smrdeli rozkladajici se moci
Tak nevim, zda je to materialem nebo cim
Nicmene je to prakticke, kdyz ty teplaky davam na plinu, je to takova fleecova obdoba longiesek
A trochu menim svujnazor na fleece jako svrchnakovy matros, ja mela ty tots bots, jenze to byli uplne pocatky latkovani, prebalovala jsem dite po 3h a divila se, ze byl v mokrym ![]()
megerka - je plena vymyšlená Babou a Nenou a ušitá dle jejich návrhu na šijem dětem. Je to taková plena snů ![]()
Fleecové svrchńáky - Mně ten fleece ze začátku taky moc neseděl. Tobík má jedině fleecový tepláky a ty, když počůrá, tak smrdí fakt dost. Ale v rámci učení se šití, jsem si řekla si je ze zbytku irmy ušiju svrchňáky. Mile mně překvapilo,že fakt cítit nejsou. taky v nich Ppli není nijak zapařená. Začínám jim přicházet na chuť. Na další mám nastřiženo a chci zkusit ještě natahovací. A už jsem našla střih i na longies a sukýnku. Takže o Vánocích se bude šít.
kdyby jsi chtěla můžu ti je půjčit na vyzkoušení.
Separačky - já používám fleecové (nastřihaná irma) a viskozové popoliny. Jsem spokojená, jiné zkoušet ani nebudu.
Achdarek píše:
megerka - je plena vymyšlená Babou a Nenou a ušitá dle jejich návrhu na šijem dětem. Je to taková plena snů
Nějaký odkaz na ní? Děkuji.
petka.konecna píše:
Tyto neznám, já jsem měla Imse Vimse a s těmi jsem spokojená nebyla, to bylo jak kdybych jí tam neměla, ale ty Disana separačky jsou suprovéa jiné už nekupuju. Navíc teď jsem si na jednu dělala čárky a už jsem jí prala 5× - mám tam pět čárek, a furt je jako nová, jen nevím
jestli je to z hygienického hlediska dobré tak moc prát. Jak často perete jednu separačku?
No já právě žádné separačky nepoužívala, tyhle budou první ![]()
S dekou Irmou to je dobrý nápad mám zručnou maminku, tak budu pytat ![]()
Achdarek píše:
Foto megerky
Ta je krásná, taky bych brala odkaz
Ještě mám jednu autíčkovou. ![]()
Odkaz - www.sijemdetem.cz a tak napsat, že chcete plenku z diskuse. Oni budou vědět. Nebo napsat Babě, ta ví detaiy.
Achdarek píše:
Ještě mám jednu autíčkovou.Odkaz - www.sijemdetem.cz a tak napsat, že chcete plenku z diskuse. Oni budou vědět. Nebo napsat Babě, ta ví detaiy.
Aha ona se šíje na míru, jo? A je to vícevelikostní nebo jedno?
Ty separačky Pop-in jsou prý dobré, tuší že složení je 50%viskoza a 50%celuloza, tak že ani čistě celulozové ani čistě viskozové, tak že dle mě budou dost dobré, taky mám v plánu si je koupit.
alchemilka píše:čau já šiju ty Lucyz
Mehlo, a ty šiješ které plíny? ty merino? nebo luczyz?