Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Rozhodla jsem se vyřadit z používání ikea ručníky (mlaďoch je nechce…) a povídám manželovi: Chtěla bych si koupit nové plínky. A on: však klidně, plínky jsou potřeba
No aby se nedivil. ![]()
No ale nebudu kupovat nic drahého, pojedu spíš na kvantitu. Takže balík vysokogramážních čtverců, pár vícevrstvých a pak se ještě uvidí…
Co mi doporučíte ještě?
Pomeranca, já bych vv nebrala, to už fakt raději ty kikko bamubosové a nebo nějaké babusové vkládačky.
Bruni jeste nedopenila,co?
Jsem se smala jak tu nedavno Mabit psala,jak je zase napruzena z mleka a ze jak vychladne,tak napise
a nedavno koukam na sprostej nazev diskuze a ona to zakladatelka Mabit
- diskuze teda k pobaveni samozrejme nebyla,ale ten nazev.....by me zajimalo zda to admin bloknul ci ne
![]()
jo po bambusu taky šilhám. Ještě uvidím… jej to je závislost, kupovat plínky ![]()
pomeranca píše:
jo po bambusu taky šilhám. Ještě uvidím… jej to je závislost, kupovat plínky
Velká závislost u mě… ![]()
Mahja píše:pomeranca píše:Velká závislost u mě…
Teda a kde jsi k tomu vlastně přišla? ![]()
pomeranca píše:
My povídej - ale alespoň jsi dostala svolení kupovat, to já už nemám delší dobu
- teď dokonce manžel navrhl že zajde do místní kamenné prodejny s plenkami on (chce po mě něco jeho sestřenice, abych koupila a dovezla jí to a ušetří se za poštovné) jen abych tam nešla já a neutratila - on vezme jen to co chce sestřenka, já bych určitě koupila i něco malé ![]()
Mahja píše:pomeranca píše:Velká závislost u mě…
A u koho ne ![]()
Já bych nejradši měla všechny plínky
(všechny druhy)
Včera jsem vymyslela procházku do vsi a do dětského krámku, kde prodávají nové i použité zboží. Že by tam třeba mohli mít i nějaké látkovky, člověk by si to ošahal, pokecal s prodavačkou, třeba by tam mohli mít něco dalšího zajímavého. A hlavně máme cíl procházky s kočárkem. Tak jsme vyrazily.
Dojedem ke krámku. Do vchodu tři vysoké schody, no nevadí, to dáme. Ptám se prodavačky, jestli můžu s kočárkem dovnitř, nenechám malou u silnice, navíc když na ni neuvidím. Velmi „ochotně“ mi povídá „no jestli se sem vejde“. (Kočárky tam prodávají, přes léto nějaké mají venku před krámem a když zavírají, dávají je dovnitř.) Asi čekala, že ty schody nedám. Dala jsem. Vjedu dovnitř a je mi sděleno, že jsem ta kolečka (od sněhu) mohla aspoň omést. Čím asi? Tím hrablem, co tam bylo opřené?
Rovnou se tedy ptám, jestli prodávají látkové pleny. Obdržím pohled jakože jsem asi přicestovala ze středověku, to teda nemají. Tak se ptám na spacáky, malou mám zatím v zavinovačce, ale až z ní vyroste, budu se bát ji přikrývat dekou, aby si ji nekopla na hlavu a spí se mnou v posteli, přikrývat ji mojí se bojím, abych jí to nehodila na hlavičku já. Nějaké spacáčky měli, tak jsem se tím chvíli probírala, jenže byly buď mrňavé nebo málo teplé. Prý ať ji dám teda do fusaku. Já na to, že to není blbý nápad, my máme taky deky z ovčí vlny a fusak mám z ovečky. Na to se dozvím, že to ale není nic moc teplého, to ty moderní jsou daleko lepší. Prý na to dělali testy. Já nevím, že by to bylo teplejší než ovčí vlna? No nehádám se, jen se divím.
Pak mi akorát zazvonil telefon, ségra mi volala, že je akorát v Bráně k dětem a jestli opravdu chci ty viskozové separačky, že paní jí vysvětlovala, že pro malé miminko jsou lepší celulózové. Já na to, že vím, ale prostě chci tyhle, že jsem se nespletla. A zkontrolovala jsem, jestli nezapomněla na ty Kikko bambusky. Pokládám telefon.
Paní v krámě se tasí s tím, že teda pro takové případy jako jsem já mají i separačky. A ukazuje mi Canpol balík. A pak jsem to posrala úplně… Říkám, že to je umělina, že jsem je taky koupila, ale vím o paní, co se jí z toho mimčo oprudilo, že to dost hřeje a nedá se to spláchnout do záchoda. Prej proč bych to dělala, tohle se totiž, paní, dává dovnitř plíny, aby neprotekla voda!
I vysvětlila jsem nezištně, aby další člověk nezemřel blbej, kór když to prodává, význam a používání separační pleny. ˇ6e se dává právěže NA plínu na zadeček, aby tuhý kakanec neprotekl a nemusel se seškrabávat z plíny. Paní na mne kouká jak na exota a opět říká, že TYHLE separačky se dávají ale DOVNITŘ, vždyť je to tam napsaný. Já na to, že proč by se dávaly dovniř, že to přece nemá smysl. „Ony právě zachytí tu moč přece!“ Říkám, že to rozhodně nezachytí, vždyť je mám doma, tak to nabeton vím. A opět popíšu použití separačky. „No tak to už rovnou můžete dát jednorázovku než tohle!“ Je mi sděleno. Na to už nemám nervy, děkuji za „ochotu“ a odcházím.
Ode dneška:
Bruni tak jsem se teda pobavila, i když ty asi v tu danou situaci ne.
No ale já jsem to tu už několikrát psala, že do obyčejného krámu na látkovky nechodit, ví tam fakt o tom hovno. ![]()
Jo a o těch separačkách, nedávno tu byla diskuze, kde se maminka strááááááášně divila, že když tá separačku do jednorázovky, tak že to tu moč neudrží.
No už je mi jasné kde na ten blud přišla, když to vlastně říkají prodávající.
![]()
Brunifid -látkovky jen ve spešl obchodech. ![]()
Mahjo - to bude teda vlňáčková výbava
J8 jich taky nemám málo ![]()
Teď jsem začala dávat na noc jednorázovku. POli pije docela dost a hodně čůrá. Teď má navíc kašel a hodně se v noci budí. Chodí spát okolo 20hod a už v 23 hod má plenku durch. Snad je to jen přechodné období.
pani byla trosku blbka no a asi neumela moc cist… porad taky mam ten obal od Canpol…
Popis: jednorazove separacni plenky chrani citlivou detskou pokozku pred vlhkem a davaji diteti pocit suche pleny. Jsou vhodne pro vsechny typy plen. Separacni plenku umistete do stredu slozene pleny, prilozte k diteti a zkontrolujte, ze plenka dobre prileha k detske pokozce
pani holt nestacila na vyssi divci ![]()
Katy2 píše:Mahja píše:Teda a kde jsi k tomu vlastně přišla?pomeranca píše:Velká závislost u mě…
Nějaká osoba mi to nakukala, nevíš o ni náhodou? ![]()